Чим ікра (чорна, червона) корисна?

Червона Ікра є одним з найбільш живильних продуктів. За змістом калорійності ікра червона не поступається чорній ікрі і навіть перевершує м'ясо, молоко та інші продукти. 100 г чорної ікри містять 280 кілокалорій, а 100 г червоної ікри - 270 кілокалорій. Така ж кількість м'яса середньої жирності дає всього 120 ккал і 100 молока - лише 70 .
В ікрі осетрових і лососевих риб міститься близько 30% волокна високої вартості, що для волокон тваринного походження рідкість, і 10-13% засвоюваних жирів. Ікра багата лецитином ( від 1,0 до 43%) , вітаміни А, Е, D і групи В, фосфором, заліза та інших мінеральних речовин і органічних сполук необхідні для нормального розвитку організму, клітин шкіри, нормалізації кров'яного тиску і гемоглобіну. Це тому, що волокна ікри є повноцінними і в основному відносяться до білків типу глобулінів, альбумін.
Жири ікри характеризується більш високими йодними числами, ніж жир м'яса тієї ж риби і містить в своєму складі велику кількість дуже корисних поліненасичених жирних кислот Омега - 3 і Омега - 6, які сприяють поліпшенню мозкової діяльності, підвищують імунітет, мають противоаллергенными сильними властивостями, знижують ймовірність серцево-судинних захворювань, так як знижується ризик тромбоутворення і сприяє поліпшенню кровообігу в дрібних кровоносних судинах, а також зменшують ризик розвитку деяких видів ракових пухлин і корисні для очей.
Волокна і жири, що містять в червоній ікрі, корисні для відновлення клітин і нормалізації артеріального тиску. Червона ікра не містить вуглеводів і шкідливих жирів. Чорну ікру рекомендують їсти при нестачі заліза в організмі . Ікра осетрових риб багата мінеральними речовинами - близько 2,0 % в середньому . Найбільше їх припадає на частку фосфору, до 370 мг .
В ікрі в значних кількостях присутні S, K , Na , Ca, Mg , а також Si , Zn , Fe, Mn , J та інші мінерали. Цікаво, що поживні речовини, що містяться в ікрі інтенсивно діють на шкіру, запобігаючи процес старіння і відновлення уражених ділянок . Вважається, що чорна ікра корисніше, ніж червона, оскільки в ній більше вітамінів і мінералів, однак, чорну ікру кожен день є просто шкідливо. Містяться в цьому продукті пурини здатні призводити до утворення каменів у нирках.