Кошик
677 відгуків
promo_banner
+380 (66) 456-01-01
+380 (73) 456-01-01
вулиця Євгена Маланюка, 114-А, офис 104 (юр.адрес), Київ, Україна
Натуральна ікра без посередників, консервантів та ГМО. Європейська якість. Безкоштовна доставка.

Лобстери як головний морський делікатес

Лобстери як головний морський делікатес

Лобстери як головний морський делікатес

Настільки вишукані морські мешканці, як лобстери, привертають увагу гурманів величезними розмірами і чудовим смаком. Серед усіх ракоподібних, лобстери є одними з найдорожчих. Але при цьому їх смак, насиченість корисними елементами і розміри цілком відповідають ціні.

 

Коротко про лобстерах

Багатьох цікавить питання "лобстери" або "омари". Єдина відмінність між ними — це мова походження назви. Англійці звикли називати цього великого раку "лобстером", а німці з французами "омаром". При цьому мова йде про одних і тих же представників сімейства ракоподібних. Живуть вони по всій планеті в холодних і теплих водах.

 

Лобстерів прийнято поділяти на види залежно від їх зовнішнього вигляду і смакових якостей. Найбільш цінними вважаються атлантичні лобстери. Розміри ракоподібних досить значні: від 20 см в довжину (характерно для атлантичних представників) до 1 м (американські представники). Розміри самок значно менше розмірів самців.

 

Американські представники, що мешкають в Атлантичному океані, цінуються саме за рахунок своїх розмірів. А от смакові якості вже на другому місці.

 

Зовні лобстери мають схожість зі звичайними річковими раками, але відрізняються велетенськими клешнями. Хвіст має форму віяла. Забарвлення ракоподібних варіюється від сіро-зеленого до синьо-зеленого. У процесі приготування лобстер стає червоним, чим і заслужив прізвисько "морський кардинал".

 

Корисні властивості лобстера

Лобстери — це один із самих здорових протеїнових продуктів, в якому мінімум калорій, жирів і холестерину. При цьому він збагачений амінокислотами, калієм, магнієм, вітамінами групи В. Калорійність при цьому дуже низька: 90 ккал на 100 г продукту. Не тільки приємний смак ніжного м'яса приваблює любителів делікатесів, але і корисні властивості такого унікального продукту:

 

● Лобстери виступають відмінним профілактичним засобом, що сприяє зниженню ризику виникнення онкологічних захворювань;

● Відбувається зміцнення серцево-судинної системи за рахунок наявності в омарах жирів Омега-3. Це також сприяє зниженню ризику гіпертонії і атеросклерозу.

● Вітамінний комплекс, що міститься в продукті, надає підтримку імунітету.

● М'ясо омарів насичене цинком, що підтримує працездатний стан статевої системи;

● Селен відповідає за розслаблення і спокій нервової системи.

 

Всі ці корисні властивості, спонукають спробувати лобстера як можна швидше. Великий вміст білка, низький відсоток жиру, насиченість корисними мікроелементами і вітамінами — це лише кілька причин, чому відчути ніжний смак м'яса лобстерів варто кожному. Це відмінний продукт для людей, що стежать за своїм харчуванням.

Кулінарні особливості приготування лобстера

Лобстери готують різними способами: на пару, варять, запікають на грилі. Вони чудово поєднуються з різноманітними спеціями і овочами. До їстівних частин, що особливо цінуються серед гурманів, відносяться ікра самок (корал) і печінка (томалли). Так, "корал" — це дуже ніжна червона ікра самки омара, що вважається делікатесом. Печінка омара зовні нагадує згусток зеленої піни, але використовується для приготування соусів і супів.

 

Саме ніжний і тонкий смак м'яса лобстера приваблює не тільки гурманів і любителів делікатесів, але і рядових споживачів. Щільне, насичене м'ясо розташоване під панциром, в хвостах і ногах. Найбільш цінною вважається хвостова частина, так як саме там м'яса лобстера найбільш ніжна текстура.

 

У величезних клешнях також є м'ясо, але там його консистенція більш жорстка, хоча смак ідентичний. Найчастіше лобстерів, як і інших ракоподібних, відварюють цілими. Процес варіння триває не довше семи хвилин.

 

Реалізуються лобстери у свіжому, замороженому і консервованому вигляді. Навіть з урахуванням того, що розмір самок значно більше, м'ясо самців має більш ніжний і насичений смак. Лобстери ідеально поєднуються з іншими морепродуктами, у тому числі з мідіями і креветками.

 

Як є лобстера

Існують спеціальні інструменти для оброблення омара, але можна скористатися і звичайними столовими приладами. Спочатку потрібно відкрутити клешні, потім їх відламати. Відокремити від тулуба хвіст (шийку) і відірвати віялоподібний плавець.

 

Розрізати шийку вздовж, починаючи з верхньої частини. М'ясо дістати, проткнувши хвостову частину. З черевця дістати панцир, де розташоване соковите м'ясо. Лобстер відмінно поєднується з різними соусами.

 

Замовити найсвіжіші лобстери за вигідною ціною пропонує інтернет-магазин "Икорка". Це відмінна можливість побалувати себе вишуканим і корисним делікатесом, смак якого запам'ятається на все життя.

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner