Лобстер - найцінніший экспортый представник морепродуктів Канади, на експортні продажі якого припадає близько 1 мільярда доларів. У багатьох сенсах, лобстер є послом Канади в світі і одним із предметів експорту, найбільш тісно пов'язаних з цією країною. Споживачі з 55 країн, від Австралії до В'єтнаму, і в усіх точках земної кулі насолоджуються омарами з Канади.
У Канаді омарів збирають і обробляють в атлантичних провінціях: Ньюфаундленд, Нью-Брансвік, Нова Шотландія, острів Принца Едуарда і Квебеку. Піки відвантаження два рази на рік: один раз у період з квітня по червень, коли відкривається весняний сезон, і потім ще раз у грудні, коли відкривається зимовий промисел на південно-заході Нової Шотландії.
У цього ракообразного довге тіло і п'ять пар ніг, у тому числі дві великі передні і важкі клешні, а інші менше і тонше. Тіло, хвіст і ноги з твердою оболонкою. Колір живих лобстерів варіюється від коричнювато-рожевого до зеленувато-коричневого; всі панцирі омарів при приготуванні стають яскраво-оранжево-червоними.
Цінителі морепродуктів часто називають канадських атлантичних омарів з твердим панциром «Королем морепродуктів». Атлантичний лобстер не тільки смачний, але і універсальний, і один із самих живильних джерел білка, який ви тільки можете знайти. Канадський атлантичний омар відомий під багатьма іменами, в тому числі: атлантичний омар, американський омар, канадський червоний лобстер, північний омар і менкська омар, але як би ви її не називали, спробувавши нашого омара, ви зрозумієте, чому він король.
Канадських атлантичних лобстерів (Homarus americanus) збирають у холодних незайманих водах порізаного вздовж атлантичного узбережжя Канади. Їх добувають з крижаної солоної води так само, як і протягом багатьох поколінь, у пастках, прикріплених до волосіні, яку витягують по одній. Оскільки промисловість по виробництву лобстерів в Канаді заснована на комплексному підході до управління рибальством, це гарантує, що методи видобутку і переробки проводяться екологічно відповідальним чином. Коли ви їсте канадського атлантичного лобстера, ви можете бути впевнені, що омар корисний і для вас, і не завдано абсолютно ніякої шкоди для навколишнього середовища.
Сезони лову раків у Канаді зміщені, щоб захистити вразливі літні линьки (процес скидання панцира). Хоча це хороша міра по збереженню уразливих у цей період лобстерів, вона також гарантує, що споживачі отримають більш смачні, більш м'ясні і поживні омари, які стали улюбленими всюди. Біла м'якоть приємного, солодкуватого смаку з багатим і пікантним присмаком. Живі омари повинні бути активними, а їхні хвости повинні закручуватися, а не звисати під ними.
М'ясо омара з твердим панциром містить мало жирів і вуглеводів, але багато білка. Насправді, в ньому менше насичених жирів, калорій і холестерину, ніж у багатьох наших улюблених пісних страв, таких як свинина, пісна яловичина і біле куряче м'ясо. Канадський атлантичний лобстер, що містить менше 100 калорій на порцію (89% калорій з білка), є відмінним вибором для будь-якої дієти.
Виникає питання: «Розрізняють чи омари штату Мен і канадські омари?» Це запитання ставлять дуже часто, і відповідь негативний, але, як зазначено нижче, є БАГАТО відмінностей. Омар зі штату Мен і канадський омар - це один і той же вид омарів - «Homarus Americanus». Більшість людей набагато віддадуть перевагу омарів штату Мен канадським омарам, про що буде сказано нижче.
Homarus Americanus мешкають на глибині 13-164 футів під водою, в деяких випадках їх можна знайти на глибині до 1500 футів. Ці омари дуже добре відомі по багатьом речам, таким як ніжне м'ясо, створює солодкий ароматний смак, або їх гігантські клішні і тверді панцирі. Американський лобстер живе на мілководді, з безліччю скалмстых і місць, де можна сховатися від хижаків, а також де більш холодна вода.
Тепер про відмінності: хоча це один і той же вид лобстерів, але у цих омарів є багато відмінностей. Почнемо зі знаменитого омара штату Мен. Лобстери штату Мен живуть в більш теплих водах, тому їх панцирі трохи м'якше, а м'ясо - ніжніше. Оскільки вода тепліша, раковини не стають такими міцними, тому, коли вони видобуваються з води, вони можуть прожити без води приблизно 14-48 годин. Ось чому Lobster Taxi відправляє всіх живих лобстерів за ніч, щоб ви могли насолодитися свіжим м'ясом!
А як щодо канадських лобстерів? Ці омари живуть в набагато більш холодній воді, тому їх м'ясо не таке ніжне і солодке, як м'ясо омарів штату Мен. Оскільки їх панцирі більш тверді, вони можуть прожити без води протягом 48-72 годин. Оскільки ці омари можуть жити без води протягом більш тривалого періоду часу, ви звичайно можете знайти і купити канадських омарів в супермаркетах з цієї причини. Багато дистриб'ютори або рибалки не мають легкого доступу до справжнім лобстерам штату Мен, як і Lobster Taxi, тому вони воліють купувати і продавати канадських лобстерів, тому що після затримання вони можуть жити довше. У літні місяці температура води в Канаді змінюється, в результаті чого канадські рибалки не виловлюють омарів.
Хімічний склад і аналіз харчової цінності
Харчова цінність та хімічний склад "Омар канадський, сирий".
У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів і мінералів) на 100 г їстівної частини.
|
|
|
% від норми у 100 г |
% від норми у 100 ккал |
100% норми |
Калорійність |
|
1684 кКал |
4.9% |
6% |
2054 р |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Вітамін Е, альфа токоферол, ПЕ |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Мононенасичені жирні кислоти |
|
|
|
|
|
|
Поліненасичені жирні кислоти |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
20:5 Ейкозапентаєнова (ЕПК), Омега-3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
22:5 Докозапентаеновая (ДПК), Омега-3 |
|
|
|
|
|
|
22:6 Докозагексаєнова (ДГК), Омега-3 |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Енергетична цінність Омар канадський, сирої становить 77 кКал.
А купити живих лобстерів різних розмірів з БЕЗКОШТОВНОЮ доставкою по всій Україні, Ви можете перейшовши за посиланням Купити Живих Лобстерів