Склад: Філе горбуші, сіль
Термін придатності: 3 місяця
Виробник: РКП
Упаковка: Вакуумна
Вага: 100 г
В'ялене філе горбуші зроблене за старовинним північному рецептом дуже корисний і смачний продукт, який подарує воістину море задоволення, додасть сил і зміцнить здоров'я.
Справа в тому, що цей рецепт - юкола, перевершує методи холодного і гарячого копчення. Це обумовлено декількома факторами: 1) Риба, а точніше філе, зберігає до 99% корисних речовин, які в ній знаходяться (йод, магній, фосфор, ...), втрачаючи при цьому тільки воду. 2) Виключено попадання канцерогенів, які передаються з димом при холодному/гарячому копченні. 3) Невисока калорійність продукту дозволяє ласує і отримувати задоволення навіть тим, хто сидить на строгій дієті. 4) Такий метод (ЮКОЛА) дозволяє зберегти свіжість і смак цього продукту до 3х місяців (+ вакуумна упаковка).
Юкола - це старовинний північний рецепт приготування в'яленої риби для тривалого зберігання без втрати корисних речовин, що містяться в м'ясі риби. Під цією назвою в'ялена риба відома у Східній Сибіру, в основному з гірського лосося, що видобувається аборигенами (якутами, камчадалами, алеутами та ін) В майбутньому для прокорму себе і своїх найважливіших домашніх тварин - собак.
Принцип такого рецепта полягає в тому, що рибу в'ялять на відкритому повітрі без голови, нутрощів і без кісток. Його часто готують з цінних порід риб і найкраще для цього підходять риби в м'ясі яких міститься велика кількість жирів: ОМУЛЬ, ЧІРА, СИГА, МОКСУН, НЕЛМА, ЛОСОСЬ та інших. З давніх часів риба юкола була основним харчуванням рибалок і мисливців. М'ясо виходить дуже м'яким і поживним. На відміну від солоної в'яленої риби, риба юкола не викликає спраги, але при цьому зберігається достатній час, щоб її можна було без побоювання брати з собою. Рибу юкулу додавали в супи та каші, щоб вони були більш поживними і звареними.
Приготування риби юкола - процес не дуже складний. Для початку потрібно підготувати рибу. Тушки промиваємо водою, позбавляємося від всіх нутрощів, голови, хребта і максимально видаляємо кісточки. Потім слід зробити розріз уздовж хребта, не розрізаючи хвостового плавця. Таким чином, тіло ділиться на дві половини, сполучені в області хвоста. Філе розрізаємо на квадрати за напрямом кісток для кращого обвітрювання. Пронизуємо в області хвоста мотузкою і вішаємо сушитися, але не на сонце, а в тінь.
Потрібно стежити, щоб на ЮКОЛУ не сідали мошки і мухи, для цього використовують москітну сітку. В'ялиться м'ясо близько тижня, в залежності від температури і вологості повітря. Приготовлена ЮКОЛА виходить дуже м'якої, ніжної, трохи солодкуватою і дуже поживним. Зберігається така ЮКОЛА досить довго – до 1 року. Особливо смачно з хмільними напоями, такими як пиво.
Покупая вкусную ЮКОЛУ в нашем интернет-магазине Икорка, Вы не только повышаете свой иммунитет и настроение, но и всегда получаете ее с бесплатной и оперативной доставкой по всей Украине, свежей и ОЧЕНЬ полезной для всей семьи. Питайтесь вкусно и полезно!
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Рыбкоппродукт |
Країна виробник | Норвегія |
Основні | |
Упаковка | Вакуумний пакет |
- Ціна: 1 050 грн/кг