Величезна цінність червоної ікри

Червона ікра вважається улюбленим російським; продуктом, відомим з царських часів і сучасних світських раутів.
Традиційно стіл з червоною ікрою вважається святковим. Чудовий і красивий делікатес користується успіхом у справжніх гурманів. У чому ж цінність цього продукту.
Ікра цінний продукт за складом:
- білок, 32 г якого припадає на 100 г ікри і на протязі 60 хвилин повністю засвоєний. Цінність білка в його амінокислотах, їх здатності підключати незадіяні ділянки мозку. Тому людина відчуває розширення своїх творчих здібностей.
- йод, незамінний в лікуванні та запобіганні хвороб щитовидної залози;
- поліненасичені жирні кислоти, сприяють видаленню з організму жирів, які викликають утворення атеросклеротичних бляшок. Атеросклероз можна запобігти , якщо періодично включати в раціон червону ікру.
- вітамін А, по дії аналогічний вітаміну С (сприяє імунітету видаляти шлаки, зміцнює судини, зміцнює зір), має здатність накопичуватися в організмі. Тим, хто хоче відновитися після перенесених захворювань і відновити зір необхідно вживати в їжу ікру.
- витамин D, участвует в процессе усвоения кальция организмом, а значит необходим для формирования костно – мыщечных тканей у детей и подростков. Икра показана в период беременности и кормления грудью.
- витамина Е, отвечает за нормальный; обменный процесс в половых железах. От него зависит молодость организма и выведение токсинов из жировых тканей. Стабилизирует вес. Особенно показан при нарушениях половой сферы.
Правильне вживання червоної ікри передбачає, що її треба їсти без масла і хліба в охолодженому вигляді. Таке правильне вживання сприяє кращому її засвоєнню. Є треба маленькими ложечками. Під ікру ставлять лід.