6 дивовижних переваг ікри для здоров'я
Користь ікри для здоров'я може бути вражаючою. Ви абсолютно і впевнено можете очікувати, що кожен укус ікри буде містити велику кількість вітамінів, мінералів, білків і незамінних жирів, таких як жирні кислоти Омега-3. Давайте докладніше розглянемо поживні речовини ікри і подивимося, чи є якісь переваги від вживання ікри.
Харчова цінність чорної і червоної ікри
Розмір порції: 1 унція (28 г) Кількість в порції: 71 калорій, жир кал. 45, Всього 5 г жирів (8% добової норми), насыщ. Жири 1 г (6% добової норми), трансжири 0 м, холест. 165 мг (55% добової норми), 420 мг натрію (18% добової норми), загальна кількість вуглеводів. 1 г (0% DV), волокна 0 р (0% DV), цукру Og, білок 7 г, вітамін A (5% DV), вітамін C (0% DV), кальцій (8% DV), залізо (18% DV) .
Перед овуляцією зрілий осетер, лосось (або інша риба) природним чином насичує кожне незапліднене яйце достатньою кількістю вітамінів і мінералів, щоб створити систему життєзабезпечення для потенційного потомства. Рибна ікра як делікатес настільки багата вітамінами, мінералами і незамінними жирами, що хтось, у кого є необмежені кошти, може повірити, що може прожити довге розкішне життя тільки за рахунок ікри. Незважаючи на те, що ікра смачна і поживна, вона не повинна бути єдиним інгредієнтом у вашому раціоні (вибачте, Джекі О), і рекомендується завжди є в помірних кількостях. Щоб зважити плюси і мінуси, ми більш детально розглянемо харчову цінність ікри звичайної і її вплив на ваше здоров'я і імунну систему.
Чи корисна ікра?
Проста відповідь - так. Вживання ікри може мати безліч переваг для вашого здоров'я. Одна порція ікри наповнена білком, кальцієм, залізом, магнієм, фосфором, селеном і вітамінами A, B2, B6, B12, B44, D, K та іншими. Також відомо, що ікра містить безліч натуральних незамінних амінокислот, таких як лізин, аргінін, ізолейцин, метіонін і гістидин.
Одна столова ложка (15 г) ікри містить не менш грама жирних кислот Омега-3, а також велика кількість ейкозапентаєнової кислоти (EPA) і докозагексаєнової кислоти (DHA), які, як відомо, підтримують здоров'я нервової системи, імунної системи та системи кровообігу. З-за великої кількості Омега-3 споживання ікри може бути пов'язане з профілактикою серцевих захворювань або зниженням ризику серцевої смерті, а також з полегшенням симптомів депресії та біполярного розладу. * Також є дані про те, що регулярне вживання рибних продуктів вагітними жінками і жінками, які можуть завагітніти, відіграє роль у нормальному розвитку мозку і очей плода.
Ось ще кілька переваг, пов'язаних з ікрою:
- Поліпшити стан шкіри, запобігти старіння
- Підвищує імунну систему
- Покращена робота мозку
- Поліпшення суглобових систем і структури скелета
- Поліпшення кровообігу, профілактика серцевих захворювань
- Профілактика атеросклерозу
- Профілактика і лікування рахіту
Вітаміни з ікрою
Більшість людей думають про вітаміні С, коли вони погано себе почувають потребу в підвищенні дози. Тим не менш, вітамін а і вітамін е також зміцнюють імунну систему. «Вітамін А відіграє роль у зростанні всіх клітин, а вітамін Е допомагає вашому організму виробляти клітини, які виробляють антитіла, і запобігає деградацію клітинних мембран, яка робить їх уразливими для вірусів. Унція чорної ікри - приблизно столова ложка містить 257 МО вітаміну А і близько половини міліграма вітаміну Е.
Мінерали в ікрі
В ікрі міститься хороший відсоток денної норми кальцію, заліза, магнію і цинку. Цинк більш відомий як мінерал, зміцнює імунну систему, його часто додають в краплі від кашлю і засоби від застуди. «Це допомагає вашому організму виробляти більше білих кров'яних тілець, коли це необхідно, і допомагає їм вивільняти необхідну кількість антитіл при виявленні« поганих мікробів ». Унція чорної ікри містить близько 0,27 міліграма з 15 міліграмів цинку, які вам необхідні щодня. Черная икра также содержит 18,6 микрограмм селена и 3,37 миллиграмма железа на унцию, оба из которых работают для увеличения производства клеток крови, помогая бороться с вторжением вирусов и бактерий ».
Незаменимые жиры икры
Известно, что жирные кислоты омега-3 приносят пользу иммунной системе, производя группу химических веществ, называемых эйкозаноидами, которые действуют как посредники между клетками во время иммунного ответа. Они также помогают регулировать воспалительную реакцию организма на раздражитель ». Жирные кислоты омега-3 снижают повышенный уровень триглицеридов, помогая бороться с сердечными заболеваниями, даже уменьшая скованность и боль в суставах.