Щупальця восьминога
- В наявності
- Оптом і в роздріб
2 599 ₴/кг
Показати оптові ціниЩупальця восьминога королівського PULPO сирого чищення. Розмірний ряд 1-2 кг. Вакуумне паковання.традна походження Іспанія. Сухе заморожування без глазурі. Оптова ціна від ящика 10+ кг.
Опис
Восьминіг — це головоногий молюск, який мешкає переважно в тропічних і субтропічних океанах. М'ясо його ніжне та солодкувате на смак. У їжу вживають переважно щупальця восьминога, проте невеликих особин можна готувати й цілком. Поживна цінність м'яса цього молюска полягає в наявності великої кількості білка. Крім того, воно містить поліненасичені жирні кислоти, цинк, вітаміни групи B.
Страви з цих мешканців морських глибин найчастіше трапляються в середземноморській та азіатській кухні. Моллюсків можна смажити, варити, запікати, маринувати, сушити, фарширувати різними овочами. Вони в будь-якому вигляді виходять дуже смачними, головне, не піддавати їх зайвому термічному обробленню, інакше м'ясо стане жорстким.
Королівський восьминіг Чому цей делікатес треба спробувати кожному
Королівські восьминіги PULPO — це різновид восьминога, поживні та смакові якості якого цінуються в усьому світі. З урахуванням того, що до м'яса восьминога входять безліч корисних вітамінів і мінералів, для людини воно неймовірно корисне. Такий делікатес оцінять усі прихильники морепродуктів.
Користь для здоров'я
Восьминоги мають високий вміст Омега-3 жирних кислот, що допомагає знизити ймовірність серцево-судинних захворювань, зокрема інсульту. Вміст насичених жирів дуже низький, що робить восьминога дієтичним продуктом.
До складу входить також цинк — він уповільнює старіння шкіри, а також неабияк підвищує імунітет. Він необхідний для оптимальної роботи зорових органів і головного мозку. М'ясо цього моллюска містить білок, що легко засвоюється. Порівнюючи з іншими морськими делікатесами, у ньому дуже багато міді.
У клітинах королівського восьминога також дуже багато вітамінів C, A, E, B, а також рідкісніші PP і K. У великій кількості представлені мікроелементи: фосфор, цинк, натрій, кальцій, марганець та інші. Все це позитивно впливає на організм.
Як правильно вибрати королівського восьминога?
Вибираючи королівського восьминога, потрібно стежити за тим, щоб він мав яскраву та неушкоджену шкіру, щупальця та присоски. Важливим критерієм якості є приємний запах. Потрібно враховувати, що чим менше восьминіг, тим ніжніше м'ясо та простіше його приготувати. Він ідеально підходить для приготування на грилі, варіння або як компонент для вишуканого салату.
Незалежно від способу приготування, м'ясо цього молюска виходить дуже смачним. Головне, щоб не піддавати його надмірній термічній обробці, щоб воно не вийшло занадто жорстким. На смак м'ясо злегка солодкувате, чимось схоже на кальмара, але м'якше. Восьминіг повністю очищений — вирізаний кіготь, віддалений чорнильний мішок, тому приготування не займе багато часу.
Хімічний склад і аналіз харчової цінності
Харчова цінність і хімічний склад "Вісьминог королівський, сирий".У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінералів) на 100 грамів їстівної частини.
Нутрієнт | Кількість | Норма** | % від норми в 100 г | % від норми в 100 ккал | 100% норми |
Калорийность | 82 кКал | 1684 кКал | 4.9% | 6% | 2054 г |
Білки | 14.91 г | 76 г | 19.6% | 23.9% | 510 г |
Жири | 1.04 г | 56 г | 1.9% | 2.3% | 5385 г |
Вуглеводи | 2.2 г | 219 г | 1% | 1.2% | 9955 г |
Вода | 80.25 г | 2273 г | 3.5% | 4.3% | 2832 г |
Зола | 1.6 г | ~ | |||
вітаміни | |||||
Вітамін А, PE | 45 мкг | 900 мкг | 5% | 6.1% | 2000 г |
Ретинол | 0.045 мг | ~ | |||
Вітамін В1, тіамін | 0.03 мг | 1.5 мг | 2% | 2.4% | 5000 г |
Вітамін В2, рибофлавін | 0.04 мг | 1.8 мг | 2.2% | 2.7% | 4500 г |
Вітамін В4, холін | 65 мг | 500 мг | 13% | 15.9% | 769 г |
Вітамін В5, пантотенова | 0.5 мг | 5 мг | 10% | 12.2% | 1000 г |
Вітамін В6, піридоксин | 0.36 мг | 2 мг | 18% | 22% | 556 г |
Вітамін В9, фолати | 16 мкг | 400 мкг | 4% | 4.9% | 2500 г |
Вітамін В12, кобаламін | 20 мкг | 3 мкг | 666.7% | 813% | 15 г |
Вітамін C, аскорбінова | 5 мг | 90 мг | 5.6% | 6.8% | 1800 г |
Вітамін Е, альфа токоферол, ТЕ | 1.2 мг | 15 мг | 8% | 9.8% | 1250 г |
Вітамін К, філохінон | 0.1 мкг | 120 мкг | 0.1% | 0.1% | 120000 г |
Вітамін PP, НІ | 2.1 мг | 20 мг | 10.5% | 12.8% | 952 г |
Макроелементи | |||||
Калій, K | 350 мг | 2500 мг | 14% | 17.1% | 714 г |
Кальцій, Ca | 53 мг | 1000 мг | 5.3% | 6.5% | 1887 г |
Магній, Mg | 30 мг | 400 мг | 7.5% | 9.1% | 1333 г |
Натрій, Na | 230 мг | 1300 мг | 17.7% | 21.6% | 565 г |
Сірка, S | 149.1 мг | 1000 мг | 14.9% | 18.2% | 671 г |
Фосфор, P | 186 мг | 800 мг | 23.3% | 28.4% | 430 г |
Мікроелементи | |||||
Залізо, Fe | 5.3 мг | 18 мг | 29.4% | 35.9% | 340 г |
Марганець, Mn | 0.025 мг | 2 мг | 1.3% | 1.6% | 8000 г |
Мідь, Cu | 435 мкг | 1000 мкг | 43.5% | 53% | 230 г |
Селен, Se | 44.8 мкг | 55 мкг | 81.5% | 99.4% | 123 г |
Цинк, Zn | 1.68 мг | 12 мг | 14% | 17.1% | 714 г |
Незамінні амінокислоти | |||||
Аргінін* | 1.088 г | ~ | |||
Валін | 0.651 г | ~ | |||
Гістидин* | 0.286 г | ~ | |||
Ізолейцин | 0.649 г | ~ | |||
Лейцин | 1.049 г | ~ | |||
Лизин | 1.114 г | ~ | |||
Метионин | 0.336 г | ~ | |||
Треонин | 0.642 г | ~ | |||
Триптофан | 0.167 г | ~ | |||
Фенілаланін | 0.534 г | ~ | |||
Замінні амінокислоти | |||||
Аланін | 0.902 г | ~ | |||
Аспарагінова кислота | 1.438 г | ~ | |||
Гліцин | 0.933 г | ~ | |||
Глутамінова кислота | 2.027 г | ~ | |||
Пролін | 0.608 г | ~ | |||
Серин | 0.668 г | ~ | |||
Тирозин | 0.477 г | ~ | |||
Цистеїн | 0.196 г | ~ | |||
Стерили (стерини) | |||||
Холестерин | 48 мг | max 300 мг | |||
Насичені жирні кислоти | |||||
Насичені жирні кислоти | 0.227 г | max 18.7 г | |||
192.0 Міристинова | 0.025 г | ~ | |||
16:0 Пальмітинова | 0.148 г | ~ | |||
18:0 Стеаринова | 0.05 г | ~ | |||
Мононенасичені жирні кислоти | 0.162 г | min 16.8 г | 1% | 1.2% | |
16:1 Пальмітолеїнова | 0.066 г | ~ | |||
18:1 Олеїнова (омега-9) | 0.062 г | ~ | |||
20:1 ґадролеїнова (омега-9) | 0.024 г | ~ | |||
22:1 Ерукова (омега-9) | 0.01 г | ~ | |||
Поліненасичені жирні кислоти | 0.239 г | от 11.2 до 20.6 г | 2.1% | 2.6% | |
18:2 Лінолева | 0.009 г | ~ | |||
18:4 Стиоридова Омега-3 | 0.028 г | ~ | |||
20:4 Арахідонова | 0.039 г | ~ | |||
20:5 Ейкозапентаєнова (ЕПК), Омега-3 | 0.076 г | ~ | |||
Омега-3 жирні кислоти | 0.191 г | от 0.9 до 3.7 г | 21.2% | 25.9% | |
22:5 Докозапентаєнова (ДПК), Омега-3 | 0.006 г | ~ | |||
22:6 Докозагексаєнова (ДГК), Омега-3 | 0.081 г | ~ | |||
Омега-6 жирні кислоти | 0.048 г | от 4.7 до 16.8 г | 1% | 1.2% |
Корисні властивості Отруйного КОРОЛОВСЬКИЙ, СИРИЙ
Восьминіг звичайний, сирий багатий на вітаміни та мінерали, як-от: холіном — 13%, вітаміном B6 — 18%, вітаміном B12 — 666,7%, калієм — 14%, фосфором — 23,3%, залізом — 29,4%, мідь — 43,5%, селеном — 81,5 %, цинком — 14%
Чим корисний Восьминіг звичайний, сирий
- Холін входить до складу лецитину, відіграє роль у синтезі та обміні фосфоліпідів у печінці, є джерелом вільних металічних груп, діє як ліпотропний чинник.
- Вітамін В6 бере участь у підтриманні імунної відповіді, процесах гальмування й збудження в центральній нервовій системі, у перетвореннях амінокислот, метаболізмі триптофану, ліпідів і нуклеїнових кислот, сприяє нормальному формуванню еритроцитів, підтримці нормального рівня гомоцистеїну в крові. Недостатнє споживання вітаміну В6 супроводжується зниженням апетиту, порушенням стану шкірних покривів, розвитком гомоцистеїну, анемії.
- Вітамін В12 відіграє важливу роль у метаболізмі та перетвореннях амінокислот. Фолат і вітамін В12 є взаємов'язаними вітамінами, беруть участь у кровотворенні. Брак вітаміну В12 призводить до розвитку часткової або вторинної недостатності фолутів, а також анемії, лейкопнію, тромбоцитопії.
- Калій є основним внутрішньоклітинним іоном, що бере участь у регуляції водного, кислотного та електролітного балансу, бере участь у процесах проведення нервових імпульсів, регуляції тиску.
- Фосфор бере участь у багатьох фізіологічних процесах, включно з енергетичним обміном, регулює кислотно-лужний баланс, входить до складу фосфоліпідів, нуклеотидів і нуклеїнових кислот, необхідний для мінералізації кісток і зубів. Дефіцит призводить до анорексії, анемії, рахіту.
- Залізо входить до складу різних за своєю функцією білків, зокрема ферментів. Бере участь у транспорті електронів, кисню, забезпечує протікання окисно-відновних реакцій та активацію перекисного окиснення. Недостатнє споживання веде до гіпохромної анемії, міоглобіндефіцитної атонії скелетних м'язів, підвищеної стомлюваності, міокардіопатії, атрофічного гастриту.
- Мідь входить до складу ферментів, що мають окисно-відновну активність і беруть участь у метаболізмі заліза, стимулює засвоєння білків і вуглеводів. Бере участь у процесах забезпечення тканин організму людини киснем. Дефіцит проявляється порушеннями формування серцево-судинної системи та скелета, розвитком дисплазії сполучної тканини.
- Селен — есенціальний елемент антиоксидантної системи захисту організму людини, має імуномодулювальну дію, бере участь у регуляції дії тиреоїдних гормонів. Дефіцит призводить до хвороби Кашина-Бека (остеоартроз із множинною деформацією суглобів, хребта та кінцівок), хвороби Кішена (ендемічна міокардіопатія), спадкової тромбастії.
- Цинк входить до складу понад 300 ферментів, бере участь у процесах синтезу та розпаду вуглеводів, білків, жирів, нуклеїнових кислот і в регуляції експресії низки генів. Недостатнє споживання призводить до анемії, вторинного імунодефіциту, цирозу печінки, статевої дисфункції, наявності вад розвитку плода. Дослідженнями останніх років виявлена здатність високих доз цинку порушувати засвоєння міді та в такий спосіб сприяти розвитку анемії.
У каталозі інтернет-магазина Ікорка доступні свіжі королівські восьминіги чудової якості. Розмірний ряд 1-2 кг і 2-3 кг. Постачаються морепродукти у вакуумному пакованні. З урахуванням того, що товар вагової, підсумкова вартість розраховується індивідуально.
Купити королівського восьминога треба кожному шанувальнику вишуканих морських ласощів. Це ідеальний спосіб побалувати себе абсолютно новим незабутнім морепродуктом, який водночас ще й дуже корисний.
Основні | |
---|---|
Виробник | C&A |
- Ціна: 2 599 ₴/кг