Кошик
611 відгуків
promo_banner
+380 (50) 456-01-01
+380 (73) 456-01-01
вулиця Євгена Маланюка, 114-А, офис 104 (юр.адрес), Київ, Україна
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Натуральная икра без посредников, консервантов и ГМО. Европейское качество. Бесплатная доставка.

З історії червоної ікри

З історії червоної ікри

 

Червона ікра – споконвічний стародавній продукт харчування жителів Далекого Сходу, Сибіру, Сахаліну і Камчатки. Перш ніж стати символом національної російської кухні, вона незмінно століттями була присутня в раціоні аборигенів цих місць – рибалок та мисливців. Поживна і ситна, висококалорійна червона ікра допомагала зберігати сили в самих далеких і тривалих промислових походах. Це була повсякденна їжа, яку готували і зберігали різними способами. Ікру сушили, квасили, смажили, варили, і багато північні народності практично замінювали нею хліб.

В Європейську частину Росії червона ікра потрапила в XVII столітті з першими обозами купців, які привезли її як дивовижний продукт далекій Сибірській боку в російську столицю – Санкт-Петербург. Але ні там, ні в Москві вживання цього «дива-продукту» не отримало широкого розповсюдження. Більше того – багаті верстви зовсім не купували її до свого столу і свою переможну ходу на наші кухні майбутня цариця російських бенкетів» почала з бідних трактирів і харчевень для візників та «підлого люду». З часом червона ікра стала все ширше подаватися на столи в середовищі простих людей в якості холодної закуски, начинки до млинців і навіть додаватися в млинцеве тісто. Її чудовий смак і поживні якості зробили її улюбленим і поширеним продуктом у всіх сословиях суспільства.

У ХІХ столітті червона ікра була вже невід'ємною складовою в меню дворянських сімей та постачалася до всіх «панських дворах» без винятку. Тоді цей продукт ще не був делікатесом і його їли по святах і буднях і дворяни, і міщани і «всякий» інший люд.

У першому десятилітті ХХ століття червону ікру стали готувати спеціальним «російським» способом – солити в концентрованому розчині і змішати з маслом. Такий продукт відразу став популярним в обох російських столицях і за кордоном. Почалося виготовлення ікри лососевихриб в промислових масштабах. Але зі зростаючою популярністю цей продукт став цінуватися набагато дорожче і поступово перетворювався в делікатес, доступний тільки заможним верствам населення.

З приходом Радянської влади червона ікра залишалася незмінним улюбленим делікатесом і «партійних верхівок», і пересічних громадян. Її достаток на «кремлівських застіллях» Сталіна демонструвало достаток у новій країні Рад. У той час вона ще була доступна будь-якому пересічному громадянину і продавалася у всіх магазинах. Справжньою розкішшю став цей продукт в «хрущовський період». Щоб дістати дефіцитну баночку, треба було мати вагомими зв'язками або належати до «вищих ешелонів» суспільства. Практично до падіння Радянського Союзучервона ікра була недоступна «простим смертним» і потрапляла тільки на столи обраних. Майже вся ікра, вироблена у країні, продавалася з «чорного ходу» і видавалася за спецпайках.

Вже на початку ХХ століття червону ікру почали експортувати і продавати за кордон, завдяки чому вона стала одним із символів нашої країни – «російським брендом».

В даний час цей продукт знову доступний для жителів нашої країни. Червона ікра знову прикрашає наші застілля і без неї не обходиться жодна Масляна, жоден широкий свято. Тепер купити цей чудовий і корисний продукт ви можете в будь-якому спеціалізованому магазині або супермаркеті. А ми пропонуємо вам придбати натуральну червону ікру різних видів і найвищої якості безпосередньо на нашому сайті.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner