Кошик
662 відгуків
promo_banner
+380 (66) 456-01-01
+380 (73) 456-01-01
вулиця Євгена Маланюка, 114-А, офис 104 (юр.адрес), Київ, Україна
Натуральная икра без посредников, консервантов и ГМО. Европейское качество. Бесплатная доставка.

Лобстер Живий (450-1350 г/шт) 2000+

  • В наявності

6 599 ₴/кг

Лобстер Живий (450-1350 г/шт) 2000+
Лобстер Живий (450-1350 г/шт) 2000+В наявності
6 599 ₴/кг
+380 (66) 456-01-01
  • +380 (73) 456-01-01
+380 (66) 456-01-01
  • +380 (73) 456-01-01
повернення товару протягом 14 днів за домовленістю

 Канадські Живі Лобстери (Омари) від 450 г до 1350 г (більші розміри потрібно погоджувати з менеджером).

Доставимо по Києву або відправимо Новою Поштою по всій Україні БЕЗКОШТОВНО!

 Коротко про лобстерів


 Лобстер (омар) відноситься до сімейства великих морських десятиногих ракоподібних. Лобстер - найцінніший експортний представник морепродуктів Північної Америки, на експортний продаж якого припадає близько 1 мільярда доларів. У багатьох сенсах, лобстер є послом Канади у світі та одним із предметів експорту, найбільш тісно пов'язаних із цією країною. Споживачі з 55 країн, від Австралії до В'єтнаму, і, у всіх точках земної кулі насолоджуються омарами з Канади.

 У лобстера міцний панцир і десять ніжок, дві з яких виросли у клешні. Хоча сьогодні вони вважаються їжею гурманів, у ХІХ столітті лобстерів використовували як наживку для риби і навіть як добрива полів. У лобстера щільне, насичене м'ясо під панциром, у хвостах та ногах. Також їстівні печінка та ікра лобстера.

 Лобстери зазвичай продаються відвареними, але наскільки можна їх варто купувати живими. Панцир у них сіро-блакитний, вони червоніють після приготування. Маленькі лобстери, близько 450 гр - 1 кг мають найкращий смак. Коли купуєте лобстер, вибирайте такого, який відчувається важким для свого розміру.

 Зазвичай у кулінарії використовують порівняно невеликих омарів, чия вага не перевищує 1 кг. Такої ваги омари досягають за 5-6 років, а вони можуть жити і до ста років! Відомі випадки, коли виловлювалися «довгожителі», вік яких досягав 140 років.

 Багатьох цікавить питання "лобстери" чи "омари". Єдина відмінність між ними — це мова походження назви. Англійці звикли називати цього великого раку лобстером, а німці з французами омаром. При цьому йдеться про одних і тих самих представників сімейства ракоподібних. Мешкають вони по всій планеті в холодних та теплих водах.

 Лобстеров прийнято розділяти на види залежно від їхнього зовнішнього вигляду та смакових якостей. Найбільш цінними вважаються атлантичні лобстери. Розміри ракоподібних дуже значні: від 20 см завдовжки (характерно для атлантичних представників) до 1 м (американські представники). Розміри самок значно менші за розміри самців.

 Американські представники, що мешкають в Атлантичному океані, цінуються саме за рахунок своїх розмірів. А ось смакові якості вже на другому місці.

 Зовні лобстери мають подібність до звичайних річкових раків, але відрізняються величезними клешнями. Хвіст має форму віяла. Забарвлення ракоподібних варіюється від сіро-зеленого до синьо-зеленого. У процесі приготування лобстер стає червоним, чим і заслужив прізвисько "морський кардинал".

Корисні властивості лобстера


 Лобстери — це один із найздоровіших протеїнових продуктів, у якому мінімум калорій, жирів та холестерину. При цьому він насичений амінокислотами, калієм, магнієм, вітамінами групи В. Калорійність при цьому дуже низька: 90 ккал на 100 г продукту. Не тільки приємний смак ніжного м'яса приваблює любителів делікатесів, але й корисні властивості такого унікального продукту:

●     Лобстери виступають відмінним профілактичним засобом, що сприяє зниженню ризику виникнення онкологічних захворювань;

●     Відбувається зміцнення серцево-судинної системи за рахунок наявності в омарах жирів Омега-3. Це також сприяє зниженню ризику гіпертонії та атеросклерозу.

●   ¦ Вітамінний комплекс, що міститься в продукті, надає підтримку імунітету.

●     М'ясо омарів насичене цинком, що підтримує працездатний стан статевої системи;

●     Селен відповідає за розслаблення та спокій нервової системи.

 Всі ці корисні властивості спонукають спробувати лобстера якнайшвидше. Великий вміст білка, низький відсоток жиру, насиченість корисними мікроелементами та вітамінами — це лише кілька причин, чому відчути ніжний смак м'яса лобстерів слід кожному. Це чудовий продукт для людей, які стежать за своїм харчуванням.

 Обробка готового лобстера вимагає особливої ​​вправності. Поклавши на спину, ніжки та клешні його треба викрутити, розколоти зворотним боком ложки, а м'якоть виймати акуратно, щоб не зачепити клешні. Далі лобстер слід перевернути. Винятково гострим ножем зробити надріз через голову до ока, потім прорізати через центр, розділяючи тулуб навпіл. Всередині ви побачите білі зябра, чорний довгий кишечник, що йде в хвіст, і маленький мішечок-шлунок у голові - все це зайве. Тільки зелену печінку, що лежить у голові, не викидайте, вона вважається делікатесом. Використовуйте її для соусу, тому що лобстер без соусу – це рак.

 Лобстер (омар) вважається одним із найздоровіших протеїнових продуктів, він містить мало калорій, холестерину та жирів ніж пісна яловичина або курка, але в той же час багатий амінокислотами, калієм, магнієм, вітамінами B12, B6, B3, B2, провітаміном А, а також є хорошим джерелом кальцію, заліза, фосфору та цинку.

 Існує безліч рецептів приготування страв із омарів.

 У Франції люблять пончики із начинкою з морепродуктів. Для їхнього приготування використовується бульйон з омарів. У Японії м'ясо омара – інгредієнт пельменів та суші, а в інших азіатських країнах його гасять у воді з додаванням часнику та імбирного кореня. М'ясо омара можна також посмажити на грилі або відварити, додаючи спеції.

 В Іспанії вас пригостять смачною паельєю з омаром, в Італії – лазання з ним же. На півдні Франції популярність користується буйабес – перша страва з риби та морепродуктів, яка теж не обходиться без м'яса омара.

 У рекордсменах із наявності натрію.

Лобстер живой крупный канадский купить с доставкой

 Кулінарні особливості приготування лобстера


 Лобстери готують у різний спосіб: на пару, варять, запікають на грилі. Вони чудово поєднуються з різноманітними спеціями та овочами. До їстівних частин, що особливо цінуються серед гурманів, відносяться ікра самок (корал) і печінка (томалі). Так, "корал" - це дуже ніжна червона ікра самки омара, що вважається делікатесом. Печінка омара зовні нагадує потік зеленої піни, але використовується для приготування соусів та супів.

 Саме неймовірно ніжний та тонкий смак м'яса лобстера приваблює не лише гурманів та любителів делікатесів, а й пересічних споживачів. Щільне, насичене м'ясо розташоване під панциром, у хвостах та ногах. Найціннішою вважається хвостова частина, тому що саме там у м'яса лобстера найніжніша текстура.

 У величезних клешнях також є м'ясо, але його консистенція жорсткіша, хоча смак ідентичний. Найчастіше лобстерів, як і інших ракоподібних, відварюють цілими. Процес варіння триває не більше семи хвилин.

 Реалізуються лобстери у свіжому, замороженому та консервованому вигляді. Навіть з урахуванням того, що розмір самок значно більший, м'ясо самців має ніжніший і насиченіший смак. Лобстери ідеально поєднуються з іншими морепродуктами, у тому числі з мідіями та креветками.

 Як їсти лобстера

 Існують спеціальні інструменти для обробки омара, але можна скористатися і звичайними столовими приладами. Спочатку потрібно відкрутити клешні, потім відламати їх. Відокремити від тулуба хвіст (шийку) і відірвати віялоподібний плавець.

 Розрізати шию уздовж, починаючи з верхньої частини. М'ясо дістати, проткнувши хвостову частину. З черевця дістати панцир, де розташоване найсоковитіше м'ясо. Лобстер чудово поєднується з різними соусами.

 Замовити найсвіжіші лобстери за вигідною ціною пропонує інтернет-магазин "Ікорка". Це чудова можливість побалувати себе вишуканим та корисним делікатесом, смак якого запам'ятається на все життя.

 

Хімічний склад та аналіз харчової цінності

 Харчова цінність та хімічний склад "Омар канадський, сирий".
У таблиці наведено вміст харчових речовин (калорійності, білків, жирів, вуглеводів, вітамінів та мінералів) на 100 грам їстівної частини.

 

Нутриент
Количество
Норма**
% от нормы в 100 г % от нормы в 100 ккал 100% нормы
Калорийность
82 кКал
1684 кКал 4.9% 6% 2054 г
Белки
18.2 г
76 г
23.9%
29.1%
418 г
Жиры
1 г
56 г
1.8%
2.2%
5600 г
Вода
78.9 г
2273 г
3.5%
4.3%
2881 г
Зола
1.9 г
~
     
Витамины
         
Витамин А, РЭ
30 мкг
900 мкг
3.3%
4%
3000 г
Ретинол
0.007 мг
~
     
Витамин В1, тиамин
0.05 мг
1.5 мг
3.3%
4%
3000 г
Витамин В2, рибофлавин
0.08 мг
1.8 мг
4.4%
5.4%
2250 г
Витамин В5, пантотеновая
0.6 мг
5 мг
12%
14.6%
833 г
Витамин В6, пиридоксин
0.35 мг
2 мг
17.5%
21.3%
571 г
Витамин В9, фолаты
20 мкг
400 мкг
5%
6.1%
2000 г
Витамин В12, кобаламин
1 мкг
3 мкг
33.3%
40.6%
300 г
Витамин C, аскорбиновая
1 мг
90 мг
1.1%
1.3%
9000 г
Витамин Е, альфа токоферол, ТЭ
1.5 мг
15 мг
10%
12.2%
1000 г
Витамин РР, НЭ
5.9 мг
20 мг
29.5%
36%
339 г
Ниацин
2.5 мг
~
     
Макроэлементы
         
Калий, K
310 мг
2500 мг
12.4%
15.1%
806 г
Кальций, Ca
100 мг
1000 мг
10%
12.2%
1000 г
Магний, Mg
50 мг
400 мг
12.5%
15.2%
800 г
Натрий, Na
250 мг
1300 мг
19.2%
23.4%
520 г
Сера, S
182 мг
1000 мг
18.2%
22.2%
549 г
Фосфор, Ph
260 мг
800 мг
32.5%
39.6%
308 г
Микроэлементы
         
Железо, Fe
0.7 мг
18 мг
3.9%
4.8%
2571 г
Марганец, Mn
0.035 мг
2 мг
1.8%
2.2%
5714 г
Медь, Cu
922 мкг
1000 мкг
92.2%
112.4%
108 г
Селен, Se
36.4 мкг
55 мкг
66.2%
80.7%
151 г
Цинк, Zn
5.95 мг
12 мг
49.6%
60.5%
202 г
Стеролы (стерины)
         
Холестерин
70 мг
max 300 мг
     
Насыщенные жирные кислоты
         
Насыщеные жирные кислоты
0.2 г
max 18.7 г
     
Мононенасыщенные жирные кислоты
0.247 г
min 16.8 г
1.5%
1.8%
 
Полиненасыщенные жирные кислоты
0.27 г
от 11.2 до 20.6 г
2.4%
2.9%
 
18:2 Линолевая
0.02 г
~
     
18:3 Линоленовая
0.02 г
~
     
18:4 Стиоридовая Омега-3
0.011 г
~
     
20:4 Арахидоновая
0.011 г
~
     
20:5 Эйкозапентаеновая (ЭПК), Омега-3
0.15 г
~
     
Омега-3 жирные кислоты
0.233 г
от 0.9 до 3.7 г
25.9%
31.6%
 
22:5 Докозапентаеновая (ДПК), Омега-3
0.005 г
~
     
22:6 Докозагексаеновая (ДГК), Омега-3
0.047 г
~
     
Омега-6 жирные кислоты
0.031 г
от 4.7 до 16.8 г
0.7%
0.9%
 

 Энергетическая ценность Омар канадский, сырой составляет 77 кКал.

 

Лобстеры пищевая ценность на 100 г продуктаОмары витамины и минералы на 100 г продуктаДоля калорийности для лобстеров

Маленьких лобсерів ми випускаємо, а великих складаємо в сірникову коробку 😋

Характеристики
Основні
Країна виробникКанада
Вид продукціїСвіжі
ТипЛобстери
Користувальницькі характеристики
Розмір2000+
УпаковкаПінопласт коробка
Інформація для замовлення
  • Ціна: 6 599 ₴/кг

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner