Ікра червона - найсмачніші вітаміни

Ви знаєте, як моряки на крайній півночі рятувалися від авітамінозу та депресії час полярних ночей? Вони не стримували себе у вживанні червоної ікри. Адже це один з найбільш смачних продуктів, які повні вітамінами і корисними речовинами «під зав'язку». Наприклад, в Японії, де традиції вживання червоної ікри обчислюються століттями, далекосхідні народи до ікрі не ставляться, як до новорічного делікатесу. І правильно роблять!
- Кожна ікринка на третину складається з білка, який легко і швидко засвоюється людським організмом. Червона ікра містить велику кількість поліненасичених жирних кислот. Вони поліпшують діяльність мозку і корисні для зору, підвищують імунітет, володіють сильними протиалергічними властивостями.
- Регулярне вживання ікри лососевих покращує кровообіг, а значить – знижує ризик утворення тромбів і виникнення серцево-судинних захворювань. Лецитин в ікрі нейтралізує холестерин в крові.
- Ікра – універсальний засіб для підвищення гемоглобіну в крові. В ікринках знаходиться багато цінних мікроелементів – фосфору, заліза, фолієвої кислоти, калію, йоду. Ці речовини важливі для профілактики захворювань щитовидної залози, необхідні для нормального метаболізму і зміцнення кісток.
- Ікра містить найважливіші вітаміни: вітамін А (покращує імунітет, зміцнює судини, покращує зір), вітамін D (бере участь у формуванні і зміцненні кісток), які особливо корисний вагітним жінкам і годуючим матерям для профілактики рахіту у дітей, вітамін Е (нормалізує обмін речовин у статевих залозах, омолоджує клітини).
Оскільки ікра – один з продуктів, який не піддається ніякої тепловій обробці. А значить, до умов її зберігання треба поставитися з усією уважністю, адже це гарантія збереження смаку, якості і всіх корисних властивостей. Фахівці компанії «Икорка» розповідають: «Температура зберігання нерозфасованої ікри на складі за нормою повинна становити від мінус 18 до мінус 28. В іншому випадку, при скачках температури, оболонка ікринок втратить пружність, зникнуть і багато корисні речовини. Взагалі, між виробництвом ікри, приміщенням її в тару і вживанням ідеальні період для її вживання – це 3 місяці, при цьому банки повинні зберігатися при температурі від мінус 2 до мінус 4».