Лобстер 300 г (варено-морожений)
- В наявності
- Оптом і в роздріб
2 299 ₴/кг
Показати оптові ціниОмар варено-морожений 450-1350 г.
Лобстер (фрнанц. - Омар) - відноситься до сімейства великих морських десятиногих ракоподібних.
У лобстера міцний панцир і десять ніжок, дві з яких виросли в клішні. Хоча сьогодні вони вважаються їжею гурманів, в XIX столітті лобстерів використовували як наживку для риби і навіть як добрива полів. У лобстера щільне, насичене м'ясо під панциром, в хвостах і ногах. Також їстівні печінка, ікра лобстера.
Лобстери зазвичай продаються відвареними, але по можливості їх варто купувати живими. Панцир у них сіро-блакитний, червоними вони стають після приготування. Маленькі лобстери, близько 750 гр - 1 кг володіють найкращим смаком. Коли купуєте лобстера, вибирайте такого, який відчувається важким для свого розміру.
Зазвичай у кулінарії використовують порівняно невеликих омарів, чия вага не перевищує 1 кг . Такої ваги омари досягають за 5-6 років, а жити вони можуть і до ста років! Відомі випадки, коли вылавливались «довгожителі», чий вік сягнув 140 років.
Оброблення готового лобстера вимагає особливої вправності. Поклавши на спину, ніжки і клішні його треба викрутити, розколоти зворотною стороною ложки, а м'якоть вилучати акуратно, щоб не зачепити клешнею. Далі лобстера слід перевернути. Виключно гострим ножем зробити надріз через голову до ока, потім проходить через центр, розділяючи навпіл тулуб. В середині ви побачите білі зябра, чорний довгий кишечник, що йде в хвіст, і маленький мішечок-шлунок в голові – все це зайве. Тільки зелену печінка, яка лежить в голові не викидайте, вона вважається делікатесом. Використовуйте її для соусу, тому що лобстер без соусу – це просто рак.
Корисні властивості лобстера
Лобстер (омар) вважається одним із самих здорових протеїнових продуктів, він містить мало калорій, холестерину і жирів ніж пісна яловичина або курка, але в той же час багате амінокислотами, калієм, магнієм, вітамінами B12, B6, B3, B2, провітаміном А, а так само є хорошим джерелом кальцію, заліза, фосфору і цинку.
Існує безліч рецептів приготування страв з омарів.
У Франції люблять пончики з начинкою з морепродуктів. Для їх приготування використовують бульйон з омарів. В Японії м'ясо омара – інгредієнт пельменів і суші, а в інших азіатських країнах його тушкують у воді з додаванням часнику і імбирного кореня. М'ясо омара також можна посмажити на грилі або відварити, додаючи спеції.
В Іспанії вас пригостять смачною паелья з омаром, в Італії – лазаньєю з ним же. На півдні Франції популярність користується буйабес – перше страву з риби і морепродуктів, яке теж не обходиться без м'яса омара.
У рекордсмени за наявності натрію.
Маленьких лобсеров ми випускаємо, а великих складаємо в сірникову коробку.
Основні | |
---|---|
Країна виробник | Канада |
Тип | Лобстери |
Вид продукції | Заморожені |
Упаковка | Картонний пакет |
Вага | 0.45 кг |
Термін придатності | 24 міс |
Користувальницькі характеристики | |
Розмір | 1050-1350 г |
- Ціна: 2 299 ₴/кг