Червона ікра як свято смаку!

ІКРА
Червона ікра – корисний, поживний і неймовірно смачний продукт. Однак, всі ці характеристики важливі тоді, коли ікра вищої якості – починаючи від професійного вилову риби і закінчуючи ароматним бутербродом на вашому столі.
Для початку визначимо види лососевих риб: кет, горбуша, нерка, чавичі, кижуча і сьомга. Ікра у кожної риби різна: за кольором, формою, смаковими якостями, ціною. Щоб не помилитися з вибором ікри, потрібно знати кілька корисних нюансів.
Зовнішній вид ікри
Якщо ікра зовсім бліда або жовта, це означає, що вона перезріла або низького смакової якості. Якщо ви побачите ікринки помаранчевого і світло-оранжевого кольору – це ікра горбуші. Ікра нерки має темно-червоний колір. Смак у такої ікри неординарний. Однак європейці вважають її кращою на ринку.
Ціна залежить від сорту ікри і виду – якісна ікра коштує від 60-120 гривень. Найдорожча і корисна – ікра кети. Також важливо знати, що ікра повинна випадати з банки пірамідою. Якщо такого не відбувається – ікра, швидше за все, підсохла.
Фасування ікри
Ікру фасують в жерстяні банки, скляні і пластик. У класичній жерстяній банці має бути 130 грам ікри, не менше. Позитивне якість жерстяної банки – термін зберігання (12 місяців).
Однак не варто купувати ікру на закінчення строку зберігання. Продукт не буде високої якості, але і не зіпсований. Ікра повинна бути максимально свіжою, а дата на жерстяній банці – видавленою зсередини, а не пробита зверху. Цей невеликий нюанс – важливий знак якості продукту.
Ікра на вагу, як один з видів фасування ікри, дає вам можливість спробувати її на смак і оцінити поглядом. Але тут важливо довіряти виробнику. Саме він контролює зберігання ікри в магазині та роботу персоналу, яка повинна бути бездоганною. Ікра на вагу повинна пахнути свіжою рибою і не викликати відторгнення. Ще один вид фасування ікри – це скляна банка (подарунковий варіант). Такий вид фасування популярний лише в переддень свят.
А от пластик – це майбутнє вживання ікри. Найважливіше перевага пластика – це тривале зберігання вже відкритої банки (2 тижні з моменту відкриття). В пластиці ікра не сохне, зберігає всі корисні якості протягом тривалого часу.
Як вживати ікру?
За загальноприйнятими правилами, ікру їдять охолодженої маленькими ложечками і без хліба для того, щоб відчути справжній смак продукту. Класична подача ікри – в скляній икорнице, яку ставлять на лід у подикорницу.