Кошик
658 відгуків
promo_banner
+380 (50) 456-01-01
+380 (73) 456-01-01
вулиця Євгена Маланюка, 114-А, офис 104 (юр.адрес), Київ, Україна
Натуральная икра без посредников, консервантов и ГМО. Европейское качество. Бесплатная доставка.

Скільки і як саме можна перевозити ікри в літаку.

Скільки і як саме можна перевозити ікри в літаку.

 Далекий Схід, Аляска - місця, звідки можна привезти свіжої червоної ікри різних видів. Для цього потрібно лише знати правила, як саме перевозити ікру в літаку.

 А також потрібно з'ясувати, яку її кількість можна вивозити з держави, звідки відбувається виліт. І скільки можна ввезти в країну, в яку буде здійснено прибуття.

 Зміст матеріалу

1. Ікра - це їжа, чи рідина по правилам авіакомпаній?

2. Загальні правила провезення червоної ікри в літаку в 2020 році

3. Особливості транспортування і перевезення ікри

4. Норми ввезення ікри на територію різних країн

5. Цікавий факт про перевезення чорної ікри в літаку

6. Скільки коштує ікра, яку відправляють з Камчатки або Аляски

6.1 Різновиди ікри

6.2 Де краще купувати ікру і як її вибирати

6.3 Як перевірити термін придатності продукту

6.4 Що повинно бути вказано на упаковці

 Ікра - це їжа, чи рідина по правилам авіакомпаній?

 Пронести їжу на борт літака авіакомпаній безкоштовно дуже проблематично. У різних авіаційних компаніях країни діють одні і ті ж правила перевезення в салоні літака ікри, яка вважається рідиною. Норми провозу рідини в ручній поклажі на борту літака в 2020 році стандартні. Дозволяється провозити червону і чорну ікру ємністю 100 мл вона повинні бути упакована в прозорий пакет і лежати окремо від інших речей.

 Загальні правила провезення червоної ікри в літаку в 2020 році.

 Провозити ікру можна наступним чином: В салон дозволено брати тільки баночку об'ємом 100 грамів. Ікра і консерви прирівнюються до рідин.

 Банку з 200 грамами ікри при перетині кордону конфіскують, навіть якщо вона не повна. Якщо взято більше 10 банок ікри по 100 грам кожна, то надлишок теж конфіскують. Через кордон можна перевозити в багажі не більше п'яти кг червоної ікри. Якщо ікра вивозиться з комерційною метою, то потрібне заповнення декларації та сплата податку. Правила перевезення ікри в літаку відрізняються в різних країнах. Ікру можна перевозити в тарі з будь-якого матеріалу, але краще в пластику. Потрібно мати в наявності свідоцтво про легальне походження червоної ікри, щоб виключити браконьєрство. Куплену в дьюті-фрі ікру можна провозити обсягом більше 100 грам. Можна провозити ікру без документів по території країни, але їх все одно можуть пред’явити, особливо якщо ікри багато.

 Чи можна провозити чорну ікру авіатранспортом?

 Вивозити можна не більше 250 грам і тільки в багажі. Якщо вивозиться більше 250 грам, потрібно мати Ліцензію Мінекономрозвитку країни.

 Таке обмеження за кількістю чорної ікри пов'язано з наступним: Різким зменшенням популяції осетрових: за минулі 40 років на 90%. Окремі види риби занесені до Червоної книги. Функціонують підприємства, які на державному рівні займаються розведенням осетрових, але така діяльність дуже трудомістка і дорога.

 Перевозити ікру в багажному відсіку, як швидкопсувний продукт на великі території традиційно непросто: До перельоту ікру потрібно зберігати в холодильнику. Продукт потрібно тримати в морозильній камері не більш години. Особливо якщо це ікра форелі, горбуші або нерки. Перевезення червоної ікри або чорної повинна відбуватися при низьких температурах, тому краще помістити її в термосумку.

 Для перевезення ікри краще використовувати термосумку.

 Ікру різко розморожувати категорично не можна, вона втратить товарний вигляд. Товар повинен бути в заводській упаковці. Якщо вона розкрита, ікру можуть конфіскувати. Якщо упаковка розкрита і ікра розфасована по окремим банкам, то етикетку з упаковки потрібно показувати митній службі. Чим більший обсяг транспортується, тим більше питань виникне на пункті контролю. Для того щоб везти ікру в літаку, небажано використовувати скляну тару, т. к. вона може розбитися. Якщо інших варіантів немає, то потрібно скло обернути чимось м'яким перед розміщенням в багажі.

 Перед тим як ввозити делікатес в конкретну країну, потрібно знати, яка саме кількість дозволено (червона ікра): США - 125 г. Великобританія - 125 г. Китай - 250 г. Країни ЄС - два кг; 125 г (чорної). Ізраїль - 250 г. Україна – 250 г.

 Пасажирка відсудила у авіакомпанії 52 тис. карбованців за псування перевезеної нею чорної ікри. Жінка летіла «Аерофлотом» з Камчатки в Астрахань, оформивши багаж з ікрою глибокої заморозки. Прилетівши на місце, свого багажу вона не знайшла. Заморожена ікра «подорожувала» цілий тиждень і, звичайно, зіпсувалася. Ікра в Москві коштує стільки ж, скільки ікра, з Владивостока привезена родичами і знайомими. Висока ціна пояснюється тим, що великі підприємства працюють на експорт. Продавці не торгуються т. к. знають, що покупець все одно знайдеться. На ринку можна пробувати ікру ложечкою. Не беріть багато і відразу т. к. смакові рецептори можуть злити всі смаки в один. Найдешевша - ікра форелі (від 1500 до 2000 грн за кг), найдорожча - ікра чавичі (від 2 тис. грн за кг).

 На Далекому Сході ікру не називають червоною. Її поділяють за видами риби. Першим сортом називаю ікру в тому випадку, якщо її засолюють протягом чотирьох годин після того, як рибу впіймали. При цьому вона повинна мати солі не більш як 5%. Вищого гатунку у ікри немає.

 Залежно від виду риби ікра має відповідні характеристики (Таблиця).

Назва риби Колір ікринок Розмір окремих ікринок (мм)
Форель помаранчево-червоний 2-3
Кета помаранчевий 3-4
Кижуч бордовий 2-3
Нерка насичено-червоний 3-4
Горбуша темно-помаранчевий 3-5
Чавича жовто-помаранчевий до 9

 

 Краще купувати ікру в склі, в жестяних банках зазвичай другий/третій гатунок. Якщо на банці напис: «Кетова», то це цілком може виявитися ікра горбуші. Хороша ікра у «ICICLE SEAFOODS, INC» і «KODIAK Seafood». При покупці обов'язково потрібно пробувати. Потрібно перевіряти, при якій температурі відбувається зберігання ікри. У банці не повинно бути багато зайвої рідини. Термін зберігання відкритої банки заводської ікри - два тижні.

 Купуючи ікру, потрібно уважно почитати, що написано на упаковці. Дата на банці ікри повинна бути не втиснула, а вибита назовні. Дата виробництва повинна відповідати терміну нересту риби, тобто липинь-серпень. Якщо зазначений інший період, то ікра була заморожена або заново розфасована, тому буде низької якості.

 На тарі, в яку упакована ікра, повинна бути наступна інформація: Назва виробника, термін придатності, сертифікація, брутто та нетто. Будь-яка ікра, яка перевозиться з метою переробки і реалізації, повинна мати ветеринарні свідоцтва:

№ 1 - для використання у виробництві.

№ 2 - для використання в харчових цілях.

№ 4 - довідка про територіальне і видове походження, санітарний стан.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner