Вартість червоної ікри.

Як ви думаєте, який продукт користується великим попитом і особливо в святкові дні? Звичайно ж, ікра лососевих риб. Як же без неї обійдеться хоча б одне святкове застілля. Тим більше що більш корисний і поживний продукт, як червона ікра, і, саме натуральна, а не штучна, знайти практично неможливо. Давайте уявимо, що являє собою ця ікринка. Це риб'яче яйце, з якого вилупиться мальок. І для того, щоб цей будиночок для розвитку маленької рибки був затишним, він повинен містити всі необхідні корисні та поживні речовини, які необхідні для розвитку і зростання малька. Ось чому в склад червоної ікри входить багато вітамінів, легкозасвоюваних поживних та інших корисних речовин. Якщо порівнювати червону ікру, наприклад, з м'ясом або молоком, то вона набагато калорійніший. Тому її і призначають тим людям, які потребують в посиленому живленні.
Щодня вживати ікру лососевих риб у вигляді різних кулінарних страв або просто бутербродів на сніданок – це була мрія будь-якої людини ще кілька років тому. Зараз червона ікра в достатку. Її продають на ринках, в магазинах і навіть у кіосках. Начебто, давня мрія людини – щодня вживати червону ікру, збулася. Але, як виявляється, не все так просто, як багато хто думає.
Відомо, що червона ікра готується з тихоокеанських далекосхідних лососевих риб, таких як горбуша, кета, нерка і чавичі. При виробництві червоної ікри, в неї додаються консерванти. Тому, шанс спробувати чисту натуральну червону ікру без будь-яких консервантів, випадає не кожному, а лише тим, які проживають у тих районах, де видобувається ікра лососевих риб. Крім того, ікра червона є досить ніжним і тендітним продуктом, і вимагає до себе дбайливого виробництва і зберігання.
Багато породи лососевих риб, з яких видобувається червона ікра, на межі зникнення. З цим і пов'язано обмеження квоти на їх вилов. Але, як відомо, червона ікра на ринку коштує чималих грошей. І саме це і приваблює браконьєрів, які незаконно її виловлюють, з-за чого і знижується популяція цінних порід лососевих риб.
Икра красная является продуктом сезонного потребления, и с этим связано колебания на нее цен в течение всего года.Средняя стоимость красной икры составляет около 1080 рублей за килограмм. Однако, в зависимости, какой производитель изготовляет красную икру, цены на нее могут колебаться в переделах от 535 рублей до 1950 рублей за килограмм. Спрос на икру лососевых рыб начинает возрастать в осенне-зимний период и снижаться в летний период. Конечно же, предпраздничные дни, особенно, новогодние праздники, являются пиком продаж этого вкусного рыбного деликатеса. Попит в такий період на червону ікру зростає в кілька разів, і, відповідно, зростають і ціни на ікру.
Но самой основной и острой проблемой является качество красной икры. Ведь из-за большого спроса и высокой цены на этот рыбный деликатес, многие производители не придерживаются технологии приготовления, а также правил хранения красной икры, что и приводит к довольно быстрой порче этого вкусного продукта. Кроме того, есть такие производители, которые смешивают натуральную красную икру с искусственной икрой, стоимость которой намного дешевле. И, после такого смешивания икры, продают ее по цене высококачественной красной икры. Тому, перш ніж купувати баночку червоної ікри, потрібно дізнатися всю інформацію про виробника, які консерванти додані ікру, а також дату виготовлення і термін зберігання цього, всіма коханої, рибного делікатесу.