Кошик
603 відгуків
promo_banner
+380 (50) 456-01-01
+380 (73) 456-01-01
вулиця Євгена Маланюка, 114-А, офис 104 (юр.адрес), Киев, Україна
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Натуральная икра без посредников, консервантов и ГМО. Европейское качество. Бесплатная доставка.

Червона ікра — корисні властивості і шкоду.

Червона ікра — корисні властивості і шкоду.

Склад червоної ікри.

Червона ікра є цінним продуктом харчування і володіє рядом корисних властивостей. До її складу входять білки, вітаміни (А, D, Е), поліненасичені жирні кислоти, фолієва кислота, а також йод, фосфор і кальцій. Білка в червоній ікрі дуже багато — 32% і засвоюється набагато краще, ніж білки молочних і м'ясних продуктів. Всі ці речовини дуже корисні для організму людини. Ось тому червона ікра була давно визнана народною медициною, адже ліки і полівітаміни були не завжди.

Червона ікра корисні властивості

 

Червона ікра — корисні властивості

Користь червоної ікри пояснюється легко: адже ікринка — це «риб'яче яйце», в якому знаходиться все, що закладено природою для повноцінного розвитку зародка, причому в концентрованому вигляді. Ікру не обов'язково є у великій кількості, щоб отримати максимум користі.

Червона ікра корисна при профілактиці атеросклерозу і для підвищення імунітету. Вживання червоної ікри сприяє зміцненню кісток і благотворно впливає на зір. Корисні властивості червоної ікри полягають в поліпшенні кровообігу, при цьому істотно знижується ризик утворення тромбів і виникнення серцево-судинних захворювань.

Вміст у ній холестеролу деякі фахівці приймають за недолік, і дуже даремно, насправді він є важливою складовою нервової тканини і клітинних мембран, і шкідливий лише у надлишку. Крім того, в ікрі міститься лецитин, який знешкоджує холестерол на місці.

Червона ікра відновлює життєві сили організму і рекомендується тим, кому необхідно підвищити рівень гемоглобіну в крові.

Червона ікра — шкода.

Незважаючи на всі корисні властивості червоної ікри і загальне обожнювання, є все-таки кілька моментів, які необхідно враховувати при її вживанні. Безпечна доза — це близько п'яти чайних ложок або 2-3 бутерброда з ікрою за раз.

Сіль, що знаходиться в червоній ікрі, може затримати воду в організмі або призвести до порушення обміну речовин. А ікра з білим хлібом і маслом взагалі досить калорійна і важка їжа для шлунка. І щоб ікра не заподіяла шкоду організму, перш за все вона повинна бути відмінної якості.

Перш ніж потрапити на наш стіл, якісна червона ікра проходить тривалий і серйозний процес обробки. Спочатку виймають ікру з риби і сортують за ступенем зрілості, потім ікринки відокремлюють від сполучної тканини і плівки через спеціальні сита, потім обов'язково промивають кип'яченою, охолодженою водою. Після цього червону ікру солять і консервують. Червона ікра і корисні властивості були б нероздільні, якби вся ікра проходила правильне приготування, але це можливо лише на спеціальних підприємствах, а браконьєри не мають подібних умов і обробляють ікру в абсолютній антисанітарії, застосовуючи тільки їм відомі рецептури консервації і засолювання. Тому, купуючи такий цінний товар, дуже важливо не зіткнутися з небезпечною для здоров'я підробкою.