Чорна ікра: різновиди смаку як дивовижне насолоду.
Осетрова ікра - справжнє задоволення для цінителів вишуканої ікри. Дрібні і середні перламутрові намистини мають виразний смак, характерний лише для цього виду. Осетрова ікра найбільш відома серед досвідчених споживачів неперевершеного делікатесу. З-за своєї високої ціни ікра осетра може бути запропонована в якості аперитиву для невеликої групи чи ексклюзивного заходи для декількох обраних гостей. Це відмінний вибір для висококласного ресторану або винного бару, але майте на увазі, що його природно м'яка яєчна шкаралупа не відповідає типовим текстурним описами високоякісної ікри. Краще всього подавати окремо від інших продуктів у срібній або перламутровою тарілочці. Кращі пари для осетрової ікри - шампанське Брют, або Блан де Блан (сухі білі ігристі вина).
Ця ікра виробляється майже дикорослого осетра на озері Тисяча островів, осетрові особини мешкають в кришталево чистій воді площею 220 квадратних миль, оточеній незайманими лісами. Тут осетер з високою ціною вирощується в аква-культури в незайманих, нешкідливих для навколишнього середовища умовах, в результаті чого виходить високоякісна ікра світового класу, яка стоїть в одному ряду з кращими осетровими литками на ринку. Зерна щільні з діаметром більше 2,0 мм, а їх колір може бути перлинно-сірим або темно-сірим. Смак сильний, маслянистий з тривалим післясмаком, властивим ікрі осетрових риб. Фасовані у відповідності з російським стилем - молосол, без додавання консервантів, ікра упакована в сучасні вакуумні банки.
Мабуть, найбільш шанована рибна ікра в світі цінителів їжі, осетрова ікра білуги - один з видатних джерел неперевершеного смаку чорної ікри. Осетрова ікра білуги має більш м'яким маслянистим відтінком, ніж традиційна чорна ікра, поряд з земляними і горіховими тонами сибірського осетра. Його відмінні риси включають багатий вершковий смак і велику як перлину ікру. Небесний осетровий перли має гладку маслянисту консистенцію від світло-сірого до чорного відтінку. Ікра білуги імпортується відповідно до митної декларації для ввезення риби або диких тварин і з дозволу Cites.
Велика золотисто-сіра ікра з легким рассоленным горіховим смаком і гладким маслянистим смаком, це ікра калуги, або калужья ікра. Ця красива ікра, вирощена в басейні річки Амур, відбувається з осетрових риб Huso Daricus і Schnreki, і ви зрозумієте, чому цю ікру часто називають амурської білугою. Не дуже великі яйця мають переливається сіро-зелений колір, який поєднується з чистим і багатим смаком, але при цьому м'яким і благородним.
Дикий американський осетер, що мешкає в районах річок Міссурі і Міссісіпі, менше і зростає швидше, ніж більшість інших видів осетрових, досягаючи ваги близько 40 кг у повній зрілості. Його чорна ікра цінується як новачками, так і шанувальниками ікри за міцний смак і темний зовнішній вигляд. Чорно-біла ікра має стійкий, дуже м'який і тонкий смак. Дуже приємна ікра як за смаком, так і за зовнішнім виглядом.