Кошик
603 відгуків
promo_banner
+380 (50) 456-01-01
+380 (73) 456-01-01
вулиця Євгена Маланюка, 114-А, офис 104 (юр.адрес), Киев, Україна
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Натуральная икра без посредников, консервантов и ГМО. Европейское качество. Бесплатная доставка.

Рідкісна ікра кижуча. Ікра кижуча – корисний і поживний продукт

Рідкісна ікра кижуча. Ікра кижуча – корисний і поживний продукт

Загальній масі споживачів найбільше відома червона ікра, вироблена з форелі і горбуші, але існують і інші породи риб, з яких добувають цей цінний і поживний продукт. Однією з таких риб є кижуч. Вона також відноситься до сімейства лососевих, цю рибу ще називають блакитним або тихоокеанським лососем. Видобувають ікру кижуча в основному на Камчатці.

Особливості риби

Риба може досягати до 1 метра в довжину і важити до 15 кг. Розмножуватися цей вид риб починає приблизно з чотирирічного віку. Самка відкладає від чотирьох до семи тисяч ікринок.

Придбати ікру кижуча необхідно з-за того, що вона дуже корисна і надає сприятливу дію на наш організм. В її складі велику кількість калію, йоду, заліза, багата вона і фолієвою кислотою, фосфором, а також в ній велика кількість омега-3.

Цей делікатес – потужний афродизіак. Він здатний підвищувати рівень ендорфінів. Корисна вона і дітям, давати їм ікру можна після трьох років. Для вагітних жінок вона стане прекрасним засобом поповнення вітамінів і мікроелементів, адже це просто криниця корисних і поживних речовин.

Ікрі кижуча приписують такі властивості:

  • підвищує імунітет;

 

  • нормалізує метаболізм;

 

  • очищає кровоносні судини;

 

  • знижує рівень поганого холестерину;

 

  • дарує шкірі молодість;

 

  • сприяє відновленню зору;

 

  • стимулює мозкову діяльність. 

 

Чим відрізняється делікатес від ікри інших риб?

Ікра кижуча дещо відрізняється від ікри інших представників сімейства лососевих. Вона має темний насичений колір, смак злегка гіркий, але ця приємна гіркота. Саме цей смак і допоміг продукту знайти своїх шанувальників. Слід пам'ятати, що вживати можна тільки свіжий продукт, який має приємний рибний запах і не має інших ароматів.

Придбати ікру кижуча можна в багатьох магазинах, однак необхідно перевіряти її якість. Кожна ікринка повинна бути цілою, ікра повинна легко розсипатися, а не бути склеєні. У кожній ікринці повинна спостерігатися темна крапка. Добова норма ікри для дорослої людини п'ять чайних ложечок, споживати ікру слід не частіше ніж один-два рази в тиждень. Надлишок речовин, що містяться в продукті, не зробить сприятливого впливу на організм, особливо дитини.

Балуйте себе частіше цим делікатесом і залишайтеся здоровими!