Канадські Лобстери (заморожені) від 2,720 г до 3,600 г. Суха шокова заморожування без глазурі.
Доставимо Києвом або відправимо Новою Поштою по всій Україні БЕЗПЛАТНО!
Коротко про лобстери
Лобстер (омар) належить до сімейства великих морських десятиногих ракоподібних. Лобстер — найцінніший експортний представник морепродуктів Північної Америки, на експортні продажі якого припадає приблизно 1 мільярд доларів. У багатьох сенсах, лобстер є послом Канади у світі й одним із предметів експорту, найбільш тісно пов'язаних із цією Країною. Споживачі з 55 країн, від Австралії до В'єтнаму, і в усіх точках земної кулі насолоджуються омарами з Канади.
У лобстера міцний панцир і десять ніжок, дві з яких виросли в клешні. Хоча сьогодні вони вважаються їжею гурманів, у XIX столітті лобстерів використовували як наживку для риби та навіть як добрива полів. У лобстера щільне, насичене м'ясо під панциром, у хвості та ногах. Також їстівні печінка та ікра лобстера.
Лобстери зазвичай продаються відвареними, але за можливості їх варто купувати живими. Панцир у них сіро-блакитний, червоними вони стають після приготування. Маленькі лобстери, приблизно 450 г — 1 кг мають найкращий смак. Коли купуєте лобстера, вибирайте такого, який відчувається важким для свого розміру.
Зазвичай у кулінарії використовують порівняно невеликих омарів, чий вага не перевищує 1 кг. Такої ваги омари досягають за 5-6 років, а жити вони можуть і до ста років! Відомі випадки, коли виловлювалися «довгожителі», чий вік досягав 140 років.
Багатьох цікавить питання "лобстери" або "омари". Єдина відмінність між ними — це мова походження назви. Англічці звикли називати цього великого раку "лобстером", а німецьки з французами "омаром". Водночас йдеться про одних і тих самих представників сімейства ракоподібних. Наситять вони всією планетою в холодних і теплих водах.
Лобстерів заведено розділяти на різновиди залежно від їхнього зовнішнього вигляду та смакових якостей. Найціннішими вважаються атлантичні лобстери. Розміри ракоподібних дуже високі: від 20 см завдовжки (характерно для атлантичних представників) до 1 м (американські представники). Розміри самок набагато менші за розміри самців.
Американські представники, що мешкають в Атлантичному океані, цінуються саме завдяки своїм розмірам. А ось смакові якості вже на другому місці.
Зовні лобстери мають схожість зі звичайними річковими раками, але вирізняються величезними клешнями. Хвіст має форму віяла. Фарбування ракоподібних варіюється від сіро-зеленої до синьо-зеленої. У процесі приготування лобстер стає червоним, чим і заслужив прізвисько "морський кардинал".
Корисні властивості лобстера
Лобстери — — це один із найздоровіших протеїнових продуктів, у якому мінімум калорій, жирів і холестерину. Водночас він насичений амінокислотами, калієм, магнієм, вітамінами групи B. Калорійність водночас дуже низька: 90 ккал на 100 г продукту. Не тільки приємний смак ніжного м'яса приваблює шанувальників делікатесів, але й корисні властивості такого унікального продукту:
● Лобстери виступають чудовим профілактичним засобом, що сприяє зниженню ризику виникнення онкологічних захворювань;
● Відбувається зміцнення серцево-судинної системи завдяки наявності в омарах жирів Омега-3. Це також сприяє зниженню ризику гіпертонії й атеросклерозу.
● Вітамінний комплекс, що міститься в продукті, надає підтримку імунітету.
● М'ясо омарів насичене цинком, що підтримує працездатний стан статевої системи;
● Селен відповідає за розслаблення і спокій нервової системи.
Всі ці корисні властивості спонукають спробувати лобстера якнайшвидше. Великий вміст білка, низький відсоток жиру, насиченість корисними мікроелементами та вітамінами — це тільки кілька причин, чому відчути ніжний смак м'яса лобстерів треба кожному. Це чудовий продукт для людей, що стежить за своїм харчуванням.
Обробка готового лобстера вимагає особливого вправування. Поклавши на спину, ніжки та клешні, треба викрутити, розколоти зворотною стороною ложки, а м'якоть зимати акуратно, щоб не зачепити кльошнів. Далі лобстера треба перевернути. Винятково гострим ножем зробити надріз через голову до ока, потім прорізати через центр, розділяючи тулуб навпіл. Усередині ви побачите білі жабри, чорний довгий кишківник, що входить у хвіст, і маленький мішечок-желудок у голові — все це зайве. Тільки зелене печиво, що лежить у голові, не викидайте, воно вважається делікатесом. Використовуйте її для соусу, тому що лобстер без соусу — це просто рак.
Лобстер (омар) вважається одним із найздоровіших протеїнових продуктів, він містить мало калорій, холестерину та жирів, ніж пісна яловичина або курка, але водночас багат амінокислотами, калієм, магнієм, вітамінами B12, B6, B3, B2, провітаміном А, а так само є гарним джерелом кальцію, заліза, фосфору и цинка.
Є безліч рецептів приготування страв з омарів.
У Франції люблять пончики з начинкою з морепродуктів. Для їх приготування використовується бульйон з омарів. В Японії м'ясо омара — інгредієнт пельменів і суші, а в інших азійських країнах його тушкують у воді з додаванням часнику та імбирного кореня. М'ясо омара також можна запалити на грилі або відварити, додаючи спеції.
В Іспанії вас пригостять смачною паельією з омаром, в Італії — лазаньєю з ним же. На півдні Франції популярність має буабес — перша страва з риби та морепродуктів, яка теж не обходиться без м'яса омара.
У рекордсменах за наявністю натрію.
Кулінарні особливості приготування лобстера
Лобстери готують різними способами: на парі, варять, запікають на грилі. Вони прекрасно поєднуються з різноманітними спеціями й овочами. До їстівних частин, що особливо цінуються серед гурманів, належать ікра самок (корал) і печінка (томалі). Так, “корал” — це дуже ніжна червона ікра самки омара, що вважається делікатесом. Печінка омара зовні схожа на згусток зеленої піни, але використовується для приготування соусів і супів.
Саме неймовірно ніжний і тонкий смак м'яса лобстера приваблює не тільки гурманів і шанувальників делікатесів, а й рядових споживачів. Щільне, насичене м'ясо розташоване під панциром, у хвості та ногах. Найціннішою вважається хвостова частина, позаяк саме там м'ясо лобстера найніжніша текстура.
У величезних клешнях також є м'ясо, але там його консистенція жорсткіша, хоча смак ідентичний. Найчастіше лобстерів, як і інших ракоподібних, відварюють цілими. Процес варіння триває не довше ніж сім хвилин.
Реалізуються лобстери у свіжому, морозивному та консервованому вигляді. Навіть з урахуванням того, що розмір самок набагато більший, м'ясо самців має ніжніший і насиченіший смак. Лобстери ідеально поєднуються з іншими морепродуктами, зокрема з мідіями та креветками.
Як є лобстера
Є спеціальні інструменти для оброблення омара, але можна скористатися і звичайними столовими приладами. Спочатку потрібно відкрутити клешні, потім відламати їх. Відокремити від тулуба хвіст (шийку) і відірвати віялоподібний плавник.
Розрізати шийку вздовж, починаючи з верхньої частини. М'ясо дістати, проткавши хвостову частину. З штанця дістати панцир, де розташоване соковите м'ясо. Лобстер чудово поєднується з різними соусами.
Замовити свіжі лобстери за вигідною ціною пропонує інтернет-магазин "Ікорка". Це чудова можливість побалувати себе вишуканим і корисним делікатесом, смак якого запам'ятається на все життя.
Хімічний склад і аналіз харчової цінності
Харчова цінність і хімічний склад "Омар канадський, сирий".
У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінералів) на 100 грамів їстівної частини.
|
|
|
% від норми в 100 г |
% від норми в 100 ккал |
100% норми |
Калорийность |
|
1684 кКал |
4.9% |
6% |
2054 г |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вітамін Е, альфа токоферол, ТЕ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Мононенасичені жирні кислоти |
|
|
|
|
|
|
Поліненасичені жирні кислоти |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20:5 Ейкозапентаєнова (ЕПК), Омега-3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22:5 Докозапентаєнова (ДПК), Омега-3 |
|
|
|
|
|
|
22:6 Докозагексаєнова (ДГК), Омега-3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Енергетична цінність Омар канадський, сирий становить 77 кКал.
Маленьких лобсерів ми випускаємо, а великих складаємо в сірникову коробку 😋