Кошик
673 відгуків
promo_banner
+380 (66) 456-01-01
+380 (73) 456-01-01
вулиця Євгена Маланюка, 114-А, офис 104 (юр.адрес), Київ, Україна
Натуральная икра без посредников, консервантов и ГМО. Европейское качество. Бесплатная доставка.

Якісна чорна ікра

Якісна чорна ікра

У століття розвинених технологій знайти якісну чорну ікру є не легким завданням навіть для професіоналів. Тільки за офіційними даними від 60 до 80% продажу всієї чорної ікри на ринку є не якісною або має сумнівне походження. ГОСТ ТОРГ Інспекція вважає ікру лідером серед контрафактних продуктів. Тільки днями поліція прикрила канал постачання браконьєрської осетрини і чорної ікри через які продукція потрапляла на прилавки магазинів. Через нього щомісяця надходило від 10 т нелегального товару. Чим же небезпечна браконьєрська чорна ікра і як її відрізнити від справжньої? Про це і поговоримо сьогодні.

По харчовій цінності червона і чорна ікра порівнянні, тоді чому чорна ікра набагато дорожче чорної? Ну почнемо з самого початку...

До того, як Іван грозний взяв Астрахань, в Московії, а потім і в Росії, про чорну ікру мало хто взагалі чув. Але з великим задоволенням вживали ікру інших видів риб: щучу ікру, ікру мойви, ікра палтуса, оселедцева ікра і т. д. Що в принципі, ми рекомендуємо і зараз робити. Але в силу популяції і ореолів проживання, а, так само, умов в них, чорної ікри завжди було менше, ніж червоного. Звідси і перше слідство, якщо товару мала, то на нього завжди буде більше ціна, це як з золотом. Чорна ікра це – дуже дорогий, дуже ексклюзивний продукт, який ніколи вже не буде стає дешевше і ніколи не буде масовим, потрібно з цим змиритися.

Як же відрізнити браконьєрську чорну ікру від легальної? Адже на перший погляд не просто це зробити. Візуально відрізнити зможуть буквально одиниці людей, які цим займаються довгі роки. Головне правило, це довіра до виробника, бренду. Не рекомендуємо купувати розвісну ікру, ікру в целофанових пакетах без розпізнавальних знаків. Що туди міг потрапити, звідки ікра, яким чином була здобута, ці та багато питань стосуються походження ікри, зберігання і видобування, залишаться відкриті. Краще купити маленьку баночку, але запечатану. В этом случаи Вам не придется гадать – повезет/не повезет. А с учетом дороговизны продукта, лучше не рисковать! Второе, откройте баночку и положите несколько икринок на руку, ложечкой раздавите парочку икринок, чтобы получить представление о состоянии икры. Икринки должны очень легко лопаться, жидкость должна иметь приятный солоноватый запах, кожица должна остаться. Профессионалы конечно могут попробовать на вкус и сразу понять в чем тут дело, но мы ориентируемся на рядового гражданина. Так же на баночке должно быть написано - Икра Осетровых Рыб, пастеризованная, какой именно вид осетровой рыбы (осетр, стерлядь, калуга, белуга), техническая документация по которой был сделан товар, ингредиенты. Если на баночке написано только икра и соль, такая икра не может храниться больше 8 месяцев, так как процесс окисления не может проходить дольше этого времени. А если срок годности указан 12-24 месяца, значить туда положили то, что не указали в составе продукта. Это может быть уротропин, сильный консервант, который запрещен во многих государствах как пищевой ингредиент. Їжте якісну чорну ікру, будьте здорові і гарного всім дня!

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner