Кошик
653 відгуків
promo_banner
+380 (50) 456-01-01
+380 (73) 456-01-01
вулиця Євгена Маланюка, 114-А, офис 104 (юр.адрес), Київ, Україна
Натуральная икра без посредников, консервантов и ГМО. Европейское качество. Бесплатная доставка.

Рецепти з червоною ікрою та морепродуктів

 

Лосось гравлакс з картопляним мусом і коктейль Nemiroff Mule: варіанти фудпейрингу

 

 

На цей раз ми розповімо, як приготувати лосось гравлакс з картопляним мусом, а також пропонуємо доповнити блюдо Аіка Вейшторт коктейлем Nemiroff Mule від бренд-амбасадоркы Nemiroff Юлії Терлецькою.

[ АІК Вейшторт - шеф-кухар 5-зіркових готелів Fairmont Grand Hotel Kyiv, Riviera Hotel та KAMA restaurant. У нього багатий досвід роботи за кордоном, у тому числі в установах, зазначених "Мішлен": в ресторанах La Cabra - 1 зірка Michelin і Coque - 2 зірки Michelin в Мадриді, в одному з "50 Best" ресторанів світу - AOC в Копенгагені - 2 зірки Michelin.
Шеф-кухар Аік Вейшторт зауважив, що в рецепті горілка разом з буряком, кропом і апельсином дають смак, що нагадує коктейль Moscow Mule. Класичне ж поєднання риби і горілки він вирішив завуалювати за допомогою спеціального маринаду для лосося. Це надтонка грань, де можна як програти, так і досягти ідеального смаку. Майстер своєї справи переконаний, що йому вдалося домогтися неймовірного смаку!]

 Лосось гравлакс з картопляним мусом.
У цій страві чудово поєднується риба і горілка Nemiroff / Фото Nemiroff

Інгредієнти на 4 порції:

Лосось - 500 г (частина філе з шкірою)
Кріп - 30 г (розділити на суцвіття)
Картопля - 300 г
Цибуля - 100 г
Молоко - 300 мл
Вершки 30% - 150 мілілітрів
Курячий або овочевий бульйон - 100 мл
Рослинне масло - 50 мл
Горілка Nemiroff De Luxe
Оцет або лимонний сік - півтори ложки
Зелена олія - кілька крапель
Сіль і перець за смаком
Приготування лосося гравлакс:

 Маринад для лосося

Збери всі інгредієнти: сіль, цукор, кріп, нарізаний грубо, буряк, перетертий на дрібній тертці, а також додай горілку Nemiroff De Luxe.
Виклади частина маринаду на тарілку, лосось шкірою вниз на маринад, і зверху залийте маринадом разом з м'якоттю.
Через 12:00 риба виділить сік, який потрібно прибрати і перевернути лосось шкірою вгору.
Через 24 години дістань рибу з маринаду, видали серветкою весь маринад з неї.


Сироватка

Розігрійте духовку до 60 ° C. Додай на кожні 100 мілілітрів молока столову ложку оцту або соку лимона. Молоко перемішати ложкою. Коли білок згорнеться і відокремиться сироватка, необхідно дати їй охолонути і процідити через марлю. Сироватка повинна вийти прозорою.

Картопляний мус

Нарізаємо чищену картоплю тонкими часточками, а також цибулю соломкою.
Смажимо до напівготовності картоплю на рослинній олії, а також додаємо цибулю, сіль і перець за смаком. Картопля з цибулею повинні отримати золотистий колір.
Заливаємо все це молоком, вершками і бульйоном, перебиваємо з допомогою блендера до однорідної маси. Заряджаємо в сифон (заправити 2-ма балонами).

Збираємо страву:

Лосось делі порціями по 100 грамів і відправляй у вакуумний пакет. Готуй Су-віді при температурі 65 ° C протягом 6 хвилин.
Після приготування діставай рибу з пакета і викладаємо в глибоку тарілку.
Через сифон витіснить картопляний мус (50 грамів), а також налий 20 грамів сироватки.
Додай кілька крапель зеленого масла і прикрась суцвіттями кропу.
Подавати лосось гравлакс з картопляним мусом ми рекомендуємо з коктейлем Nemiroff Mule від бренд-амбасадоркы Nemiroff Юлії Терлецькою. За її словами, Nemiroff Mule - творча варіація відомого класичного коктейлю Moscow Mule, яким у 50-х роках минулого століття починали вечір в Америці.

Прекрасне доповнення до лосося - ожина. Тому вона обіграла це поєднання на основі класичної і суворої горілки Nemiroff De Luxe з тонкими нюансами базилікового кордиала, легким шафрановим ароматом італійського трав'яного лікеру і ніжного імбирного елю.

 

Осетрова ферма: де і як видобувають чорну ікру?

Рецепти, які гарантовано справлять на вас впечатлениеение.


 
 
 
Шоколадний торт з "червоною ікрою" на святковий стіл.

Нам буде потрібно:
Для бісквіта:
Борошно - 2,5 склянки
Цукор - 1,5 склянки
Молоко - 1 стакан
Соняшникова олія - 0,5 склянки
Окріп - 1 стакан
Какао - 5ст л
Розпушувач - 2пакетика
Яйця - 2шт

Для крему:
Молоко - 750гр
Борошно - 2ст л
Крохмаль - 1ст л
Яйця - 3шт
Масло - 250гр
Цукор - 200гр
Ванільний цукор - 1пакетик

Для "червоної ікри"
Желе - 2пакетика
Соняшникова олія - 500гр
Вода - 320гр
Шприц
2 склянки

 

Устриці: як вибрати, відкрити і зробити соус для устриць.

 

Лосось з медом і гірчицею. Рецепти в духовці

Дуже простий і смачний рецепт приготування лосося.
Витративши всього кілька хвилин на кухні, Ви отримаєте незрівнянну рибу!

Інгредієнти:
- Філе лосося 400 гр
- Мед 2 ч. л.
- Гірчиця 2 ч. л.
- Соєвого соусу 4 ч. л.
- Кунжут

Як готувати:

1. Філе розрізаємо на 4-5 порційних шматка.

2. Готуємо маринад - перемішуємо гірчицю, соєвий соус і мед. Заливаємо їм порізані на порційні шматочки рибу, даємо просочитися 15 хвилин.

3. Посипаємо кунжутом і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 170 градусів, на 15 хвилин.

4. Чудова, і до того ж дієтична рибка готова. Можна подавати з салатом або гарніром з рису і ананаса.

Надамо Вам рецепти салатів, супів, м'ясних страв, страв з риби та курки, морських делікатесів та інших смаколиків. Вас чекають дієтичні страви і варіанти їх приготування. Рецепти тортів і різних десертів.

Шукаєте смачні рецепти салатів на день народження або не знаєте, що приготувати швидко і смачно на вечерю? Шукаєте відео як приготувати або рецепти з фото? Ми завжди раді Вам допомогти!
 

Купити філе лосося з БЕЗКОШТОВНОЮ ДОСТАВКОЮ!

 

Паста з Копченим Лососем і Руколою

 

Нутрієнти (на 100 г);
Енергетична цінність 143,96 ккал;
Білки 11,80 г;
Вуглеводи 5,69 г;
Жири 10,99 р

Інгредієнти для 2-х чоловік:
200 г пасти з твердих сортів пшениці
2 ч. л. солі
4 слайсу копченого лосося
0.5 пучка руколи
2 втечі зеленої цибулі
20 г чорних оливок
1 ст. л. оливкової олії
Чорний перець

Приготування:
Відваріть спагетті в солоній воді відповідно до інструкції на упаковці до стану al dente. Злийте воду, відлив трохи в сотейник.

Тим часом, наріжте копчений лосось. Добре промийте і просушіть листя руколи. Вимийте і просушіть зелений лук, потім наріжте. Маслини наріжте.

У великій сковороді нагрійте оливкове масло, обсмажте на ньому зелений лук 1-2 хвилини. Потім додайте спагетті (якщо потрібно, додайте трохи води, в якій вони варилися).

Перемішайте, потім додайте рукколу і маслини. Добре перемішайте, дайте пару хвилин прогрітися на сковороді, потім зніміть її з вогню.

Розберіть пасту між 2-ма тарілками, приправте за смаком, викладіть зверху шматочки копченого лосося і подавайте.

 

Хвости Тигрових Креветок з Овочевим Конкасе.

 

Інгредієнти:
Тигрові креветки 400 г
Цибуля 60 г
Перець болгарський 0,5 шт.
Чебрець 2 гілочки
Оливкова олія 80 мл
Стеблової селера 100 г
Цукіні 0,5 шт.
Масло вершкове 50 г
Сіль за смаком
Чорний перець за смаком

Приготування:
Нарізаємо овочі кубиками. Обсмажуємо на розпеченій сковорідок. Додаємо чебрець.

Додаємо креветки, приправляємо сіллю і перцем. Коли креветки майже готові, додаємо вершкове масло.

Подаємо гарячим з полентою або свіжими салатними листям.

 

Салат зі смаженими креветками.

Салат з пікантним смаком.
Склад:
креветки — 50 гр;
сік одного лимона;
мед — 2 столові ложки;
кілька листків салату;
оливкова олія, сіль, перець, зерниста гірчиця — за смаком.

Приємного апетиту!

 

 

 

Запечені Мідії по-Середземноморськи

ЛОСОСЬ У ВЕРШКОВОМУ СОУСІ

Інгредієнти:
6 ― стейків лосося
4 ― стебла зеленої цибулі
2 ― моркви
1 ― лимон
1 пучок ― нарізаної петрушки

Соус:
60 г вершкового масла
400 мл ― вершків
300 мл ― курячого бульйону
2 ст. л. -борошна
2 ст. л. ― гірчиці
Сіль ― за смаком

Приготування:
стейки лосося Наріжте кубиками. Очистіть моркву, наріжте на скибочки. Відваріть моркву в підсоленій воді протягом 10 хвилин.
Розтопити 20 г вершкового масла в каструлі і обсмажити цибулю,відварену моркву і кубики лосося, збризнути соком лимона,обсмажувати протягом 5 хвилин, помішуючи.
Розтопити 40 г вершкового масла в каструлі і додати борошно. Додати бульйон. Потім додати вершки і гірчицю. Приправити сіллю. Посипати петрушкою.
Розігріти духовку до 180 С.
Рівномірно розкласти по порційних каструлькам овочі та рибу.Залити соусом. Запікати від 10 до 15 хвилин.


 

Закуска з ікри тарталетки

Лосось з медом і гірчицею

Інгредієнти:

Лосось — 300 г
Мед — 2 ч. л.
Діжонська гірчиця — 2 ч. л.
Кунжут (насіння) для посипання

Приготування:

1. Підготуйте інгредієнти.
2. Перемішайте гірчицю, соєвий соус і мед. Залийте їм порізані на порційні шматочки рибу і відправте хвилин на 15 в холодильник.
3. Дістаньте з холодильника, посипте кунжутом і відправте в заздалегідь розігріту до 170°C духовку на 15 хвилин.
4. Чудова і дієтична рибка готова.

 

ЦАРСЬКИЙ САЛАТ З ЧЕРВОНОЮ ІКРОЮ

Взяти 0,5 кг кальмарів (можна консервованих у власному соку), вимити їх і потім заливаємо окропом.
Варимо 7-10 хвилин, але не більше, інакше вони будуть жорсткі. Потім відразу поставимо їх під холодну воду і промиваємо зсередини.
Кальмари нарізаємо соломкою довжиною десь 10-20 см (все залежить від величини кальмара) і покласти в спеціальний посуд.

Після цього відварюємо 10 яєць, в цей салат йде тільки білок, жовток нам не потрібен. Яєчний білок ми тонко нарізаємо.

Зварити 1 п. крабових паличок ( не м'ясо краба, а саме крабові палички), розрізаємо їх на 3 частини вздовж, а потім розрізаємо ще кожну пластинку поперек і подрібнюємо.

Нарізаємо трошки зелені петрушки і кропу і додаємо пів баночки червоної ікри.

Весь цей заправляємо салат майонезом і викладаємо на блюдо гіркою.

Прикрашаємо 3 смужками зелені, а між ними прямо на салат покласти в 3-5 місцях великі листочки петрушки.
Для краси на кожен листочок петрушки покласти 3-4 ікринки.
Наш салат готовий, подаємо його на стіл.

 

Як подати ікру до святкового столу? Рецепти закусок з ікрою червоною і не тільки!


Ікра чорна і тим більше червона, для багатьох стала повсякденною стравою. Але навіть багато з цих щасливчиків не уявляють собі свята без ікри. А що вже говорити про тих, для кого лососева ікра в будній день – це розкіш. Хоча ікра і не є дефіцитом, вона до цих пір вважається делікатесом, здатним прикрасити собою будь-який, навіть самий шикарний стіл. І якщо постаратися, то можна здивувати гостей не самої ікрою як такої, а її оригінальною подачею. Отже, як подати ікру до святкового столу?

Бутерброди з икройСамый звичний і традиційний спосіб подачі ікри – бутерброди. Класичний бутерброд з ікрою: скибочка білого батона намазується вершковим маслом, зверху тонким шаром кладеться ікра. Проте навіть таке просте блюдо, як бутерброди з ікрою, можна урізноманітнити.

По-перше, замість свіжого м'якого батона можна взяти хрусткі тости або підсмажені скибочки хліба (грінки).

По-друге, замість масла в якості "підкладки" під ікру можна використовувати густі вершки – вони не такі жирні, як масло, тому їх можна взяти побільше. Вершки, до речі, можна підфарбувати соком свіжої зелені або моркви. А якщо розтерти, наприклад, тунець з вершками, то вийде ніжний рибний паштет в якості підкладки під ікру. Ще варіант: вершки розтерти з сиром, сіллю і зеленню. Підійде і сирний сир типу "Альметте".

По-третє, можна покреативити з формою хлібних скибочок, нарізавши батон сердечками, гуртками, трикутниками тощо

Ну а по-четверте, варто поворожити над прикрасою бутербродів з ікрою. Найчастіше бутерброди з ікрою червоною і чорною прикрашають лимоном (це до того ж дуже смачне поєднання), маслинами, зеленню. Смак ікри чудово поєднується зі смаком свіжих і малосольних огірочків, при цьому огіркові кружечки пожвавлять бутерброд.
Доповнити бутерброд з ікрою можна смужкою омлету або навіть цілої яєчнею – яйця з ікрою, як відомо, становлять цілком гармонійний тандем. Бутерброди з ікрою можна зробити високими – двох - або тришаровими. Бока при цьому варто обмазати маслом і рясно обсипати зеленню – виходить яскраво і красиво. Прошарком між скибочками батона може служити, наприклад, червона риба або оселедцеве масло.

Ікра на крекерах. Можна подати ікру у формі маленьких бутербродів, але обійтися без хліба, замінивши його, приміром, несолодкими крекерами. В якості підкладки під ікру можна використовувати такий крем: взяти в рівних кількостях розм'якшене вершкове масло і сирний сир типу Альметте, додати за смаком каррі, ретельно перемішати. Кремом змастити крекери, зверху покласти по чайній ложечці червоної або чорної ікри – і красиво, і смачно! Правда, потрібно залишити такі міні-бутерброди хоча б на годину для просочення, а потім вже подавати до столу.

Бутерброди – це, звичайно, далеко не єдиний спосіб красиво подати ікру до святкового столу. Існують різні закуски з ікрою – смачні і оригінальні.
1. Тарталетки з ікрою: рецепт. Тарталетки – це невеликі кошики, випечені з пісочного тіста. Тарталетки використовуються як раз для того, щоб красиво, смачно і зручно подавати різні закуски – як правило, холодні. У тому числі – ікру.

Простий рецепт тарталеток під солоні закуски: взяти пачку вершкового масла або вершкового маргарину (пачка, як правило, має масу 200-250 грамів), розм'якшити, додати 3-5 повних столових ложок сметани, яйце, щіпку солі. Все перемішати. Поступово додавати борошно невеликими порціями (попередньо в борошно можна ввести трохи розпушувача), вимішуючи тісто. В результаті має вийти не дуже м'яке, але пластичне пісочне тісто. Вымесив тісто до однорідної консистенції – так, щоб воно перестало прилипати до рук і столу – потрібно поставити його хоча б на годину в холодильник, накривши посуд з тістом кришкою, щоб не заветрелось.

Через годину-два тісто виймають, розкочують дуже тонким шаром. Потім з тіста вирізують кружечки за розміром формочок. Формочки можна акуратно змастити за допомогою пензля рослинним або вершковим маслом. Гуртки укладаються у формочки, притискаються до дна і стінок, після чого в декількох місцях проколюються тонкої зубочисткою або виделкою. Щоб тарталетка під час випічки зберегла форму, варто наповнити її горохом. Після цього поставити формочки на деко – і в духовку. Випікаються тарталетки при температурі близько 220 градусів протягом приблизно 10 хвилин. Вони повинні злегка підрум'янитися.

Спечені тарталетки потрібно вийняти з формочок, висипати горох, після чого залишити кошики охолонути, а потім начинити. В тарталетки зазвичай спочатку кладеться "крем", а зверху – ікра. В якості крему використовують вершкове масло або підсолену вершково-сирний або вершково-сирну суміш. У вершкове масло або крем можна додати рубану зелень або рубані варені жовтки, подрібнену рибу і т. п. Зверху кладеться акуратно икорка.

Рецепт досить простий, але як це урізноманітнює святковий стіл! Якщо ви звикли подавати ікру на хлібних скибочках, наступного разу обов'язково приготуйте тарталетки з ікрою.

2. Подача ікри на огірках. Свіжі огірки нарізати товстими кружальцями або стовпчиками і викладають на тарілку вПодача ікри вертикальному положенні. Зверху в м'якоті огірка робиться виїмка з допомогою чайної ложки. Після цього огірки потрібно підсолити. Виїмки заповнюються підсоленою сметаною зі свіжої рубаною зеленню, а зверху кладеться ікра – і смачно, і корисно, і красиво! Можна скомбінувати начинку для огірків, взявши не тільки ікру, але і скибочки червоної риби. Втім, фантазуйте!

3. Воловани з ікрою: рецепт. Воловани – це французькі круглі (хоча сучасні господині роблять їх і трикутними, і квадратними) листкові пиріжки, які випікаються окремо, охолоджуються, після чого наповнюються холодної начинкою. Під ікру француженки випікали зовсім мініатюрні воловани, в кожен з яких клали по одній чайній ложечці ікри.

Листкове тісто для волованов можна приготувати так: взяти 150 г вершкового масла або маргарину і порубати ножем, постійно присипаючи борошном. Коли масло стане м'яким, однорідним, підготуємо рідина для тіста: візьмемо півсклянки холодної кип'яченої води, додамо туди половину чайної ложки лимонної кислоти або оцту, щіпку солі, перемішати. Уб'ємо у воду 1 яйце, ще раз вымешаем. Додамо рідину до масла з борошном. Потроху вводячи решту борошно (скільки візьме тісто), вымешаем все – спочатку ножем, потім руками. Коли тісто стане густим, почнемо місити його на столі. Головне – домогтися однорідності, пластичності та еластичності. Скачаємо тісто в кулю і приберемо в холодильник.

100 р олії злегка размягчим, посиплемо його борошном, щоб воно вийшло густим, в'язким. Розкотимо або зліпимо з олії плоский квадратик і теж приберемо в холодильник. Через годину дістанемо тісто, тонко розкотимо його, покладемо в центр наше масло з борошном. Після цього тісто складемо конвертиком, щоб масло було всередині. Тепер розкотимо тісто, але тільки в одну сторону. Знову кладемо кілька разів і приберемо в холодильник на 15-30 хвилин. Знову дістанемо його з холодильника, тонко розкотимо (водячи качалкою тільки в одну сторону), складемо конвертиком і знову приберемо в холодильник на 15-30 хвилин. Так повторимо рази три. Після цього почнемо безпосередньо формовку волованов.

Для цього розкотимо тісто тонким шаром і виріжемо з нього маленькі круглі коржі. У половини коржів зробимо круглі отвори в центрі, перетворивши кружечки в колечка. Продаються, до речі, спеціальні формочки для нарізки тіста під воловани. Деко змастимо рослинним або вершковим маслом, покладемо на нього наші кружечки з тіста (не кільця, а коржі без отворів!). Одне сире яйце злегка зіб'ємо виделкою і промаж їм наші кружечки. Потім на кожен кружечок зверху рівне укладемо кільця (коржі з отворами). Їх не потрібно вдавлювати або скріплювати – потрібно просто рівно укласти. Кільця теж змастимо яйцем. Поставимо деко в добре розігріту духовку і будемо випікати до підрум'янення тесту.

Воловани можна зробити високими, уклавши на один гурток кілька колечок. Якщо вирізати не кружечки, а квадратики – закуска "валовани з кав'яром" вийде квадратної. Остиглі воловани начиним розм'якшеним маслом з рубаною зеленню або вершково-сирним кремом, а зверху покладемо ікру. Французька закуска з ікрою готова!

4. Холодна закуска "Ікра з цибулею". Солодкий червоний лук нарізати "човниками". Сметану або вершки густі підсолити, додати спеції за смаком, рубану зелень. Покласти отриманий крем в цибулеві човники, зверху покласти ікру червону або чорну. Викласти човники на велику плоску тарілку.

5. Рулети з червоної риби з ікрою. Нарізати червону слабкосолений або копчену рибу довгими тонкими смужками, на край кожної покласти по столовій ложці збитого вершкового масла, скрутити рулетики і поставити їх вертикально на плоску тарілку. На кожен рулет зверху покласти по чайній ложечці червоної ікри.

6. Закуски з ікрою і картоплею. Смак ікри відмінно поєднується зі смаком картоплі. Тут варіантів багато. Можна вимити картоплю в шкірці, розрізати уздовж навпіл і запекти на деку в духовці. Коли половинки охолоне, вийняти ложкою трохи м'якоті, заповнивши утворену виїмку вершковим маслом та ікрою.

Інший варіант закуски з ікрою і картоплею: подати ікру прямо на вареному молодій картоплі, проклавши між овочем та ікрою "підкладку" з підсоленої сметани або густих вершків.

Смачні картопляні деруни з ікрою. Картопля натирається на тертці, в отриману Як подати ікру до святкового столумассу додається сіль, яйце і трохи борошна. З цього картопляного тіста смажаться на сковороді невеликі оладки. Подавати закуску можна і холодною й гарячою. Зверху на кожну оладью кладеться столова ложка сметани, а поверх – ікра червона або чорна. Можна змастити весь драник чорною ікрою і накрити другим – вийде листкова закуска, яку, до речі, подають у деяких ресторанах як делікатес.

7. Закуска "Ікра на чіпсах". Викласти на велике плоске блюдо великі чіпси типу "Принглс". На кожну чипсу покласти маленьку трояндочку з вершкового масла і чайну ложку ікри – червоної або чорної. Прикрасити свіжою петрушкою. Готувати потрібно безпосередньо перед подачею – через кілька годин страва втратить у смаку, так як чіпси розмокнуть, увібравши вологу з ікри.

8. Ікра на млинці. Млинці з ікрою – це традиційна подача, майже настільки ж поширена, як і бутерброди з ікрою. Але і цей спосіб можна урізноманітнити. Приготувати млинці. Кожен млинець змащувати вершковим сиром і скачати в рулет. Одержаний довгий рулет нарізати на кілька маленьких, укласти на плоске блюдо вертикально. На верх кожного блинно-сирного ролу покласти по ложечці червоної або чорної ікри. Подібні роли можна зробити зі смажених збитих яєць.

Подача ікри на святковий стіл має бути красивою! Пробуйте, експериментуйте, не боячись помилитися, адже ікра поєднується з багатьма продуктами: з солоної та прісної випічкою, будь-якими овочами, рибою, смаженими і вареними яйцями, рисом та ін. вам Безмежних фантазій і приємного апетиту!

Гострий лосось з апельсиновим соусом

Сьомга обсмажується в паніровці з цукру і перцю, карамелизуясь зовні і залишаючись дивно ніжною всередині. Соус з апельсинового соку і свіжий шпинат на гарнір. Гостроту соусу ви регулюєте самі, тому страву можна зробити і зовсім не гострим.

Інгредієнти на 2 порції:
Сьомга стейк ― 600 г
Салат корн ― 100 г
Цукор ― 100 г
Чорний перець ― 10 г
Перець чилі мелений ― 10 г
Апельсин ― 1 шт.
Імбир свіжий ― 40 г
стручковий Перець чилі свіжий ― 1 шт.

Енергетична цінність на порцію: 863 ккал (43%), 62 г білків (124%), 39 г жирів (60%), з них 9 г насичених (45%), 61 г вуглеводів (20%). В дужках вказані відсотки до денній нормі для дорослої людини з розрахунку 2000 ккал.

Час приготування: 30 хвилин.
Знадобиться сковорода, кухлик.

Приготування:

1. Змішайте цукор з сіллю і чорним перцем і меленим чилі на плоскому блюді. Просушені насухо стейки з сьомги обваляйте в суміші цукру і перцю.
2. Розігрійте оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Викладіть в сковороду сьомгу і готуйте на середньому вогні, перевертаючи, поки лосось не карамелізується з обох сторін.
3. У цей час приготуйте апельсиновий соус. Зріжте цедру з апельсина, сік вичавити в кухлик. Дрібно наріжте цедру і імбир. Розріжте перець чилі вздовж, видаліть насіння (це найгостріша частина) і дрібно наріжте шматочок перцю – точну кількість регулюйте на свій смак. Додайте в кухлик воду в обсязі апельсинового соку, цедру, імбир і чілі і доведіть до кипіння. Спробуйте соус можна додати трохи цукру і чорного перцю.
Перед подачею процідіть.
4. Подавайте готовий лосось із зеленим салатом і гострим апельсиновим соусом.


 

Салат з червоною ікрою і рибою "Господар річки"

200 г лосося

150 г червоної ікри

100 г рису

5 варених яєць

1 цибулина

майонез

листя салату зеленого

Відварити рис до розсипчастого стану. Цибулю нарізати півкільцями і обшпарити окропом, промити холодною водою. Дрібно нарізати варені яйця та рибу. З'єднати остиглий рис, яйця, цибулю, рибу, додати майонез, перемішати. Викласти салат в салатник, а зверху одним шаром викласти червону ікру.

 

 

Святковий салат з червоною ікрою

Ні в кого не викликає сумнівів той факт, що салат з червоною ікрою на будь-якому святковому столі виглядає шикарно і цілком заслужено вважається його головною прикрасою. Святкування Нового року, дня закоханих або Дня народження не обходиться без настільки вишуканого пригощання. Салат з червоною ікрою — це красиво, смачно і корисно. Для багатого столу бутерброди з ікрою – страва добре, але якщо ви приготуєте салат з ікрою і креветками, авокадо або червоною рибкою, це буде набагато оригінальніше. Дивно виглядає і має просто казковий смак салат-роли, родзинкою якого є червона ікра. А якщо ікру з'єднати з настільки модними сьогодні ролами, вам вдасться підкорити серця всіх, хто спробує це блюдо. Готуватися такий салат дуже просто. Головне, щоб були всі необхідні компоненти для салату:

  • ікра червона – 1 банка;
  • салатні листя – 1 пучок;
  • копчений лосось-200 г;
  • лайм -1 шт.;
  • козячий сир-100 р.

Рибу порізати неширокими смужками (2,5-3 см) і змастіть їх одну сторону козячим сиром. Поверніть рибу рулетиком, поставте на вимиті і укладене на тарілку салатні листя , а зверху на кожен рол викладіть трохи ікри. Прикрасьте блюдо тонко порізаними кружальцями лайма.

 

Оригінальний салат з червоною ікрою вийде, якщо покласти шарами такі продукти:

  • варена картопля - 3 шт.;
  • кальмари консервовані - 300 г;
  • сир твердий - 150 г;
  • яйця - 6 шт.;
  • ікра червона - 150 г;
  • пучок зеленого цибулі.

Яйця відваріть і очистіть. Картоплю відваріть в мундирі, охолодити і зніміть з нього шкірку. Кальмари поріжте дрібними кубиками. Картопля, сир і яйця натріть на крупній тертці і покладіть всі зазначені продукти шарами, промазуючи кожен майонезом. Верхній шар — червона ікра. Бока салату, посипте подрібненим зеленим луком.

 

Витончений смак салату з ікрою і авокадо без сумнівів знайде своїх шанувальників . Для порційного приготування цього салату потрібно:

  • авокадо-2шт;
  • яйця-4шт;
  • цибуля салатний червоний -1 шт.;
  • салатні листя;
  • свіжий кріп;
  • майонез - 3ст.л.;
  • червона ікра 4 ст. л.


Авокадо розріжте на дві частини. Видаліть кісточку і акуратно вийміть м'якоть. Підготовлені «човники» наповніть салатом, для якого дрібно наріжте цибулину і відварені яйця. Туди додайте м'якоть авокадо, майонез і перемішайте. Додайте сіль і чорний перець за смаком і наповніть салатом половинки авокадо. Зверху викладіть ікру і посипавши кропом, укладіть «човники» на промиті і просушені на паперовому рушнику салатні листя.

 

 

САЛАТ З КРЕВЕТКАМИ І ЧЕРВОНОЮ ІКРОЮ 

► Креветки ― 150 г
► Варені яйця ― 5шт.
► М'який сир ― 100 г
► Червона ікра ― 100 г
► Майонез


Сир і яйця натерти на тертці. Змішати з креветками і червоною ікрою.
Заправити майонезом.

 

Лосось з апельсиновим джемом

Інгредієнти:

Лосось — 500 г
Апельсин — 1 шт.
Апельсиновий джем -2 ст. л.
Діжонська гірчиця — 2 ст. л.
соєвий Соус — 2 ст. л.
Коріандр (мелений)— 1/2 ч. л.
Кунжут (насіння) для присипки

Приготування:

1. Вичавіть сік з апельсина.
2. Змішайте сік, гірчицю, апельсиновий джем, соєвий соус і коріандр.
3. Викладіть рибу порціонними шматочками у форму для запікання, залийте маринадом.
4. Залиште на півгодини.
5. Посипати кунжутним насінням (за бажанням) і поставте в розігріту до 180ᵒ С духовку на 15 хвилин.
6. Подавайте рибу гарячою з улюбленим гарніром.

Приємного апетиту!

 

Лосось, запечений з картоплею

Інгредієнти:

Картопля — 4-5 шт.
Філе лосося — 1 кг
Черрі — 6-8 шт.
Стебло селери, цибуля — за смаком
Суміш ароматних гострих перців, розмарин, сіль — за смаком
Оливкова олія — 4-5 ст. л.

Приготування:

1. Філе наріжте великими шматками. Поперчіть сумішшю свіжомелених перців, злегка посоліть і залиште для просочування на півгодини.
2. Помідори розріжте на 4 частини, цибулю півкільцями, селера тонкими шматочками поперек.
3. Картоплю відваріть в шкірці до напівготовності. Потім остудіть, очистіть і наріжте круглими скибочками.
4. У мисці змішайте картоплю, розтертий розмарин, сіль, оливкова олія. Додайте помідори, цибулю і селеру. Перемішайте.
5. Розподіліть всі на деку з шматками лосося, намагаючись, щоб картопля була знизу.
6. Запікайте в духовці на середньому вогні.

 

Гострий лосось з апельсиновим соусом

Сьомга обсмажується в паніровці з цукру і перцю, карамелизуясь зовні і залишаючись дивно ніжною всередині. Соус з апельсинового соку і свіжий шпинат на гарнір. Гостроту соусу ви регулюєте самі, тому страву можна зробити і зовсім не гострим.

Інгредієнти на 2 порції:

Сьомга стейк, 600 г
Салат корн, 100 г
Цукор, 100 г
Чорного перцю, 10 г
Перець чилі мелений, 10 г
Апельсин, 1 шт
Імбир свіжий 40 г
Перець чилі стручковий свіжий, 1шт

Енергетична цінність на порцію: 863 ккал (43%), 62 г білків (124%), 39 г жирів (60%), з них 9 г насичених (45%), 61 г вуглеводів (20%). В дужках вказані відсотки до денній нормі для дорослої людини з розрахунку 2000 ккал.
Час приготування: 30 хвилин.
Знадобиться сковорода, кухлик.

Приготування:

1. Змішайте цукор з сіллю і чорним перцем і меленим чилі на плоскому блюді. Просушені насухо стейки з сьомги обваляйте в суміші цукру і перцю.
2. Розігрійте оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Викладіть в сковороду сьомгу і готуйте на середньому вогні, перевертаючи, поки лосось не карамелізується з обох сторін.
3. У цей час приготуйте апельсиновий соус. Зріжте цедру з апельсина, сік вичавити в кухлик. Дрібно наріжте цедру і імбир. Розріжте перець чилі вздовж, видаліть насіння (це найгостріша частина) і дрібно наріжте шматочок перцю – точну кількість регулюйте на свій смак. Додайте в кухлик воду в обсязі апельсинового соку, цедру, імбир і чілі і доведіть до кипіння. Спробуйте соус можна додати трохи цукру і чорного перцю.
Перед подачею процідіть.
4. Подавайте готовий лосось із зеленим салатом і гострим апельсиновим соусом.

 

Салат з сьомгою

Інгредієнти:

солона сьомга — 400 гр
сир твердий — 200 гр
відвареної картопля — 3 шт.
варені яйця — 3 шт.
яблука — 3 шт.
цибуля — 3 цибулини, олія для обсмажування цибулі.
майонез — 300 гр
червона ікра для прикраси салату — 150 гр
листя салату для прикраси

Приготування:

1. Натираємо на крупній тертці відварну картоплю.
2. Яйця поділяємо на білки і жовтки і теж натираємо на тертці окремо білки від жовтків.
3. Цибулю чистимо, нарізаємо півкільцями і обсмажуємо її на рослинній олії до золотистого кольору.
4. Сьомгу наріжемо невеликими шматочками — квадратиками.
5. Сир і яблука теж натремо на тертці.
6. Коли всі підготовлені продукти, викладаємо салат на блюдо шарами, кожен шар змащуємо тонким шаром майонезу:
1-й шар — сьомга і обсмажену цибулю — змащуємо майонезом.
2-й шар — картопля — змащуємо майонезом.
3-й шар — яблука — шар змастити майонезом.
4-й шар — сир — змастити майонезом.
5-й шар — білок — змащуємо майонезом.
6-й шар – жовтки і трошки сиру — змастити майонезом.
7. Коли салат зібраний, даємо просочитися перед подачею на стіл, протягом 3-х годин, а ще краще накрити його харчовою плівкою і поставити в холодильник на ніч для просочення. Перед подачею на стіл прикрашаємо страву червоною ікрою і листям салату.
 

 

Салат з сьомгою і червоною ікрою на апетитною овочевий «подушці»

Привіт кулінари! Раз вже Ви шукали салат з ікри, значить Ви на правильному шляху! Салат з сьомгою і червоною ікрою на апетитною овочевий «подушці» прикрасить святковий стіл настільки ж ефектно, як і традиційні бутерброди з ікрою. Приготувати салат навіть простіше, ніж бутерброди, звичайно, якщо знайдеться баночка ікри і малосолоний сьомга (відмінно, якщо сьомгу ви засолили самостійно ), так і різноманітність в плані подачі ікри сподобається гостям. Салати з ікрою готують по-різному. Найбільш популярний варіант приготування салату з відварним рисом – він сухий, розсипчастий, але на наш смак злегка важкуватий. Ми готуємо з консервованою кукурудзою :-) Салат виходить яскравим, солона риба та ікра приємно поєднуються в смаку з овочами. Ікру з іншими інгредієнтами, звичайно, перемішувати не слід – нею і скибочками сьомги салат декорується. Подавати салат можна в загальній салатниці або порційно. У будь-якому випадку обсяг салату не повинен бути надто великий, щоб при розборі його гостями по тарілках ікра не загубився в загальній масі :-)

Вихід: 6 порцій

Інгредієнти

1 баночка ікри (120-130 гр)

200 гр сьомги малосоленой

1 головка ріпчастої цибулі (середнього розміру)

часточка лимона

3-4 яйця

1 баночка консервованої кукурудзи

2 свіжих помідора

1/2 пучка зелені петрушки або кропу

5-6 листочків зеленого листового салату

сіль, цукор, перець чорний мелений – за смаком

1 столова ложка рослинного (соняшникової або оливкової) олії

 

Медовий лосось у фользі

Інгредієнти:

1/4 склянки меду
3 зубчики часнику видавити
1 столова ложка оливкової олії
1 столова ложка винного оцту
1 столова ложка свіжого чебрецю
сіль і мелений перець, за смаком
900 г лосося

Приготування:

нагрійте Духовку до 190 градусів. Деко застеліть фольгою.
У невеликій мисочці змішайте віночком мед, часник, оливкову олію, винний оцет, чебрець, сіль і перець.
Лосось вимийте і висушіть і викладіть на деко. Загніть краї фольги, щоб вийшов конверт. Змастіть медово-масляною сумішшю рибу і відправте деко в духовку на 15-20 хвилин до готовності. Подавайте гарячим.

 

Яйця з червоною ікрою

Інгредієнти:
6 варених яєць
Лосось слабосоленої
Червона ікра
Маслини
Кріп, зелена цибуля

Рецепт приготування ікорної закуски:
Для початку яйця розрізати уздовж навпіл і вийняти жовтки. Потім жовтки розтерти з майонезом (його можна замінити сирним сиром), отриману масу викласти на яйця. З одного боку викласти ікру, з іншого боку покласти шматочок риби, згорнутий у трубочку, в яку покладена маслина.

 

Запечена риба під йогуртом з зеленню

Інгредієнти:

175 мл 0% йогурту
60 г порізаної кінзи
2 зелених цибулі, дрібно порубати
2 чайних ложки цедри лайма
2 чайних ложки соку лайма
4 філе риби по 115 г (в оригіналі ― тілапія)
1/2 чайної ложки солі
1/2 чайної ложки перцю
1/2 склянки борошна
30 мл оливкової олії
2 столові ложки несолоного вершкового масла

Приготування:

У невеликій мисочці змішайте йогурт, кінзу, зелену цибулю, цедру і сік лайма.
Філе з обох сторін посоліть і поперчіть. Обваляйте в борошні. У великій сковороді нагрійте масло, оливкова і вершкове, на середньо-високій температурі. Обсмажте філе з обох боків до золотистої скоринки 4-5 хвилин. Подавайте з приготовленим соусом.

 

 

Смажений лосось з ананасами і рожевим шампанським

Інгредієнти:

Ананас свіжий очищений 300 г
Селера стеблової 30 г
Часник часточки 2 шт.
Філе лосося (Сьомги, форелі, кети, нерки) 500 г
Сіль ½ ч. л.
Перець чорний горошком 5 шт
Лавровий лист 1 шт.
Рослинна олія 20 мл
Соєвий соус-20 мл
Ананасовий сік 50 мл
Крохмаль кукурудзяний 5 р

Приготування:

1.Ананас очистіть від шкіри і серцевини, м'якоть наріжте кубиками. Нам потрібно 300 грам чистого продукту.
2.Стебло селери наріжте скибочками, якщо поздовжні волокна жорсткі, видаліть їх заздалегідь.
Часник подрібніть.
3.Філе риби покладіть на робочу поверхню шкірою вниз і зріжте філе гострим ножем.
Шкіру покладіть в каструлю, залийте холодною водою (щоб покрити шкіру), доведіть до кипіння. Приберіть з'явилася піну, зменшіть вогонь, додайте сіль і спеції і варіть близько 20 хвилин.
5.Філе наріжте кубиками як ананас, або трохи більше.
6.Простору сковороду або вок з антипригарним покриттям сильно розігрійте з ложкою рослинного масла. Покладіть туди філе лосося і смажте 2 хвилини, обережно перемішавши в процесі, потім приберіть рибу зі сковороди.
6.У сковороду покладіть ананас, селеру і часник, додайте соєвий соус, ананасовий сік і 150 мл рибного бульйону (отриманого від варіння шкіри). Готуйте 5-6 хвилин.
7.Крохмаль розведіть 2 чайними ложками холодної води і вилийте в сковороду. Готуйте, поки соус не стане прозорим і злегка не загусне.
8.Поверніть відкладену рибу на сковороду, перемішайте і прогрійте.
9.Блюдо готове, можна відкривати шампанське! До страв із лосося відмінно підходить рожеве Брют.
10.Подавайте лосось гарячим, а шампанське добре охолодженим.

 

"Рецепт смачної сьомги"

Інгредієнти:
― Стейк сьомги (форелі) 200-250 гр
― Лимонний сік
― Сіль
― Перець чорний мелений
― Вершкове масло 1 ст. л.
― Борошно 1 ч. л.
― Вершки 150 мл
― Рослинна олія
― Зелень кропу
― Ікра червона 1 ст. л.

Приготування:
1. Сьомга (форель) вимити, обсушити за допомогою паперового рушника і посипати сіллю, перцем, полити невеликою кількістю лимонного соку, дати промаринуватися 20-30 хвилин.
2. Рибу викласти на змащений олією лист і запікати при температурі 180-200 градусів близько 20 хвилин.
3. На сковороду покласти вершкове масло, розтопити його невеликому вогні.
4. У розтоплене вершкове масло викласти борошно, все ретельно перемішати, щоб не було грудок.
5. Влити в сковороду вершки, інтенсивно помішуючи, щоб не утворилося грудок.
6. Додати в соус дрібно січену зелень, довести до кипіння.
7. Полити отриманим гарячим соусом стейк сьомги, зверху покласти трохи червоної ікри.

 

Пропонуємо зробити легку, вчасну, але дуже смачну закуску ― Фруктові тарталетки з ікрою.

Диню, ананас або соковите кисло-солодке яблуко почистіть і наріжте на тонкі часточки різних форм (круглі, трикутні, сердечками – це вже як фантазія розіграється). Яблуко обов'язково покропите лимонним соком, щоб не темніло. На фруктові канапешки викладіть по пів чайної ложки ікри і прикрасьте гілочкою кропу. Виходять дуже легкі та пікантні смаки. Якщо ж потрібно зробити тарталетки більш ситними, то на фруктову основу можна намазати сир, а зверху ікру. Запросіть друзів, відкрийте пляшку білого вина і проведіть вечір вишукано.

 

Обов'язково приготуйте такий салат для себе і своїх близьких. Він виходить незвичайно смачним, ніжним і ситним. А часу на нього йде дуже мало. Пробуйте! :)

Салат з малосольною червоною рибою

Опис приготування:
Салат виходить красивим і відмінно виглядає на столі. А готувати його просто: нарізати всі інгредієнти – рибу, яблуко, цибулю, варені картоплю і моркву. Потім змішайте в мисці, посоліть, заправте майонезом. Розрівняйте поверхню салату, прикрасьте його червоною ікрою і свіжою зеленню і подайте на стіл. Приємного апетиту!
#салаты@ikorka.kiev

Призначення: На святковий стіл
Основний інгредієнт: Риба і морепродукти / Овочі
Блюдо: Салати
Інгредієнти:
Філе горбуші — 800 Грам
Червона ікра — 50 Грам
Цибуля — 1 Шт
Яблуко — 1 Шт
Картопля — 4 Шт
Морква — 3 Штуки
Гілочка кропу — 1 Шт
Майонез — 3 Ст. ложки
Сіль — За смаком
Кількість порцій: 4



Як приготувати Салат з малосольною червоною рибою"

Рибне філе дрібно наріжте.
У яблука видалити насіння і шкірку і дрібно наріжте.
Подрібніть цибулю.
Відваріть до готовності неочищений картоплю і моркву. Потім дрібно наріжте їх. Змішайте всі інгредієнти, додайте сіль за смаком і заправте майонезом. Розрівняйте поверхню салату, прикрасьте його червоною ікрою і свіжою зеленню і подайте на стіл.

 

Яскравий салат для яскравого настрою! Порадуйте себе і близьких корисним і дуже красивим морським салатом ― "Нептун"!

Інгредієнти:

300 г креветок,
300 г кальмарів,
200 г крабових паличок,
5 яєць,
130 г червоної ікри,
майонез.

Креветки і кальмари відварити. Всі інгредієнти нарізати. Все перемішати, дрбавить трохи майонез і знову перемішати, і вже в самому кінці ввести червону ікру, сіль і перець.

 

 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner