Кошик
587 відгуків
promo_banner
+380 (50) 456-01-01
+380 (73) 456-01-01
вулиця Євгена Маланюка, 114-А, офис 104 (юр.адрес), Киев, Україна
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Натуральная икра без посредников, консервантов и ГМО. Европейское качество. Бесплатная доставка.

Історія червоної ікри в Росії.

Історія червоної ікри в Росії.

Російські зазвичай називають лососеву ікру " червона ікра ", але це було не завжди. Кілька століть тому осетрову ікру називали червоною ікрою в Росії, хоча вона і чорного кольору. Це сталося тому, що російське слово "червоний" і "красивий" має один і той же корінь – «крас».

Червона ікра, перші спогади про зернистої ікри осетрових, датуються приблизно 13 століттям, коли ікру подавали виключно на столах вельмож. З іншого боку, зерниста ікра лососева є відносно новою для світової кухні. Багато джерела помилково посилаються на перше поява лососевої ікри ще в 17 столітті, в часи першого освоєння російського Далекого Сходу. Насправді, лососева ікра не була використана до початку 20 століття. Навіть тоді, коли було проведено активне освоєння Далекого Сходу, назва червона ікра отримала просто в солінні ястика, мішок званий моток - а не в зерниста ікра. Японський метод соління ікри був за відведеннями ікри в мотках на солом'яні мати , щоб посолити їх . Лососеві мотки солили , як чорну ікру осетрових , сухим методом солі. Цей продукт був мало затребуваний в Росії і коштувала чорна ікра 20 копійок за 1 куля , що приблизно еквівалентно 32 фунтів. Зерниста ікра лосося, продукт, попит на який у нинішніх росіян виріс, була вперше використана близько 100 років тому . Икровики Росії ( виробники ікри ), які традиційно працювали з осетровою ікрою, почали виробляти зернисту ікру лосося і його доставку в західну частину Росії . Икровики використовували новий метод для засолювання ікри: замість використання сухою сіллю, вони використовували насичений розсіл кухонної солі. Перед солінням, ікра була відокремлена від мотка(ястика) і колиброванна через тонку мережу, звану гроход . Новий продукт називався - зернистої лососевої ікрою . На початку 20-го століття, був високий попит на зернисту ікру лосося в Японії. Російський рецепт сподобався японцям за його зовнішнього вигляду і смаку червоної ікри. Японські підприємці прийняли цей новий метод обробки ікри і назвав його Ikura, слово, яке перегукується з російським словом ікра.

Лососева ікра стала відома як "червона ікра" у часи Радянського Союзу. У цьому випадку "червоний" позначали колір ікри, щоб краще відрізняти його від чорної ікри осетрових риб. В СРСР, червона ікра була проведена тільки в одному розмірі упаковки, що містить всього 140 грамів. Це було послідовно по всій країні, тому що виробництво ікри було контрольоване урядом. Чорна і червона ікра мали дуже високий попит, що справа їх надзвичайно дефіцитними делікатесами. Це було дуже модно мати чорний і червоний бутерброди ікри на столі в 70-х і 80-х в Росії.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner