Кошик
587 відгуків
promo_banner
+380 (50) 456-01-01
+380 (73) 456-01-01
вулиця Євгена Маланюка, 114-А, офис 104 (юр.адрес), Киев, Україна
Наявність документів
Знак Наявність документів означає, що компанія завантажила свідоцтво про державну реєстрацію для підтвердження свого юридичного статусу компанії або фізичної особи-підприємця.
Натуральная икра без посредников, консервантов и ГМО. Европейское качество. Бесплатная доставка.
Устриці Фін де Клер Марен-Олерон (12 шт), фото 2Устриці Фін де Клер Марен-Олерон (12 шт), фото 3

Устриці Фін де Клер Марен-Олерон (12 шт)

  • В наявності
  • Оптом і в роздріб

1 320 грн/ящик

Показати оптові ціни
Устриці Фін де Клер Марен-Олерон (12 шт)
Устриці Фін де Клер Марен-Олерон (12 шт)В наявності
1 320 грн/ящик
Купити
+380 (50) 456-01-01
  • +380 (73) 456-01-01
Купити
+380 (50) 456-01-01
  • +380 (73) 456-01-01
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

Найвідоміша, найкраща і вишукана устриця — родом з французького регіону Марен-Олерон, департамент Приморська Шаранта. Це основний регіон вирощування устриць категорії А, тут народжуються традиційні Фін де Клер, Пуссі ан Клер і Спесіаль де Клер — вишукані і делікатесні устричні сорти, які живуть у спеціальних басейнах, сполучених з морем — клери, від фр. «claire».

Тільки устриці регіону Марен-Олерон мають право носити в своїй назві слово «Клер», інші називаються просто «Фін» або «Спесіаль». Пов'язано це з тим, що тільки в цьому маленькому французькому регіоні знаходяться водойми-клеры з особливим складом води і мікрофлори, необхідними для афінажу, облагороджування устриць.

Устриця - це їстівний двостулковий морський молюск, багато хто види якого придатні в їжу. Мешкають головним чином у тропічних морях. Знавці вважають цих морських молюсків з однобоко опуклої раковиною найбільшим делікатесом взагалі. Устриці вважають за краще морську воду з низьким вмістом солі, тому живуть лише в приливно-відливної зоні поблизу гирла річок.

Процес ікрометання у устриць починається навесні, а закінчується в кінці літа. Необхідно зауважити, що ікрометання можливо тільки при високій температурі води. Ікринки запліднюються усередині раковини, вилупилися личинки залишаються в раковині ще п'ять діб, а потім покидають її. Вони вільно переміщаються в пошуках зручної поверхні, на якій закріплюються і проводять все життя.

Дика устриця зустрічається тільки на мілководді, де вода в літній період добре прогрівається.
Їстівна європейська або звичайна устриця - єдиний вид устриці, зустрічається в Норвегії в природних умовах. Цей же вид найбільше цінується на європейському ринку. В торговельну мережу надходить також японська устриця (Crassostrea gigas), більш вузька і довга, ніж її європейська родичка. Японську устрицю легше виростити в штучних умовах. Основу світового виробництва складають устриці, вирощені в США, на другому місці – в Японії, потім – у Південній Кореї.

Першим показником свіжості устриць є щільно закрита раковина: якщо в ній є хоча б крихітну щілину, значить, устриця протухла.

Відкривати устрицю треба спеціальним устричним ножем, а якщо його немає, то вузьким медичним скальпелем. Його треба ввести в тому місці, де стулки з'єднуються замком, і провести по центру устриці з плоскою боку раковини, де розташовується м'яз, замикаюча стулки, щоб перерізати її. Як тільки устриця відкриється, треба торкнутися того краю її мантії, де ледь помітна темнувата лінія війок: якщо устриця жива, її тіло здригнеться, якщо залишиться нерухомою, значить, вона мертва і хоча ще і не протухла, але в їжу все одно не годиться. При розтині устриць їх треба завжди тримати в руці, а в серветці — це запобігає вислизанню і устриць, і ножа.

Їдять устриць просто: окропивши лимонним соком, устрицю просто «випивають» з вигнутою, поглибленої сторони стулки та заїдають чорним хлібом (який заради устриць ввозять у Франції). Запивають устриць або сухим білим вином (у Франції — шаблі), або світлим пивом (бельгійська Фламандія, Голландія).

Корисні властивості устриць 

Харчова цінність устриць висока, своєрідний хімічний склад обумовлює тонкий смак і тонізуючу дію на нервову систему. У м'ясі устриць міститься білок, жир, вуглевод глікогену, мінеральні речовини (залізо, цинк, мідь, кальцій, йод, фосфор), нікотинову кислоту, а також вітаміни B1, B2, B12 і PP. Всього 6 устриць — і добова потреба організму в залізі та міді забезпечена!

А так само корисною для здоров'я є що міститься в устрицях комбінація жирних кислот, в якій багато жирних кислот Омега-3.

Американські вчені з'ясували, що жири устриці, звані керамідами (ceramides), допомагають успішно боротися з раком молочної залози. Вони надають блокуючу дію і перешкоджають їх зростанню. Спільні роботи вчених Майамі (США) і Неаполя (Італія) показали, що сирі устриці, мідії та деякі інші морські молюски містять дві унікальні амінокислоти, які викликають (стимулюють) вироблення статевих гормонів. Устриці також багаті цинком, ключовим живильною речовиною для синтезу тестостерону у чоловіків і жінок.

В їжу устриць вживають в живому вигляді (подають з лимоном, в раковинах на дробленому льоду), вареними, смаженими, запеченими, припущеними (устриці "фрі", обсмажені в клярі, у бульйоні, у соусі "біле вино" та ін).

 

У рекордсмени за наявності фтору.

 

Характеристики
Основні
Країна виробникФранція
ТипУстриці
Користувальницькі характеристики
Розмір№ 0 (>150 г)
Вид продукціїЖиві устриці
Інформація для замовлення
  • Ціна: 1 320 грн/ящик

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner