Чорна ікра і алкогольні напої.
Чорна ікра вже давно по праву завоювала вершину на Олімпі харчових продуктів і символізує собою розкіш, багатство, здоров'я і красу. Дійсно, один з найбільш дефіцитних продуктів, що мають не тільки чудовий, ніжний і неповторний смак, але і є безумовним лідером у кількості та якості корисних мікроелементів, амінокислот, вітамінів і т. п.
Но с каким напитком сочетать непревзойденный и изысканный деликатес, дабы не испортить вкуснейшее лакомство, признанное во всем мире как эталон вкуса и наслаждения? С какими напитками можно и нужно употреблять черную икру, чтобы подчеркнуть и еще больше выразить и без того великолепный вкус «черного золота»? Продукт не дешевый, а значит и сочетаться должен с такими же достойными и благородными напитками, соответствующими статусу продукта. Вы спросите, как, ведь в России испокон веков черную икру едят с водкой, - какой же это благородный напиток? Але, хорошу і якісну горілку знайти так само важко, як і вино, з яким дуже люблять поєднувати ікру європейці. Особливо вони люблять чорну ікру з ігристим вином, розкриваючи вишукані нотки делікатесу, доповнюючи один одного, переплітаючись в буйстві смакових фарб і відтінків.
Тут уже кому что больше нравится: закусывать ледяную водку черной икрой, как бы насыщая острый и жгучий напиток соленым и нежным деликатесом, или шипучим, кисловатым шампанским, раскрывая изумительное послевкусие растворяясь с глотком игристого, доводя рецепторы в полный восторг и погружая в незабываемое удовольствие гастрономического гедонизма. Черная икра может стать спутницей и других напитков, будь то ром, виски или вермут, но раскроется вкус только в тандеме с таким же статусным и элитным алкоголем.
Подавати ікру потрібно в срібній або кришталевої икорнице, бажано під льоду. Не забувайте, що тут дуже важливий баланс і гармонія, якість, а не кількість продукту: алкоголю досить 100-150 г для витонченого і сверхизысканного насолоди. Вживайте в міру, насолоджуйтесь чудовим смаком і смаком чорної ікри і будьте здорові.