Секрети вибору червоної ікри і приготування новорічних страв з нею.

Червона ікра – традиційний делікатес на новорічному столі. Дивіться на відео РИА Новости, коли ікра стала популярною, як її правильно вибрати і яке святкове частування можна приготувати з цим продуктом. Червону ікру стали промислово добувати порівняно недавно: на початку XX століття на Далекому Сході, в низов'ях Амура і на Сахаліні. До цього часу вона не була популярною, розповів РІА Новини голова громадської ради при Росрыболовстве Олександр Савельєв.
У радянський період з'явилася промислова технологія засолювання і зберігання ікри, були побудовані спеціалізовані заводи. Однак з'явився і дефіцит — дістати заповітну баночку до свята вважалося справжньою удачею. Зараз асортимент червоної ікри широко представлений в російських магазинах.
Експерти радять купувати ікру, вироблену за Гостом. Як розповіла РІА Новини старший науковий співробітник ВГУП "Науково-дослідний Інститут Рибного господарства і Океанографії" Світлана Михлай, в склад такого продукту буде входити ікра, сіль і консерванти, які дозволені для використання саме в ікорної продукції. Також слід звертати увагу на саму упаковку: на ній повинні бути вказані виробник, склад та найменування продукту.
"Штампування в три ряди, у першому ряду — дата виготовлення, у другому – горбуша або нерка, або просто ікра, це теж допускається, третій ряд – це номер заводу. Якщо штампування нанесена фарбою, то фарба повинна бути нестирающейся", — повідомила Михлай.
Їсти ікру в чистому вигляді, приготувати з неї бутерброди або складне блюдо — питання вибору кожної господині, вважає один з найвідоміших столичних шеф-кухарів Олексій Зімін. У будь-якому випадку, каже Зімін, новорічне частування з морського делікатесу припаде до смаку всім вашим гостям.