Ікра щуки. Чому корисно вживати щучу ікру
Щука – хижа риба, яка мешкає в прісних водоймах, як річках, так і запрудах. Вона може досягати в своїх розмірах до двох метрів в довжину і важити до сорока кілограм. Ікра цієї риби також корисна, як і ікра більш цінних порід риб.
Раніше ікра щуки не вважалася делікатесом, але сьогодні вона оцінена по достоїнству і стала не менш популярною, чим дорожча червона ікра. Поласувати такою ікоркою не проти як дорослі, так і діти.
Цікаві факти про ікру щуки
У давнину ікра цього хижака оцінювалася вище чорної ікри і її вважали «царським ласощами».
Щука метає до 220 000 ікринок, але частина їх поїдає сама.
Які корисні речовини містяться в ікрі
В ікрі щуки міститься велика кількість корисних живильних елементів і вітамінів, наприклад фосфор, кальцій, залізо. Таку ікру варто частіше вживати в їжу тим, у кого низький гемоглобін або ВСД.
Мало кому відомо, що щуча ікра це ще й афродизіак, вона не тільки підвищує тонус, але ще й дає сили для чоловіків, а у жінок викликає посилення лібідо.
Якщо придбати ікру щуки, то можна підвищити свій імунітет, оскільки в ній велика кількість омега-3 кислот, тому її варто давати дітям.
Де видобувають ікру щуки
Ікру щуки добувають навесні, коли риба нереститься. Ловлять рибу в невеликих річках, запрудах, озерах, і її видобуток носить промисловий характер. Зустрічається браконьєрська видобуток щучої ікри, що завдає непоправної шкоди популяції риб.
Сьогодні в магазинах можна купити щучу ікру навіть не підозрюючи, що купуєте саме цей продукт. Продукт часто видають за чорну ікру, і використовують небезпечне фарбування для додання чорного кольору.
Як заготовити ікру самостійно
Щучу ікру також можна купити і в сирому натуральному вигляді. Засолити її самостійно дуже просто:
- Потрібно покласти ікру в миску і почати вимішувати, не пошкоджуючи ястики.
- Додайте приблизно 1,5 л киплячої води.
- Продовжуйте помішувати, поки ікринки не відокремляться один від одного, і не почнуть нагадувати пшоно.
- Злити воду.
- Двічі промити ікру холодною водою.
- Прибрати залишки плівки.
- Викласти на застелений марлею друшляк і віджати.
- Перекладіть ікру в ємність і посоліть йодованою сіллю.
- Помістіть в банки і відправте в холодильник. Через 7 годин ікру можна їсти.
Таким нескладним способом можна заготовити дуже смачне і корисне ласощі для всієї родини.
Вживайте смачну щучу ікру частіше і будьте здорові!