Кошик
603 відгуків
promo_banner
+380 (50) 456-01-01
+380 (73) 456-01-01
вулиця Євгена Маланюка, 114-А, офис 104 (юр.адрес), Киев, Україна
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Натуральная икра без посредников, консервантов и ГМО. Европейское качество. Бесплатная доставка.

Чорна ікра як свято смаку

Чорна ікра як свято смаку

Осетер вважається споконвічно російської рибою, а чорна ікра – національним російським ласощами, так і по праву. 90% світового запасу осетрів знаходиться в Каспійському морі, а на початку XX століття вилов осетрових риб (і саме представників роду осетер) в Росії було набагато більше, ніж у всіх інших країнах разом узятих. Кількість видів осетрових налічує більше двадцяти. У промисловому відношенні риби ці дуже цінні: крім смачної і вельми цінного м'яса, від них виходить велика кількість ікри, представляє один з найбільш цінних рибних продуктів.

Чорна Ікра – це один з найбільш живильних продуктів. В даний час чорна ікра відома не тільки своїм багатим і неповторним смаком, але також і величезною кількістю корисних речовин, які в ній містяться. Ікра осетрових риб містить білок, вітаміни А, Е, D і інші органічні сполуки. Так само ікра містить жир, який характеризується високим йодним числом. Жир чорної ікри має в своєму складі лецитин і вітаміни. Мінеральних речовин в ікрі більше, ніж у м'ясі риби, з якої взята чорна ікра. Живильний комплекс, який отримують з ікри, містить амінокислоти, протеїни, мінерали і вітаміни. Всі вони інтенсивно впливають на шкіру, тобто відновлюють уражену шкіру, запобігають процесу старіння.

Треба відразу сказати, що ікра не є лікарським засобом. Тому ми її просто рекомендуємо як профілактичний і загальнозміцнюючий засіб. Міститься в чорній ікрі органічний йод, фосфор і кальцій, а також велика кількість дуже корисних поліненасичених жирних кислот Омега-3 і Омега-6 в складі білків, сприяють поліпшенню мозкової діяльності, підвищують імунітет, знижують ймовірність серцево-судинних захворювань, оскільки зменшують ризик тромбо-освіти і сприяють поліпшенню кровообігу в дрібних кровоносних судинах. Вживання ікри також зменшує ризик розвитку деяких видів ракових пухлин і корисно для зору.

Чорну ікру рекомендують в їжу при нестачі заліза в організмі.

В даний час промисловий вилов осетрових ведеться в річках Каспійського моря — дельті Волги й Уралу, а також в Ірані. Щорічно міжнародна організація CITES визначає квоти вилову для кожної з країн Каспійського моря. У зв'язку зі зниженням квот і періодичним повною забороною на торгівлю все більшого значення отримує промислове розведення осетрових на риборозплідних фермах по всьому світу, існує ймовірність того, що в майбутньому це стане основним джерелом дорогоцінної чорної ікри на ринку. Чисельність осетрових у світі стрімко скорочується. Основна причина – будівництво ГЕС на Волзі, Дону, Кубані та інших річках, адже осетрові заходять на нерест саме у великі річки, а греблі перегороджують їм шлях до нерестовищ. І, звичайно ж, браконьєрство. Для багатьох людей нелегальний лов осетра – питання виживання. Як можна боротися з браконьєрством переконанням або шляхом посилення контролю? Це ж яку армію інспекторів потрібно мати на цілодобовому чергуванні! Причому ще і безкорисливих. Але знову-таки, це, може бути, і спрацювало б, з приватним браконьєрством. А ось що робити з організованим кримінальним промислом? Коли в ньому задіяні досить впливові люди?

Оскільки видобуток чорної ікри дуже скрупульозний і складний, по всім критеріям якості і нормам, процес, то контрабандисти розпорядженні цілим арсеналом всіляких інструментів для перетворення поганий, не якісної ікри в натуральну і привабливу. Цього можна домогтися, наприклад, за допомогою харчових барвників; якщо ікра вигоріла на сонці і втратила свій природний колір; заморожуванням ікри – для збільшення термінів зберігання, адже її доводиться далеко возити; можуть видати за ікру осетра ікру риби – боуфін, вона теж чорна, але не осетрова; або ікру щуки, пофарбовану в чорний колір за допомогою тих же барвників. Є ще багато інших хитрощів, консервантів і добавок якими оперують браконьєри. Вже не кажу про антисанітарних нормах, в яких працюють люди. Ви ж не думаєте, що браконьєри дістають ікру з риби в білих рукавичках, в бахілах, в медичних масках, в кепках і комбінезонах, при бактерицидних ламп? Розділ риби може відбуватися в місцях її видобутку – в очереті, наприклад, вспарыванием осетра за допомогою сокири, вночі з ліхтариком, а так само в гаражі, підвалі та інших пристосованих місцях». Додайте до цього величезна кількість хабарів, яке необхідно роздати, для безперешкодного подолання всіляких законних бар'єрів і перешкод, чорна ікра в Україну потрапляє іноді просто фантастичними шляхами, природно при «необхідних» температурних режимах, і в кінці ви отримаєте сумнівна якість ікри за надзвичайною ціною. Якщо вам плювати на свою безпеку, якщо ви хочете переплачувати за рахунок хабарів чиновникам, якщо ви довіряєте браконьєрам і хочете заохочувати їх внесок у зникнення природного осетра, то це ваше право. Але знайте, є й інший спосіб отримати чорну ікру, куди з меншим ризиком для життя, здоров'я і гаманця. Цю можливість надає компанія «Фуд імпорт».