Користь і шкода чорної ікри.
Користь чорної ікри полягає з справжнє джерело поживних речовин і мікроелементів. До її складу входить селен – найважливіший компонент, що захищає організм від розвитку ракових пухлин. Залізо – підвищує захисні функції організму; магній – зміцнює серцево-судинну систему; фосфор – будівельний матеріал для кісткової тканини. Унікальна користь чорної ікри у високій концентрації жирної кислоти Омега-3, полягає у регулюванні обмінних процесів в організмі, зміцнення нервової та імунної систем. Речовина допомагає організму нормалізувати рівень холестерину, відрегулювати кров'яний тиск, має протизапальну дію.
Кроме того, польза черной икры состоит в предотвращении пагубного воздействия алкоголя на организм. За счет содержания в ней ацетилхолина повышающему толерантность человека к спиртному. Употребления деликатеса во время застолья позволит чувствовать себя свежим, бодрым после веселой ночной вечеринки. Не стоит забывать так же о переизбытке соли в продукте, который возникает в результате его консервирования. Польза и вред черной икры, считаются строго индивидуальными из-за богатого содержания в продукте Натрия. Речовина нормалізує функцію нервово-мишечной тканини, нирок, водно-сольового балансу в організмі, розширює судини. Але той же надлишок натрію, що може викликати певні проблеми. Шкода від чорної ікри від високої концентрації речовини, що виражається в підвищеній гіперактивності і пытливости. Продукт слід приймати з обережністю людям хворим на діабет, неврози і гіпертонією.