Кошик
587 відгуків
promo_banner
+380 (50) 456-01-01
+380 (73) 456-01-01
вулиця Євгена Маланюка, 114-А, офис 104 (юр.адрес), Киев, Україна
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Натуральная икра без посредников, консервантов и ГМО. Европейское качество. Бесплатная доставка.

Морський гребінець. М'ясо гребінця

Морський гребінець. М'ясо гребінця

Всесвітньо відома картина Сандро Боттічеллі - Народження Венери, на якій богиня пливе в половинці раковини, символізувала родючість, чуттєві задоволення і сексуальність, перекочувавши в іконографію Богоматері, стала означати чистоту і непорочність. Саме ця раковина морського гребінця.

Морські гребінці - це двостулкові молюски (мають дві раковини), такі як мідії і устриці.

Раковини утримуються разом привідним м'язом (частина морського гребінця, яку зазвичай використовують в їжу).

 Морські гребінці мають блюдцеобразную раковину з зубчастими або рифленими краями.

Верхня оболонка зазвичай червонувато-рожевого або коричневого кольору. Нижня оболонка біла або кремова.

Невеликий відсоток (5-10 відсотків) морських гребінців - це альбіноси з білими верхній і нижній панциром.

Раковини морського гребінця гладкі і позбавлені помітних ребер, характерних для більшості інших раковин морського гребінця. Вважається, що гладка раковина морського гребінця - це пристосування, що дозволяє йому рухатися в морській безодні.

 М'ясо гребінця дуже ніжний, солодкуватий і, навіть, - ласкаве. В кулінарії, м'ясо гребінця має дуже широке застосування і входить до складу найбільш вишуканих і витончених страв високої кухні. Крім того, м'ясо гребінця можна вживати і без термообробки, тобто сирим.

 

Основний промисел морського гребінця в Атлантичному море здійснюється уздовж Атлантичного узбережжя від Середньої Атлантики до кордону США і Канади. При промислі морського гребінця використовуються переважно парні або одиночні земснаряди по всій території промислу. У меншій мірі В Среднеатлантическом регіоні при промислі морського гребінця використовуються, в основному - траловые снасті. Більшість судів висаджують гребінці у вигляді очищеного м'яса (м'яз), але деякі судна також висаджують гребінці цілком (в раковині). Виловлений в дикій природі американський морський гребінець - відмінний вибір з морепродуктів регіону, тому що його вилов здійснюється з дотриманням принципів сталого розвитку і в відповідності з законодавством США. Відповідні нормативні акти можна знайти в 50 CFR, частина 648, підрозділ D.

Згідно з оцінкою запасів 2019 року, атлантичний морський гребінець не піддається перелову і не схильний перелову.

 Морські гребінці можуть жити до 20 років. Вони швидко ростуть у перші кілька років свого життя.

Найбільший гребінець, про який коли-небудь повідомлялося, мав висоту раковини близько 9 дюймів, але зазвичай вони не виростали більше 6 дюймів.

 Морські гребінці можуть розмножуватися ближче до дворічного віку, але не виробляють багато яєць або сперми, поки їм не виповниться близько 4 років.

Вони дуже плідні - самка морського гребінця може відкладати сотні мільйонів яєць в рік. З цієї причини гребінці можуть швидше реагувати на загрози зникнення, ніж види, які розмножуються повільно і в невеликих кількостях.

Морські гребінці зазвичай нерестяться в кінці літа або на початку осені. Вони також можуть нереститься навесні, особливо в Среднеатлантическом регіоні.

Після вилуплення, личинки гребінця залишаються ще в товщі води від 4 до 6 тижнів, перш ніж осісти на дно океану.

 Морські гребінці харчуються - відфільтровуючи фітопланктон, або інші дрібні організми з водних шарів, що насправді може допомогти поліпшити якість води за рахунок видалення важких речовин з неї.

Багато видів пелагічних риб і безхребетних поїдають личинки гребінця.

Тріска, вугор, камбала, краби, омари, морські черепахи та морські зірки харчуються молодими і дорослими гребінцями.

Використовуючи м'яз, щоб відкривати і закривати верхню і нижню оболонки, морський гребінець може мігрувати по воді. Це допомагає їм тікати від хижаків, таких як морські зірки, цю здатність не мають інші двостулкові молюски, щоб уникнути зіткнення, такі як: мідії, молюски і устриці.

 Морські гребінці Атлантичного океану зустрічаються в північно-західній частині Атлантичного океану, від Ньюфаундленду до мису Хаттерас, Північна Кароліна.

NOAA Fisheries і Рада з управління рибальством Нової Англії керують промислом морського гребінця в Атлантичному регіоні.

Під управлінням ген.плану управління промислом морського гребінця в Атлантичному океані: керівники визначають загальний припустимий улов для промислу морського гребінця на основі оцінок популяції гребінця. Вони розподіляють квоти на вилов за різними групами промислу, в залежності від типу дозволу і досвіду вилову по днях в море, і, кількості рейсів в райони особливого доступу.

Інші заходи управління включають:

Обмеження за кількістю екіпажу. Існують території, закриті для виїмки морських гребінців, щоб молоді гребінці могли вирости великими і розмножуватися, а також скоротити вилов нецільових видів. Суду, ловлять гребінців, повинні використовувати системи моніторингу суден (система супутникового зв'язку, що використовується для моніторингу промислової діяльності). Індивідуальні рибальські квоти (IFQ), тип програми розподілу улову, для власників дозволів загальної категорії з обмеженим доступом.

Морські гребінці мають досить багатий і різноманітний склад, наприклад, в їх м'ясі знаходиться величезна кількість білка, а ще мінерали, такі як: магній, йод, залізо, фосфор, мідь, цинк, марганець, кобальт. Ще до складу входять поліненасичені омега-кислоти і цілий полівітамінний ансамбль. М'ясо гребінців є дієтичним за рахунок такого, власне, низькокалорійного складу, і не дуже жирне з малим вмістом вуглеводів.

 Корисні властивості м'яса гребінців

Необхідні для людського організму і цілющі якості морського гребінця знижує ступінь холестерину в крові, відновлює і покращує роботу центральної нервової системи, ендокринної та серцево-судинної систем, збільшує в цілому стан і тонус організму людини. М'ясо гребінця містить в собі величезну кількість йоду, а його біологічний склад і властивості, що дають можливість радити гребінця, як важливий продукт у харчуванні хворих з атеросклерозом. Гребінець в азіатській культурі підноситься до 1 з неодмінних коштів для збільшення потенції у мужичин. Науковці обґрунтували те, власне, що постійне використання в їжу морського гребінця сприяє не тільки відновленню сексуальної функції, але і її підтримці довготривалий час на найвищому рівні. Найбільш цінними в гребінцях вважаються мантія і мускул-замикач. Морський гребінець – це джерело найцінніших природних мінералів, і переоцінити його користь не можна. Ще в м'ясо гребінця багате вітаміном РР, входить до складу ферментів, які забезпечують клітинне дихання. Ще він справляє позитивний вплив на звичайну роботу підшлункової залози і шлунка. Регулярне вживання м'яса гребешкаочень благотворно впливає на роботу мозку і всього організму, забезпечуючи його дуже потрібними і корисними вітамінами, амінокислотами та миниралами.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner