Червона ікра – це насолода і здоров'я
Корисний і смачний продукт з риби
Завдяки своїм чудовим смаковим характеристикам, а також рівнем корисних поживних властивостей червона ікра міцно займає почесне місце серед делікатесів та її люблять по всьому світу.
Калорійність і склад ікри вже давно оцінені по достоїнству, це дійсно унікальне ласощі, яке має величезну кількість вітамінів, жирних кислот і мікроелементів. Її склад гармонійний і збалансований, вона корисна і вагітним жінкам і літнім людям і дітям.
Історична довідка
Многие не знают, что ценный продукт пришел к нам из Дальнего Востока, где он не считался изысканным лакомством. Икру использовали, как для откормки скота, так и различных хозяйственных нужд, например, в качестве клея. Но время идет, и вкусовые пристрастия меняются, с течением времени икра стала появляться и в человеческом рационе. Одними из первых, кто начал есть икру и заготавливать впрок стали японцы.
Сегодня икру предпочитают очень многие, ее можно увидеть на прилавках магазинов, ее стоимость достаточно высокая, а качество иногда не самое лучшее.
Виды красной икры
Червону ікру видобувають з декількох видів риб та її смакові якості відрізняються. На сьогодні існують такі види ікри:
- ікра з горбуші;
- кижучная ікра;
- кетова ікра;
- ікра риби чавичі;
Найбільша ікра видобувається з чавичі, вона досягає приблизно 7 мм у діаметрі, її забарвлення кармінно-червоний, злегка горьковата.
Ікра, видобута з кети, за розміром приблизно 7-9 мм. За кольором вона нагадує бурштин, раніше її ще називали «царською ікрою».
Часто можно купить красную икру горбуши. Ее легко можно найти в магазине, цена ее не очень высокая, а вкус самый приятный. Икринки в размере достигают примерно пять мм, а цвет светло-оранжевый.
Многие путают икру нерки, ведь она напоминает своим вкусом горбушу, но более мелкая.
Форельевая икра, среднего размера, она как желтоватого, так и оранжевого оттенка. По вкусу самая приятная.
Икра добытая из кижуча бордового окраса, а ее вкус горчит, а размер очень мелкий, но есть те, кто очень ее ценит.
Також існує і червона ікра, яку отримують з летючої риби, вона широко використовується в японській кухні, ми часто можемо побачити на ролах. Хоч ікринки самі і безбарвні, але з допомогою різних соусів їм надають необхідний колір.
Цей продукт (зерниста червона червона) дуже корисний, балуйте себе час від часу таким делікатесом, насолоджуйтеся смаком і отримуйте корисні речовини і вітаміни.