Сьомга — смак, який запам'ятається всім гурманам!

Сьомга, або атлантичний лосось — це один з найбільш цінних видів риб. М'ясо та ікра лосося володіють високою харчовою і смаковою цінністю, за рахунок чого їх відносять до делікатесів. М'який, трохи солодкуватий смак риби робить її дуже популярною серед цінителів вишуканих ласощів.
Корисні властивості
Сьомга насичена корисними речовинами, які швидко і легко засвоюються організмом. У м'ясі риби містяться унікальні жири, які зміцнюють стінки судин, знижують рівень холестерину.
При этом семга ценится не только своим мясом, но и крупной оранжевой и очень полезной икрой. Так, икринки обладают едва уловимым ароматом, но при этом сам вкус очень выраженный. Икра лосося — это очень редкий продукт, который за счет своих уникальных вкусовых качеств относится к деликатесам.
Регулярное употребление рыбы повышает иммунитет, выравнивает эмоциональное состояние человека, ускоряет восстановление после болезни и травм. В семге содержится огромное количество жирных кислот Омега-3, которые способствуют улучшению внешнего вида кожи, волос и ногтей.
Вживання сьомги в будь-якому вигляді допомагає:
- поліпшити загальний стан організму;
- посилити опірність до простудних захворювань;
- привести зір в норму;
- зміцнити стан судин;
- позбутися від безсоння.
Так, сьомга містить майже всі вітаміни групи В, а також вітаміни А і Е. При цьому, риба має досить високу калорійність: 142 ккал на 100 р.
Секрети і особливості приготування
Сьомгу можна їсти в слабосоленом і солоному вигляді. Вона ідеально підходить для копчення, варіння, запікання в фользі, готування на пару і на грилі. Служить основою для безлічі страв — починаючи від супів і закінчуючи випічкою несолодкою. Головне, що потрібно враховувати у процесі готування: сьомгу можна довго піддавати тепловій обробці.
Мясо рыбы очень нежное и в процессе длительной готовки может стать сухим или потерять свои вкусовые качества. Рыба хорошо сочетается с разными овощами, гарнирами и соусами. Чтобы максимально сохранить питательные свойства рыбы, предпочтение лучше отдать запеканию, приготовлению на пару или на гриле.
Семга не нуждается в пряностях, так как обильное количество специй может заглушить уникальный вкус и аромат рыбы. Именно из-за вкусовых качеств семги она известна по всему миру как “царская рыба”.
Смачний і поживний делікатес з нашого магазину "Икорка" припаде до смаку і дітям, і дорослим. Увімкніть сьомгу в свій раціон і ви відчуєте прилив бадьорості, енергії і здоров'я.