Спосіб приготування страви: як приготувати Ікра форелі свежесоленая.

Звичайно ж, всі інгредієнти збільшуються пропорційно кількості ікри. У кулінарному рецепті ікри форелі свежесоленой все на диво просто. Спочатку дуже обережно, щоб не пошкодити ні однієї ікринки, промиваю ікру від слизу, повністю звільняю її від ястиків, плівок, а сіль розчиняю в охолола до кімнатної температури воді. Потім занурюю ікру на чверть години в розсіл. Після акуратно зливаю воду, ікру вдруге не промиваю. Ікру форелі відразу ж подають зі свіжоспеченими млинцями і вершковим маслом. Свежесоленая икорка незвичайно смачна. Кулинарный рецепт икры форели свежесоленой я вычитал в одном журнале из стопки семидесятых годов. А вот посолить мне ее довелось лишь однажды, несколько лет назад на одной из кулинарных выставок, которые я так люблю посещать. Там проводился мастер-класс по посолу красной рыбы и икры. Тот рецепт, который мне достался очень давно, в точности соответствовал. Повар пояснил, что для посола форелевой икры следует использовать только кипяченую воду и только комнатной температуры. Знатоки уверяют, что икру нельзя солить йодированной солью, только самой обычной каменной. Посолена в йодованої солі икорка швидко пліснявіє, а у звичайному - тримається до двадцяти днів у холодильнику. Чи це Так, стверджувати не стану, але в будь-якому випадку свежесоленая ікра форелі - відмінна їжа, яка навряд чи затримається так довго в холодильнику.