Лобстер м'ясо. Вакуумна упаковка по 907 грам. Ціна вказана за 1 упаковку . Без льоду і харчових добавок. Країна походження продукції Канада. Оптова ціна від ящика 5,443 кг 6 упаковок. Всі супровідні документи.
Лобстер (омар) відноситься до сімейства великих морських десятиногих ракоподібних.
У лобстера міцний панцир і десять ніжок, дві з яких виросли в клішні. Хоча сьогодні вони вважаються їжею гурманів, в XIX столітті лобстерів використовували як наживку для риби і навіть як добрива полів. У лобстера щільне, насичене м'ясо під панциром, в хвостах і ногах. Також їстівні печінка, ікра лобстера.
Лобстери зазвичай продаються відвареними, але по можливості їх варто купувати живими. Панцир у них сіро-блакитний, червоними вони стають після приготування. Маленькі лобстери, близько 750 гр - 1 кг володіють найкращим смаком. Коли купуєте лобстера, вибирайте такого, який відчувається важким для свого розміру.
Зазвичай у кулінарії використовують порівняно невеликих омарів, чия вага не перевищує 1 кг . Такої ваги омари досягають за 5-6 років, а жити вони можуть і до ста років! Відомі випадки, коли вылавливались «довгожителі», чий вік сягнув 140 років.
Оброблення готового лобстера вимагає особливої вправності. Поклавши на спину, ніжки і клішні його треба викрутити, розколоти зворотною стороною ложки, а м'якоть вилучати акуратно, щоб не зачепити клешнею. Далі лобстера слід перевернути. Виключно гострим ножем зробити надріз через голову до ока, потім проходить через центр, розділяючи навпіл тулуб. В середині ви побачите білі зябра, чорний довгий кишечник, що йде в хвіст, і маленький мішечок-шлунок в голові – все це зайве. Тільки зелену печінка, яка лежить в голові не викидайте, вона вважається делікатесом. Используйте ее для соуса, потому что лобстер без соуса – это просто рак.
Полезные свойства лобстера
Лобстер (омар) считается одним из самых здоровых протеиновых продуктов, он содержит мало калорий, холестерина и жиров чем постная говядина или курица, но в то же время багат аминокислотами, калием, магнием, витаминами B12, B6, B3, B2, провитамином А, а так же является хорошим источником кальция, железа, фосфора и цинка.
Существует множество рецептов приготовления блюд из омаров.
У Франції люблять пончики з начинкою з морепродуктів. Для їх приготування використовують бульйон з омарів. В Японії м'ясо омара – інгредієнт пельменів і суші, а в інших азіатських країнах його тушкують у воді з додаванням часнику і імбирного кореня. М'ясо омара також можна посмажити на грилі або відварити, додаючи спеції.
В Іспанії вас пригостять смачною паелья з омаром, в Італії – лазаньєю з ним же. На півдні Франції популярність користується буйабес – перше страву з риби і морепродуктів, яке теж не обходиться без м'яса омара.
У рекордсмени за наявності натрію.
Характеристики:
|
1шт | |
Вид |
|
|
Країна походження |
|
|
Маса упаковки | Ціна вказана за 1 упаковку 907 грам | |
Відпускається |
|
|
Харчова цінність 100 г | білки-18,8 г, жири-1,3 г, вуглеводи-0,5 р. | |
Калорійність | 89 ккал/100 г | |
Опт | В коробці 6 упаковок | |
Термін зберігання | 2 роки при температурі -18-23 °С | |
Тара | Вакуумна упаковка | |
Тип продукту | Ракоподібні | |
Характеристика | Варено-морожений продукт. Суха заморозка. | |
Наявність товару | В наявності |
- Ціна: 5 999 ₴