Червона ікра морська

Вже всім давно відомо, що ікра лососевих риб є цінним поживним і корисним продуктом. Але для того, щоб смакові і корисні властивості червоної ікри були не лише збережені, а й стали ще більш приголомшливими, є кілька невеликих і цінних секретів, які пов'язані з самою здобиччю лососевих риб.
Давайте ж дізнаємося, що ж це за секрети, які допомагають зберегти всі смакові властивості ікри лососевих риб.
Перший секрет полягає в тому, що рибу треба ловити на початку нересту і не в річці, а саме в море. Найкращі поживні і корисні якості червоної ікри зберігаються саме в той момент, коли риба робить свій шлях з морських вод до річок. Але, як тільки вона потрапляє в прісноводну воду, то всі ці чудові якості червоної ікри просто починають швидко зникати і зникати. І такі зміни пов'язані з тим, що при досягненні прісноводних вод, у риби відбувається зміна раціону. І, крім цього, також складу прісноводної води значно відрізняється від складу морської води. А це теж впливає на якість червоної ікри. Тому, щоб отримати найкращу якісну червону ікру, рибу потрібно ловити саме в море або ж, по можливості, в гирлі річки.
В основному такий ловом лососевих риб займаються риболовецькі підприємства, так як вони використовують такі методи лову як ярусний лов або ж ловля риби зябровими сітками. При таких промислових методи ловлі риби використовуються необхідні пристосування. Крім цих методів лову, застосовуються ще й інші, серед яких бессетевой лов риби, ловля риби обкидными неводами або ж разноглубинное тралення риби.
Але є такі території, де лов лососевих риб категорично заборонена. І пов'язано це з тим, що в таких місцях налічується досить мала кількість окремих видів риб. І тут свою роботу починають браконьєри, які завдають непоправної шкоди не тільки навколишньому середовищу, але і самим мешканцям цих водних територій. Справа в тому, що браконьєри використовують для лову лососевих риб спеціальна зброя для підводного лову. Така зброя може бути пороховим або газовим. У нього вставляється горбань, тобто, спеціальне спис, який вистрілює і вражає, таким чином, рибу.
Червона ікра є не тільки окрасою нашого столу, але і являє собою джерело всіх необхідних вітамінів і мікроелементів. А для зростаючого організму, як відомо, вони просто необхідні. Тому, ікру червону рекомендується включати в раціон харчування дітей. І, щоб вона дійсно володіла чудовими поживними і смаковими якостями, необхідно знати місця, де саме здійснюється нерест лососевих риб, таких як сьомга, горбуша або кета. И в момент перехода из морских вод в пресноводные, необходимо произвести правильный отлов лососевых рыб, не нанося вреда окружающей среде, а также сохранив все полезные свойства красной икры.
Многие считают, что черная икра намного полезнее и вкуснее, чем икра лососевых рыб, так как она стоит дороже. Но это не так. Красная икра, хотя и уступает по цене черной икре, но она приносит намного больше пользы для нашего организма, в отличие от черной икры. Нужно всего лишь правильно заготовить икру и хранить ее по всем правилам. І тільки в цьому випадку можна отримати якісну червону ікру, яка буде радувати нас на святковому столі своїми намистинками-ікринками, що містять в собі всі необхідні поживні речовини, які повернуть нашому організму втрачені сили, і створять для нас гарний настрій. Адже недарма називають червону ікру – царицею святкового столу!