Короткий опис
Розмірний ряд (вага упаковки): | 1,8-3,0 кг/шт |
Термін придатності: | 24 місяці |
Оброблення: | Тушка без голови |
Зберігання: | Заморожування |
Умови реалізації: | 1 шт |
Повний опис
Вугільна риба або Чорна тріска з 19 століття була об'єктом масового риболовного промислу. На території Росії найбільшу її кількість мешкає вздовж узбережжя Камчатки і Курильських островів, починаючи від Берингової протоки. Представників цього виду риб можна зустріти в основному на глибині від 300 до 2700 метрів. Там головним чином мешкають дорослі особини.
Харчова цінність. Вугільна риба, на думку фахівців, вважається дуже смачним і корисним продуктом. В ній зовсім небагато білка (їстівна частина тушки містить близько 12-13 відсотків). при тому що жиру в м'ясі чорної тріски міститься всього лише близько 16-17 відсотків. Особливість полягає в тому, що він рівномірно розподілений по всій довжині. Це робить ідеальною консистенцію самого м'яса, а також покращує його смак і аромат. Ця риба багата мікро - і макроелементами корисними для людини. Вона у великій кількості містить калій, хлор, фтор, сірку і натрій. Крім того, присутні не менш важливі магній, кальцій, нікель, залізо і молібден. У цьому продукті дуже багато вітамінів. М'ясо містить у собі РР і В2, а печінка багата унікальними по своїй користі А і D. Загальна калорійність 100 г їстівної частини продукту становить 200 кКал, висока поживна цінність говорить про те, що такий продукт для людського організму просто необхідний.
За формою тіло Вугільної риби нагадує собою торпеду. Все тіло цієї риби вкрита дрібними лусочками. На спинці розташована пара плавців, а хвіст має невелику виїмку. Максимально довжина деяких особин може досягати 120 сантиметрів при вазі 30 кілограм. Проте в природі частіше трапляються більш дрібні екземпляри. Цікаво, що ця риба має кілька назв. В Каліфорнії із-за кольору шкіри її називають чорною або синьою тріскою, а жителі Аляски називають таку красуню риба-соболь.
Хімічний склад і аналіз харчової цінності
Харчова цінність та хімічний склад "Чорна Тріска".У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінералів) на 100 г їстівної частини.
Нутрієнт | Кількість | Норма** | % від норми у 100 г | % від норми у 100 ккал | 100% норми |
Калорійність | 69 кКал | 1684 кКал | 4.1% | 5.9% | 2441 р |
Білки | 16 г | 76 г | 21.1% | 30.6% | 475 г |
Жири | 0.6 м | 56 г | 1.1% | 1.6% | 9333 р |
Вода | 82.1 р | 2273 р | 3.6% | 5.2% | 2769 р |
Зола | 1.3 м | ~ | |||
Вітаміни | |||||
Вітамін А, РЕ | 10 мкг | 900 мкг | 1.1% | 1.6% | 9000 м |
Ретинол | 0.01 мг | ~ | |||
бета Каротин | 0.03 мг | 5 мг | 0.6% | 0.9% | 16667 р |
Вітамін В1, тіамін | 0.09 мг | 1.5 мг | 6% | 8.7% | 1667 р |
Вітамін В2, рибофлавін | 0.07 мг | 1.8 мг | 3.9% | 5.7% | 2571 р |
Вітамін В4, холін | 65 мг | 500 мг | 13% | 18.8% | 769 м |
Вітамін В5, пантотенова | 0.294 мг | 5 мг | 5.9% | 8.6% | 1701 р |
Вітамін В6 піридоксин | 0.17 мг | 2 мг | 8.5% | 12.3% | 1176 р |
Вітамін В9, фолати | 11.3 мкг | 400 мкг | 2.8% | 4.1% | 3540 р |
Вітамін В12, кобаламін | 1.6 мкг | 3 мкг | 53.3% | 77.2% | 188 г |
Вітамін с, аскорбінова | 1 мг | 90 мг | 1.1% | 1.6% | 9000 м |
Вітамін D, кальциферол | 0.5 мкг | 10 мкг | 5% | 7.2% | 2000 р |
Вітамін Е, альфа токоферол, ПЕ | 0.9 мг | 15 мг | 6% | 8.7% | 1667 р |
Вітамін Н, біотин | 10 мкг | 50 мкг | 20% | 29% | 500 г |
Вітамін РР, НЄ | 5.8 мг | 20 мг | 29% | 42% | 345 г |
Ніацин | 2.3 мг | ~ | |||
Макроелементи | |||||
Калій, K | 340 мг | 2500 мг | 13.6% | 19.7% | 735 г |
Кальцій, Ca | 25 мг | 1000 мг | 2.5% | 3.6% | 4000 г |
Магній Mg | 30 мг | 400 мг | 7.5% | 10.9% | 1333 р |
Натрій Na | 55 мг | 1300 мг | 4.2% | 6.1% | 2364 р |
Сірка, S | 200 мг | 1000 мг | 20% | 29% | 500 г |
Фосфор, P | 210 мг | 800 мг | 26.3% | 38.1% | 381 р |
Хлор, Cl | 165 мг | 2300 мг | 7.2% | 10.4% | 1394 р |
Мікроелементи | |||||
Залізо, Fe | 0.5 мг | 18 мг | 2.8% | 4.1% | 3600 г |
Йод, I | 135 мкг | 150 мкг | 90% | 130.4% | 111 г |
Кобальт, Co | 30 мкг | 10 мкг | 300% | 434.8% | 33 г |
Марганець, Mn | 0.08 мг | 2 мг | 4% | 5.8% | 2500 г |
Мідь, Cu | 150 мкг | 1000 мкг | 15% | 21.7% | 667 м |
Молібден, Mo | 4 мкг | 70 мкг | 5.7% | 8.3% | 1750 р |
Нікель Ni | 9 мкг | ~ | |||
Селен Se | 22.9 мкг | 55 мкг | 41.6% | 60.3% | 240 г |
Фтор, F | 700 мкг | 4000 мкг | 17.5% | 25.4% | 571 р |
Хром, Cr | 55 мкг | 50 мкг | 110% | 159.4% | 91 р |
Цинк Zn | 1.02 мг | 12 мг | 8.5% | 12.3% | 1176 р |
Незамінні амінокислоти | |||||
Аргінін* | 1 г | ~ | |||
Валін | 0.9 м | ~ | |||
Гістидин* | 0.45 г | ~ | |||
Ізолейцин | 0.7 м | ~ | |||
Лейцин | 1.3 м | ~ | |||
Лізин | 1.5 г | ~ | |||
Метіонін | 0.5 г | ~ | |||
Метіонін + Цистеїн | 0.7 м | ~ | |||
Треонін | 0.9 м | ~ | |||
Триптофан | 0.21 р | ~ | |||
Фенілаланін | 0.8 м | ~ | |||
Фенілаланін+Тирозин | 1.4 г | ~ | |||
Замінні амінокислоти | |||||
Аланін | 0.9 м | ~ | |||
Аспарагінова кислота | 1.6 м | ~ | |||
Гліцин | 0.65 м | ~ | |||
Глутамінова кислота | 2.4 м | ~ | |||
Пролін | 0.5 г | ~ | |||
Серин | 0.8 м | ~ | |||
Тирозин | 0.6 м | ~ | |||
Цистеїн | 0.2 г | ~ | |||
Стероли (стерини) | |||||
Холестерин | 40 мг | max 300 мг | |||
Насичені жирні кислоти | |||||
Насичені жирні кислоти | 0.1 г | max 18.7 г | |||
14:0 Міристинова | 0.01 г | ~ | |||
16:0 Пальмітинова | 0.08 г | ~ | |||
18:0 Стеаринова | 0.01 г | ~ | |||
Мононенасичені жирні кислоти | 0.08 г | min 16.8 р | 0.5% | 0.7% | |
16:1 Пальмитолеиновая | 0.01 г | ~ | |||
18:1 Олеїнова (омега-9) | 0.05 г | ~ | |||
20:1 Гадолеиновая (омега-9) | 0.01 г | ~ | |||
22:1 Ерукової (омега-9) | 0.01 г | ~ | |||
Поліненасичені жирні кислоти | 0.18 г | від 11.2 до 20.6 р | 1.6% | 2.3% | |
20:4 Арахідонова | 0.01 г | ~ | |||
20:5 Ейкозапентаєнова (ЕПК), Омега-3 | 0.06 г | ~ | |||
Омега-3 жирні кислоти | 0.166 р | від 0.9 до 3.7 м | 18.4% | 26.7% | |
22:5 Докозапентаеновая (ДПК), Омега-3 | 0.006 г | ~ | |||
22:6 Докозагексаєнова (ДГК), Омега-3 | 0.1 г | ~ | |||
Омега-6 жирні кислоти | 0.01 г | від 4.7 до 16.8 р | 0.2% | 0.3% |
Енергетична цінність Чорна Тріска становить 69 кКал.
- Ціна: 499 грн/кг