5 секретів червоної ікри

За новорічним столом успіхом користується той, хто професійніше все відкриває шампанське, краще всіх їсть олів'є і знає всі секрети червоної ікри. Сьогодні ми відкриємо завісу таємниці над червоною ікрою. Професійними таємницями з нами поділилася компанія «Икорка».
Припустимо, ви придбали баночку ікри і готуєтеся нею поласувати. Як визначити якість продукту і як правильно поводитися з ним після відкриття банки?
Уважно розгляньте ікру. Ікринки повинні бути однорідними по виду і кольору. У викладеної на блюдце ікри навколо не повинно бути «калюжі». Ця рідина – рибний сік, який утворюється після ікринок, що лопнули. Якщо його занадто багато – це означає, що ікринки зазнали занадто суворим пошкоджень під час фасування або рідина для засолу була неправильною. В той же час деякий наявність соку означає, що ікра не пересушена. Якщо у ікринок зморшкувата шкіра, продукт пролежав довгий час в ящику і висох.
Не забудьте про правила правильного зберігання червоної ікри. Найкращою тарою вважається пластикова банка, в якій ікра в холодильнику може зберігатися до 2-х тижнів. Якщо ви все-таки вибрали традиційну бляшану 130-тиграмовую баночку, після відкриття одразу ж перекладіть сухий ложечкою ікринки в чисту ємність, що закривається, наприклад, в пластик або скло. Найкраще ікра зберігатися на самій верхній полиці в холодильнику – там, де найхолодніше.
А ось і секрет, як реанімувати злегка підсохлу ікру. Після тижня перебування в холодильнику, навіть у пластиковій тарі, ікринки втрачають вологу і кривляться. Якщо ви не відчуваєте стороннього запаху, ікрі легко можна повернути «молодість». Додайте в баночку трохи соняшникової олії і перемішайте. Буквально через 15 хвилин ікринки будуть знову пружні і блискучі. Можна спробувати розмішати ікру з 1 чайною ложкою мінеральної води з газом. Спочатку оболонки ікринок побіліють, але це лише ознака того, що вода вбирається. Тільки врахуйте, що подібні реанімаційні заходи можна вживати тільки один раз, максимум – два, інакше ікра втратить свої смакові та поживні якості.
При правильному зберіганні і вживанні червона ікра стане для вас самим смачним і надійним джерелом корисних мікроелементів, мінералів і вітамінів. Станьте професійними любителями червоної ікри разом з нами.
А ось і корисна і дуже смачна червона ікра > > > > > >