Не млинцями єдиними

Перший рецепт, який приходить в голову будь-якій господині, коли вона бачить червону ікру – млинці з ікрою або класичний бутерброд з білого хліба, вершкового масла, ікри і часточки лимона). Насправді ж смачних, незвичайних і доступних рецептів з червоною ікрою – безліч. Ми для вас обрали четвірку кращих. Перед ознайомленням з цим кулінарним хіт-парадом варто згадати кілька правил, як правильно вибрати ікру. Ви ж не хочете бути розчарованими смаком нового страви? Професіонали завжди вибирають червону ікру в пластиковій тарі або на вагу. Так можна оцінити зовнішній вигляд ікринок, прикинути їх свіжість, так і в пластиці ікра зберігається довше, ніж у жерстяній банці. Червона ікра – один з небагатьох продуктів, які до вживання не піддаються ніякої тепловій обробці. Виключно посол, промивання і шокове заморожування. Будь-яка помилка в виробництві впливає не тільки смакові якості, але і на корисні властивості ікри. Бажання заощадити може зіграти злий жарт з вами.
Підійдіть до вибору ікри з усією уважністю – і ваші гості зможуть насолоджуватися вишуканим смаком ось таких незвичайних страв.
- Суп-пюре зі шпинату і брокколі з вершками і червоною ікрою.
Для супу вам знадобляться такі інгредієнти: шпинат (свіжий) - 100 гр, капуста брокколі - 150 г, збиті вершки – 100 г, червона ікра - 10 г, сіль - 2-3 гр, вода - 200 мл Шпинат і брокколі необхідно помістити в киплячу воду і варити не більше 5 хвилин. Подрібнити овочі блендером або пресом для пюре до отримання пюреподібної маси. Додати 200 мл води. Ще раз довести до кипіння, посолити. Викласти в глибоке блюдо отриманий крем-суп. Помістити в центр блюда збиті вершки і червону ікру.
- Альтернативою звичним бутербродів з ікрою може стати лаваш.
Заготовте 130 г червоної ікри, 1 тонкий лаваш, 3 ст. л. м'якого сиру, солону червону риба (лосось, форель), кріп і зелена цибуля. Тонкий лаваш потрібно намазати сиром, зверху розкласти скибочки солоної червоної риби, посипати зеленню і червоною ікрою. Далі - згорнути лаваш в щільну трубочку. Перед подачею нарізати невеликими шматками
- Картопля з червоною ікрою. Інгредієнти: картопля – 4 шт., червона ікра -100 р
вершкове масло - 50 г, нежирна сметана - 200 р. Як готувати? Духовку розігріти до 200С. Змастити деко олією. Картоплю вимити й обсушити. Запікати 60 хвилин. Дати охолонути і розрізати картоплю навпіл. З допомогою ложки, намагаючись не пошкодити шкірку, вийняти серцевину. Розім'яти віддалену картопляну масу виделкою і змішати з вершковим маслом. Потім додати ікру. Цибулю нарізати дрібними кільцями і додати в масу. Наповнити отриманою начинкою картопляні «човники». Викласти картоплю на тарілку і полити сметаною. - Салат з червоною ікрою і руколою. Інгредієнти: ікра червона – 4 ст. л.,
червона цибулина - 1/4шт, листя салату - 4шт, сьомга слабосолона - 100 г, майонез - 3ст л, яйця - 2шт, рукола, сіль - за смаком. Спосіб приготування: підготувати продукти. Цибулю очистити і дрібно нарізати. Яйця відварити круто. Салат промити, обсушити на паперовій серветці. Сьомгу нарізати дрібними кубиками. Яйця очистити і нарізати дрібними кубиками. З'єднати рис, яйця, цибуля, сьомгу, червону ікру і майонез. Перемішати, приправити сіллю за смаком. Викласти листя салату на тарілку, покласти на них салат.
Червона ікра – багатогранний за смаком продукт. Не бійтеся експериментувати і дивувати несподіваними поєднаннями смаків у своїй готуванні. Удачі!
А купити червону ікру вищої якості, Ви можете у відповідний розділ натиснувши на кнопку .