Ікра кижуча — що приваблює гурманів?
Кижуч — це риба, що відноситься до сімейства лососевих. Вона відома своєю сріблястою лускою і вишуканими смаковими якостями. Популяція кижуча порівняно з іншими видами лосося дуже невелика, що і створює підвищений попит на ікру риби кижуч. Спробувати настільки унікальне ласощі можна в інтернет-магазині "Икорка".
Незабутній смак ікри кижуча
За кольором ікра яскраво-червона, насичена, відразу ж привертає увагу і збуджує апетит. Самі ікринки мають середній діаметр — близько 4 мм. Смак відрізняється легкою гіркуватістю і практично невловимим ароматом.
По корисності у ікри кижуча немає конкурентів. Вітаміни, мінерали, амінокислоти — всім цим можна збагатити організм за рахунок регулярного вживання ікри. По суті, це універсальний вітамінно-мінеральний комплекс з дуже вишуканим смаком.
Так, у складі ікри кижуча міститься:
- Вітамін D Необхідний для повноцінного засвоєння кальцію, а це запорука здоров'я кісток і зубів.
- Поліненасичені Омега-3 жирні кислоти. Впливають на нормальну роботу серцево-судинної та імунної систем, міцність стінок судин і забезпечують захист від утворення тромбів.
- Вітамін А. Захист від інфекцій, відмінний зір, здорова шкіра.
- Фолієва кислота. Запорука нормального кровообігу і здоров'я кісткового мозку.
- Фосфор. Необхідний для зубів, кісток, м'язів, нервової системи, роботи нирок і серця.
Це не весь список корисних елементів, які містить ікра кижуча в складі.
Кижуч йде на нерест у вересні і триває цей процес аж до березня. Залежно від цього, виділяють три види кижуча: осінній, зимовий і весняний. Постійне вживання м'яса кижуча позитивно впливає на розумову діяльність, знижує ризик виникнення і розвитку різних захворювань. За рахунок невисокою калорійністю — 140 кКал на 100 г м'яса, кижуч відноситься до дієтичних продуктів.
Коротка інформація про рибу
Риба дуже поживна і легка в приготуванні. Так, ніжне, майже безкісткове м'ясо перевершить всі очікування. Кижуч з сімейства лососевих містить корисні жири і білки, легко перетравлюється організмом. М'ясо настільки ніжне, що для готування досить буде всього декількох хвилин. За рахунок такого м'якого делікатного смаку риба може стати основою для великої кількості різноманітних страв.
Відсоток жиру в кижуча дуже маленький, тому рибу часто засолюють з травами і спеціями. Також, вона ідеально підходить для гасіння з овочами, смаження і додавання в перші страви. Щоб зберегти максимальну кількість корисних речовин, оптимальним варіантом буде приготувати рибу на пару.
Регулярне вживання страв з кижуча забезпечує стійкий захист внутрішніх органів і незабутнє задоволення від настільки вишуканого кулінарного делікатесу.
Як зробити правильний вибір?
Вибираючи ікру кижуча, слід враховувати кілька моментів:
- Ікра повинна бути упакована в тару зі скла або харчового пластику. Це дозволить визначити якість продукту, не порушуючи цілісність упаковки.
- Ікринки повинні мати однакову геометричну форму і не зливатися один з одним.
- Аромат ікри повинен бути приємним, без сторонніх запахів.
- Вміст солі в продукті може змінюватись, від чого безпосередньо залежать смакові якості.
Щоб бути впевненим у своєму виборі на всі 100%, купівлю краще зробити в інтернет-магазині "Икорка". Якість ікри повністю відповідає всім вимогам, а смакові якості подарують цілий спектр нових гастрономічних відчуттів. Якщо придбати ікру кижуча у нас, то ми гарантуємо, що ви полюбите цей делікатес так само сильно, як його любимо ми.