Філе Тунець (заморожування) 0,5 кг
- В наявності
- Оптом і в роздріб
599 ₴
Показати оптові ціниЗаморожені Стейки Тунця, без шкіри, без кісток 0,5 кг (В'єтнам)
Опис
Тунець – морська риба з сімейства скумбрієвих, що утворює коліно Thunnini складається з 5 родів та 15 видів. Thynō, від давньо грецької означає – боротися, або кидатися. Розмір та зовнішній вигляд тунця залежить від місця проживання і варіюються від 40 см і 1,5 кг, до 4,5 м і 690 кг Ореол проживання тунця це – Тихий, Індійський, тропічні та субтропічні води Атлантичного океанів. Живиться тунець ракоподібними, головоногими молюсками і рибою. Термін життя так само залежить від виду тунця; наприклад, макрелевый тунець живе до 5 років, так як звичайний тунець може досягати віку до 40 років. М'ясо тунця є високоякісним і дуже цінним харчовим продуктом. У риболовецькому співтоваристві існує ціла промислова індустрія з риболовлею і полюванням на тунця.
Харчова цінність
Калорійність 139 кКал
Білки 24,4 г
Жири 4,6 г
Вода 69,3 р
Насичені жирні кислоти 1,3 г
Холестерин 38 мг
Зола 1,7 г
Вітаміни
Вітамін PP 10,6 мг
Вітамін A 0,02 мг
Вітамін A (РЕ) 20 мкг
Вітамін B1 (тіамін) 0,28 мг
Вітамін B2 (рибофлавін) 0,23 мг
Вітамін B6 (піридоксин) 0,8 мг
Вітамін B9 (фолієва)6 мкг
Вітамін E (ПЕ) 0,2 мг
Вітамін PP (Ниациновый еквівалент) 15,5 мг
Макроелементи
Кальцій 30 мг
Магній 30 мг
Натрій 75 мг
Калій 350 мг
Фосфор 280 мг
Хлор 160 мг
Сірка 190 мг
Мікроелементи
Залізо 1 мг
Цинк 0,7 мг
Йод 50 мкг
Мідь 100 мкг
Марганець 0,13 мг
Хром 90 мкг
Фтор 1000 мкг
Молібден 4 мкг
Кобальт 40 мкг
Нікель 6 мкг
Факти про користь тунця
- Відмінний зір. До складу м'яса риби входять корисні омега-3 кислоти. Вони запобігають макулярное виродження, яке є найпоширенішою причиною погіршення зору у людей похилого віку.
- Здорове серце. Пригнічує формування кров'яних згустків в судинах, підвищує кон холестерину, запобігає аритмію, бореться із запаленнями різної локалізації.
Поліненасичені жирні кислоти, що містяться в м'ясі тунця, підтримують здоров'я серця.
- Профілактика раку кишечнику, ротової порожнини, шлунка, стравоходу, яєчників, молочної залози.
- Без ожиріння, діабету. Нормалізує обмін речовин, покращує інсуліновий відповідь, контролює масу тіла.
- Здоровий мозок. Регулює його кровопостачання, підтримує нервові імпульси, знижує запальні ризики, профілактує хвороба Альцгеймера.
- Допомога в детоксикації. Морські мешканці багаті селеном, який бере участь у виробництві глутатионовых антиоксидантів, що захищають організм людини від злоякісних новоутворень та хвороб серця. Дані сполуки знешкоджують шкідливі речовини, зосереджені в печінці.
- Гарний настрій. При регулярному споживанні жирної морської риби знижується напруга, зникає депресія, відновлюється кровообіг, поліпшується вироблення серотоніну.
М'ясо тунця практично не містить вуглеводів. У ньому на 1/3 менше холестерину, ніж у інших тварин джерелах білка (курячої грудки). Цікаво, що в 100 г риби зосереджено 25 м дієтичного протеїну, що на 50 % покриває добову потребу організму в будівельному матеріалі. Білки, що входять до складу тунця засвоюються на 95 % організмом людини. Це лідер серед риб за вмістом амінокислот. Завдяки цьому тунець придбав широку популярність серед прихильників спортивного харчування, що прагнуть наростити м'язову масу.
Інша користь червоного м'яса риби пов'язана з його вітамінно-мінеральним складом:
- живить серцевий м'яз, контролює її скорочення, покращує нервову провідність (калій);
- забезпечує доставку кисню до тканин і внутрішніх органів (залізо);
- живить щитовидну залозу (йод);
- зміцнює імунну систему, протистоїть старінню клітин (ретинолу ацетат);
- має судинорозширювальний ефект (ніацин);
- стабілізує обмін вуглеводів, жирів (тіамін);
- зміцнює волосяні цибулини, нігті (рибофлавін);
- захищає від остеопорозу і рахіту (ергокальциферол);
- підтримує гормональний фон (цинк);
- сприяє регенерації кісткових тканин (мідь);
- виявляє антиоксидантні властивості (селен).
Тунець – унікальний збалансований продукт, що поєднує в собі поживні якості м'яса і корисні властивості риби. Голландські, американські, японські вчені прийшли до висновку, що при регулярному споживанні 30 г дару моря в день, удвічі знижується ризик розвитку ішемічного інсульту, підвищується розумова активність, «відсувається» старість, поліпшується провідність нервових імпульсів.
Крім цього, тунець – щедрий джерело білкових компонентів, які служать будівельним матеріалом для м'язової тканини.
Про красу шкіри і волосся, в отриманні яких допомагає тунець, і про його дієтичних властивостях ви вже знаєте.
Тепер поговоримо про інших найбільш корисних властивостях цієї мешканки морських глибин:
- благотворно впливає на серцево-судинну систему, допомагає розщепленню холестерину і призводить кровообіг в норму;
- сприяє позбавленню від шкірних захворювань та іншої алергічної висипки на шкірі;
- в тунці відсутні вуглеводи (тільки якщо він приготовлений без масла), що робить його корисним для діабетиків;
- вживаючи цю рибу, ви, самі того не знаючи, проводите собі профілактику онкозахворювань, так як ферменти, що містяться в ній, пригнічують активність вільних радикалів, що активують розвиток пухлин;
- тунець радять їсти людям при розладах нервової системи, а також при депресії;
- виводить токсини з печінки, приводить в норму вироблення в ній корисних ферментів;
- допомагає подолати підвищений АТ;
- береже кістки від старих остеопорозу та інших захворювань кісткової системи;
- сприяє стримування процесів старіння, допомагає зміцнювати імунітет, нормалізує метаболізм;
- приводить в норму репродуктивну сферу;
- надає позитивний вплив на роботу мозку.
Купити філе тунця заморозка у Києві з БЕЗКОШТОВНОЮ доставкою.
Цікава стаття про Тунці - Тунець: опис, корисні властивості, факти і види.
- Ціна: 599 ₴