Склад: Філе пензлик, сіль
Срок годности: 3 місяці
Виробник: РКП
Паковання: Вакуумна
Вага: 100 г
В'ялене філе кижчання зроблене за старовинним північною рецептом дуже корисний і смачний продукт, який подарує воістину море задоволення, додасть сил і зміцнить здоров'я.
Річ у тім, що цей рецепт — юкола, перевершує методи холодного та гарячого копчення. Це зумовлено кількома чинниками: 1) Риба, а точніше філе, зберігає до 99% корисних речовин, що є в ній (йод, магній, фосфор,...), втрачаючи водночас тільки воду. 2) Усунене потрапляння канцерогенів, які передаються з димом у разі холодного/гарячого копчення. 3) Невисока калорійність продукту дає змогу ласувати й отримувати задоволення навіть тим, хто сидить на суворій дієті. 4) Такий метод (ЮКОЛА) дає змогу зберегти свіжість і смак цього продукту до 3 місяців (+ вакуумне паковання).
Юкола — це старовинний північний рецепт приготування в'яленої риби для тривалого зберігання без втрати корисних речовин, що містяться в м'ясі риби. Під цією назвою в'ялена риба відома у Східному Сибіру, переважно з гірського лосося, добутого аборигенами (каутами, камчадалами, алеутами та ін.) У майбутньому для прогодовування себе та своїх найважливіших хатніх тварин — собак.
Принцип такого рецепту полягає в тому, що рибу в'ялять на відкритому повітрі без голови, внутрішності й без кісток. Його часто готують із цінних порід риб і найкраще для цього підходять риби в м'ясі яких міститься велика кількість жирів: ОМУЛЬ, ЧИРА, СИГА, МОКСУН, НЕЛМА, ЛОСОнь та інших. З давніх-давен риба юкола була основним харчуванням рибалок і мисливців. М'ясо виходить дуже м'яким і поживним. На відміну від солоної в'яленої риби, риба юкола не викликає спраги, але водночас зберігається достатній час, щоб її можна було без побоювань брати із собою. Рибу юкулу додали в супи та каші, щоб вони були ситнішими та звареними.
Приготування риби юкола — процес не надто складний. Для початку потрібно підготувати рибу. Ведмедики промиваємо водою, позбавляємося від усіх внутрішньостей, голови, хребта та максимально видаляємо кісточки. Потім треба зробити розріз уздовж хребта, не розрізаючи хвостового плавця. Отже, тіло ділиться на дві половини, з'єднані в зоні хвоста. Філе розрізаємо на квадрати в напрямку кісток для кращого обвітрювання. Пронизуємо в зоні хвоста мотузкою і вішаємо сушитися, але не на сонці, а в тінь.
Потрібно стежити, щоб на ЮКОЛУ не сідали мошки та мухи, для цього використовують москітну сітку. М'ясо м'яко майже тиждень, залежно від температури та вологості повітря. Приготована ЮКОЛА виходить дуже м'якою, ножною, трохи солодкуватою й дуже поживною. Зберігається така ЮКОЛА досить довго — до 1 року. Особливо смачно з хмільними напоями, як-от пиво.
Купуючи смачну ЮКОЛУ в нашому інтернет-магазині Ікорка, Ви не тільки підвищуєте свій імунітет і настрій, але й завжди отримуєте її з безплатною й оперативною доставкою по всій Україні, свіжою й ОЧЕНЬ корисною для всієї родини. Живляйте смачно та корисно!
Основні атрибути | |
---|---|
Виробник | Рыбкоппродукт |
Країна виробник | Норвегія |
Основні | |
Упаковка | Вакуумний пакет |
- Ціна: 1 200 ₴/кг