Кошик
675 відгуків
promo_banner
+380 (66) 456-01-01
+380 (73) 456-01-01
вулиця Євгена Маланюка, 114-А, офис 104 (юр.адрес), Київ, Україна
Натуральна ікра без посередників, консервантів та ГМО. Європейська якість. Безкоштовна доставка.

Рецепти з червоною ікрою та морепродуктами

"Смак Азії у ваших руках!" 🥢🌿

 Спрінг-роли – це не просто страва, а справжня кулінарна магія! Легкі, яскраві, освіжаючі, вони ідеально пасують для легкої вечері або дружніх посиденьок. Хрусткі овочі, ніжні креветки та ароматні трави, загорнуті у прозорий рисовий папір, створюють гармонію смаку та текстури. А найкраще – ви можете експериментувати з начинками, створюючи свої унікальні варіації!

Готуйте з натхненням та насолоджуйтесь кожним шматочком! 💚✨

Ось покроковий рецепт спрінг-ролів, який ви можете розмістити на сторінці Facebook:

Спрінг-роли

Інгредієнти:

1/2 великого болгарського перцю (по 1/2 червоного, оранжевого та жовтого)

50 г ананаса

1/2 великої цибулини

2 великі яйця

100 г креветок

10 великих чері томатів

Червонокочанна капуста

15 листів рисового паперу

Ромен-салат

Кінза

Для соусу:

Солодкий чилі соус

Рибний соус

Солодкий арахісовий соус

Інструкції:

Наріжте шніт-цибулю на шматочки довжиною 4 см.

Наріжте болгарський перець, червонокачанну капусту, моркву та листя перилли на шматочки довжиною 4 см.

Наріжте ананас на шматочки довжиною 3 см.

Відваріть креветки у киплячій воді.

Збийте яйця в мисці.

Налийте достатню кількість олії на сковороду, приготуйте омлет з яєчної суміші та наріжте його на смужки довжиною 4 см.

Викладіть підготовлені інгредієнти на велику тарілку та приготуйте соус для занурення.

Замочіть листи рисового паперу в теплій воді протягом 3-5 секунд і дайте їм стекти.

Покладіть вологий рисовий папір на тарілку, розмістіть креветки, овочі та фрукти посередині.

Складіть нижню частину рисового паперу вгору, потім обидві сторони, і скрутіть рол.

Змішайте подрібнений перець з рибним соусом, добре перемішайте. Подавайте роли з солодким чилі та арахісовим соусом.

Насолоджуйтесь неймовірним смаком, палітрою кольорів та неймовірним весняним настроєм з рідними та близькими!) ( креветки королівські для рецепту тут )

 

 

Лосось гравакс із картопляним мусом і коктейль Nemiroff Mule: варіанти фу сперингу

 

 

 Цього разу ми розповімо, як приготувати лосось гравакс із картопляним мусом, а також пропонуємо доповнити страву АІКа Вейшторт коктейлем Nemiroff Mule від бренда-амбасадорки Nemiroff Юлії Терлецькою.

[АІК Вейшторт — шеф-кухар 5-зірковий готелів Fairmont Grand Hotel Kyiv, Riviera Hotel і KAMA restaurant. У нього багатий досвід роботи за кордоном, зокрема в установах, відзначених "Мішлен": в ресторанах La Cabra — 1 зірка Michelin і Coque — 2 зірки Michelin у Мадриді, в одному з "50 Best" ресторанів світу — AOC у Копенгагені — 2 зірки Michelin.
 Шеф-кухар Аик Вейшторт помічив, що в рецепті горілка разом зі буряком, кропом і апельсином дають смак, що схожий на коктейль Moscow Mule. Класичне ж поєднання риби та горілки він вирішив завуалювати за допомогою спеціального маринаду для лосося. Це надтонка грань, де можна як програти, так і досягти ідеального смаку. Майстер свого діла переконаний, що йому вдалося домогтися неймовірного смаку!]

 Лосось гравакс із картопляним мусом.
 У цій страві чудово поєднується риба та горілка Nemiroff / Фото Nemiroff

 Інгредієнти на 4 порції:

Лосось — 500 г (філейна частина зі шкірою)
Кріп — 30 г (розділити на суцвіття)
Картопля — 300 грамів
Лук — 100 г
Молоко — 300 мілілітрів
Вершки 30% — 150 мілілітрів
Курячий або овочевий бульйон — 100 мілілітрів
Рослинна олія — 50 мілілітрів
Водка Nemiroff De Luxe
Оксус або лимонний сік — півтори ложки
Зелена олія — кілька крапель
Сіль і перець на смак
 Приготування лосося гравакс:

 Маринад для лосося

 Збери всі інгредієнти разом: сіль, цукор, кріп, нарізаний грубо, буряк, перетертий на дрібній тертці, а також додай горілку Nemiroff De Luxe.
 Виклади частину маринаду на тарілку, лосось шкірою вниз на маринад, і зверху залий маринадом разом із м'якоттю.
 Через 12 годин риба виділить сік, який потрібно прибрати та перевернути лосось шкірою вгору.
 Через 24 години дістань рибу з маринаду, видали серветкою весь маринад із неї.


Сироватка

 Розігрійте духовку до 60 °C. Додай на кожні 100 мілілітрів молока столову ложку оцту або соку лимона. Молоко перемішай ложкою. Коли білок згорнеться й відділиться сироватка, необхідно дати їй охолонути та процідити через марлю. Сироватка має вийти прозорою.

Картопляний мус

 Нарізаємо чищену картоплю тонкими часточками, а також лук соломкою.
 Жарим до напівготовності картопля на олії, а також додаємо цибулю, сіль і перець до смаку. Картопля з луком мають отримати золотистий колір.
 Заливаємо все це молоком, вершками та бульйоном, перебиваємо за допомогою блендера до однорідної маси. Заряджаємо в сифон (заправити 2 балонами).

Збираємо страву:

 Лосось Діли порціями по 100 грамів і відправляй у вакуумний пакет. Готуй у Су-віді за температури 65 °C упродовж 6 хвилин.
 Після приготування діставай рибу з пакета та викладайте в глибоку тарілку.
 Через сифон витісніт картопляний мус (50 грамів), а також налію 20 грамів сироватки.
 Додай кілька крапель зеленої олії та прикрась суцвіттями кропу.
 Подавати лосось гравакс із картопляним мусом ми рекомендуємо з коктейлем Nemiroff Mule від бренда-амбасадорку Nemiroff Юлії Терлецькою. За її словами, Nemiroff Mule — творча варіація відомого класичного коктейлю Moscow Mule, яким у 50-х роках минулого століття повторювали вечір в Америці.

 Прекрасне доповнення до лосося — ожина. Тому вона обіграла це поєднання на основі класичної та суворої горілки Nemiroff De Luxe з тонкими нюансами базилікового кордіалу, легким шафрановим ароматом італійського трав'яного лікеру та ніжного імбирного елю.

 

Осетрова ферма: де і як видобувають чорну ікру?

Рецепти, які гарантовано справить на вас враження. 


 
 
 
Шоколадний торт із "червоною ікрою" на святковий стіл.

Нам буде потрібно:
Для бісквіта:
Борошно — 2,5-стакана
Цукор — 1,5стакана
Молоко - 1склянка
Соняшникова олія — 0,5стакана
Кип'яток — 1 стакан
Какао-5ст л
Розпушувач — 2 пакетики
Яйця — 2 шт.

Для крему:
Молоко — 750 г
Борошно — 2ст л
Крохмаль — 1ст л
Яйця — 3 шт.
Олія — 250 г
Цукор — 200 г
Ванільний цукор — 1пакетик

Для "червоної ікри"
Желе - 2пакетика
Соняшникова олія — 500 г
Вода — 320 г
Шприц
2 склянки

 

Устриці: як вибрати, відкрити та зробити соус для встриць. 

 

Лосось із медом і гірчицею. Рецепти в духовці

Дуже простий і смачний рецепт приготування лосося. 
Витратите лише кілька хвилин на кухні, Ви отримаєте незрівнянну рибу!

Інгредієнти:
- Філе лосося 400 г 
- Мед 2 ч.л.
- Гірчиця 2 ч. л.
- Соєвого соусу 4 ч. л.
- Кунжут

Як готувати:

1. Разрезаем филе на 4-5 порционных куска.

2. Готуємо маринад — перемішуємо гірчицю, соєвий соус і мед. Заливаємо ним порізані на порційні шматочки рибу, даємо просочитися 15 хвилин.

3. Посипаємо кунжутом і відправляємо в заздалегідь розігріту духовку до 170 градусів, на 15 хвилин.

4. Чудова і до того ж дієтична рибка готова. Можна подавати із салатом або гарніром із рису та ананаса.

Надамо Вам рецепти салатів, супів, м'ясних страв, страв із риби та курки, морських делікатесів та інших ласощів. На Вас чекають дієтичні страви та варіанти їх приготування. Рецепти тортів і різних десертів.

Шукаєте смачні рецепти салатів на день народження або не знаєте, що приготувати швидко та смачно на вечерю? Шукаєте відео як приготувати або рецепти з фото? Ми завжди раді Вам допомогти!
 

Купити філе лосося  з БЕСПЛАТНОЙ ДОСТАВКОЙ!

 

Паста з копченим Лососем і Рукколой

 

Нутрієнти (на 100 г);
Енергетична цінність 143,96 ккал; 
Білки 11,80 г; 
Вуглеводи 5,69 г; 
Жири 10,99 г

Інгредієнти для 2 осіб:
200 г пасти з твердих сортів пшениці
2 ч. л. солі
4 слайса копченого лосося
0.5 пучка руколи
2 пагони зеленого лука
20 г чорних оливок
1 ст.л. оливкової олії
Чорний перець

Приготування:
Відваріть спагеті в солоній воді згідно з інструкціями на пакованні до стану al dente. Злийте воду, відливши трохи в сотейник.

Тим часом наріжте копчений лосось. Добре промийте та просушіть листя руколи. Помийте та просушіть зелену цибулю, потім наріжте. Наріжте маслини.

У великій сковороді нагрійте оливкову олію, обсмажте на ній зелену цибулю 1-2 хвилини. Потім додайте спагеті (якщо потрібно, додайте трохи води, у якій вони варилися). 

Перемішайте, потім додайте руколу та маслини. Добре перемішайте, дайте кілька хвилин прогрітися на сковороді, потім зніміть її з вогню. 

Розберіть пасту між двома тарілками, приправте на смак, викладіть зверху шматочки копченого лосося й подавайте.

 

Хвости Тигрових Креветок з Овочевим Конкасе.

 

Інгредієнти:
Тигрові креветки 400 г
Лук 60 г
Перець болгарський 0,5 шт.
Чебрець 2 гілочки
Оливкова олія 80 мл
Стеблевою селерою 100 г
Цукіні 0,5 шт.
Олія вершкове 50 г
Сіль на смак 
Чорний перець на смак

Приготування:
Нарізаємо овочі кубиками. Обсмажувати на розпеченій сковороді. Додаємо чебрець.

Додаємо креветки, приправляємо сіллю та перцем. Коли креветки майже готові, додаємо вершкове масло.

Подаємо гарячим із полотною або свіжим салатним листям.

 

Салат із смаженими креветками.

Салат із пікантним смаком.
Склад:
креветки — 50 г;
сік одного лимона;
мед — 2 столові ложки;
кілька листя салату;
оливкова олія, сіль, перець, зерниста гірчиця — на смак.

Смачного!

 

 

 

Запечені Мідії по-Середиземломорськи 

ЛОСОСЯ В СЛИВОМУ СМАСЦІ

Інгредієнти:
6 стейків лосося
4 — стебла зеленого лука
2 ― моркови
1 — лимон 
1 пучок — нарізаної петрушки 

Соус:
60 г — вершкового масла
400 мл — вершок
300 мл — курячого бульйону
2 ст. л. -муки
2 ст.л. ― гірчиці
Сіль — на смак

Приготування:
Наріжте стейки лосося кубиками. Очистьте> моркву, наріжте на скибочки. Відваріть моркву в соняшниковій воді впродовж 10 хвилин.
Розтопити 20 г вершкового масла в каструлі та обсмажити цибулю, відварену моркву й кубики лосося, згойдувати соком лимона, обсмажувати впродовж 5 хвилин, помішуючи.
Розтопити 40 г вершкового масла в каструлі та додати борошно. Додати бульйон. Потім додати вершки та гірчицю. Приправити сіллю. Посипати петрушкою.
Розігріти духовку до 180 °C.
Рівномірно розкласти порційними каструльками овочі та рибу.Залити соусом. Запікати від 10 до 15 хвилин.


 

Закуска з ікри тарталетки

Лосось із медом і гірчицею

Інгредієнти:

Лосось — 300 г
Мед — 2 ч. л.
Діжонська гірчиця — 2 год л.
Кунжут (сімена) для посипки

Приготування:

1. Приготуйте інгредієнти.
2. Перемішайте гірчицю, соєвий соус і мед. Залийте ним порізані на порційні шматочки рибу та відправте хвилин на 15 в холодильник.
3. Дістаньте з холодильника, посипте кунжутом і відправте в заздалегідь розігріту до 170 °C духовку на 15 хвилин.
4. Чудова та дієтична рибка готова.

 

ЦАРСКИЙ САЛАТ С КРАСНОЙ ИКРОЙ

Взяти 0,5 кг кальмарів (можна консервованих у власному соку), вимити їх і потім заливаємо окропом. 
Варім 7-10 хвилин, але не більше, інакше вони будуть жорсткі. Потім відразу поставимо їх під холодну воду та промиваємо зсередини. 
Кальмари нарізаємо соломкою завдовжки де 10-20 см (все залежить від величини кальмара) і покласти в спеціальний посуд. 

Після цього відварюємо 10 яєць, до цього салату йде лише білок, жовток нам не потрібен. Яєчний білок ми тонко нарізаємо. 

Зварити 1 п. крабових паличок (не м'ясо краба, а саме крабові палички), розрізаємо їх на 3 частини вздовж, а потім розрізаємо ще кожну пластинку поперек і подрібнюємо. 

Нарізаємо трішки зелені петрушки та кропу та додаємо підлогу баночки червоної ікри. 

Весь цей салат заправляємо майонезом і викладаємо на страву гіркою. 

Прикрашаємо 3 смужками зелені, а між ними прямо на салат покласти в 3-5 місцях великі листочки петрушки. 
Для краси на кожен листочок петрушки покласти 3-4 ікринки. 
Наш салат готовий, подаємо його на стіл.

 

Як подати ікру до святкового столу? Рецепти закусок з ікрою червоною й не тільки!


 Ікра, чорна і поготів червона, для багатьох стала стравою повсякденного. Але навіть багато з цих щасливийчиків не уявляють собі свята без ікри. А що вже говорити про тих, для кого лососева ікра в будній день — це розкіш. Хоча ікра і не є дефіцитом, вона досі вважається делікатесом, здатним прикрасити собою будь-який, навіть най шикарніший стіл. І якщо постаратися, то можна здивувати гостей не найбільш ікрою як такою, а її оригінальним подаванням. Отже, як подати ікру до святкового столу?

 Бутерброди з ікройСамий звичний і традиційний спосіб подавання ікри — бутерброди. Класичний бутерброд з ікрою: скибочок білого батону намащується вершковим маслом, зверху тонким шаром кладеться ікра. Однак навіть така проста страва, як бутерброди з ікрою, можна урізноманітнити.

 По-перше, замість свіжого м'якого батона можна взяти хрусткі тости або підсмажені скибочки хліба (грінки).

 По-друге, замість олії як "підкладки" під ікру можна використовувати густі вершки — вони не такі жирні, як олія, тому їх можна взяти більше. Вершки, до речі, можна прикрасити соком свіжої зелені або моркви. А якщо розтерти, наприклад, тунець із вершками, то вийде ніжний рибний паштет як підкладка під ікру. Ще варіант: вершки розтерти з сиром, сіллю та зеленню. Підійде і сир сир типу "Альметте".

 По-третє, можна покрітати з формою хлібних скибочок, нарізавши батон сердечками, кружечками, трикутниками тощо.

 Ну а в-чотирьох, варто зачарувати над прикрасою бутербродів із ікрою. Найчастіше бутерброди з ікрою червоною і чорною прикрашають лимоном (це, до того ж, дуже смачне поєднання), оливками, зеленню. Смак ікри чудово поєднується зі смаком свіжих і малосольних огірочків, водночас огіркові кружечки оживлять бутерброд.
Доповнити сендвіч із ікрою можна смужкою омлету або навіть цілою глазунькою — яйця з ікрою, як відомо, становлять цілком гармонійний тандем. Бутерброди з ікрою можна зробити високими — дво- або тришаровими. Боки водночас варто обмастити олією і рясно обсипати зеленню — виходить яскраво та красиво. Прошарок між скибочками батону може слугувати, наприклад, червона риба або селедкова олія.

 Ікра на крекерах. Можна подати ікру у формі маленьких бутербродів, але обійтися без хліба, замінивши його, наприклад, несолодкими крекерами. Як підкладка під ікру можна використовувати такий крем: взяти в рівних кількостях розм'якшене вершкове масло та сир сир типу Альметте, додати до смаку карі, ретельно перемішати. Кремом змастити крекери, зверху покласти чайною ложечкою червоної або чорної ікри — і красиво, і смачно! Щоправда, потрібно залишити такі мінібутерброди хоча б на годину для просочення, а потім уже подавати до столу.

 Бутерброди — це, звісно, далеко не єдиний спосіб красиво подати ікру до святкового столу. Є різні закуски з ікрою — смачні та оригінальні.
1. Тарталетки з ікрою: рецепт. Тарталетки — це невеликі кошики, випечені з пісочного тіста. Тарталетки використовуються якраз для того, щоб красиво, смачно та зручно подавати різні закуски — зазвичай, холодні. Зокрема — ікру.

 Простий рецепт тарталеток під солоні закуски: взяти пачку вершкового масла або вершкового маргарину (пачка, зазвичай, має масу 200-250 грамів), розм'якшити, додати 3-5 повних столових ложок сметани, яйце, дрібку солі. Усе перемішати. Поступово додавати борошно невеликими порціями (попередньо в борошно можна ввести трохи розпушувача), вимішуючи тісто. У результаті має вийти не дуже м'яке, але пластичне пісочне тісто. Вимісивши тісто до однорідної консистенції — так, щоб воно перестало прилипати до рук і столу — потрібно поставити його хоча б на годину в холодильник, накривши посуд із тістом кришкою, щоб не обпіклося.

 Через годину-два тісто виймають, розкочують дуже тонким пластом. Потім із тіста вирізається кружечки за розміром формочок. Форми можна акуратно змастити за допомогою пензля рослинним або вершковим маслом. Кухлі укладаються у формочки, притискаються до дна та стін, після чого в декількох місцях проколюються тонкою зубочисткою або виделкою. Щоб тарталетка під час випікання зберегла форму, варто наповнити її горохом. Після цього поставити формочки на деко — і в духовку. Випікаються тарталетки за температури приблизно 220 градусів упродовж приблизно 10 хвилин. Вони мають злегка підрум'янитися.

 Випечені тарталетки потрібно вийняти з формочок, горох висипати, після чого залишити кошики охолонути, а потім — полагодити. У тарталети зазвичай спочатку кладеться "крем", а зверху — ікра. Як крем використовують вершкову олію або соняшникову вершково-сирну або вершково-квіткову суміш. До вершкової олії або до крему можна додати рубену зелень або рубальні варені жовтки, подрібнену рибу тощо. Зверху акуратно кладеться ікорка.

 Рецепт досить простий, але як це урізноманітнить святковий стіл! Якщо ви звикли подавати ікру на хлібних скибочках, наступного разу обов'язково приготуйте тарталетки з ікрою.

2. Подавання литки на огірках. Свіжі огірки нарізаються товстими кружечками або стовпчиками та викладаються на тарілку в Подавання литки вертикальному положенні. Зверху в м'якоті огірка виїмка за допомогою чайної ложки. Після цього огірки потрібно підсолити. Виїмки заповнюються соняшниковою сумішеною зі свіжою рубаною зеленню, а зверху кладеться ікра — і смачно, і корисно, і гарно! Можна скомбінувати начинку для огірків, взявши не тільки ікру, а й скибочки червоної риби. Втім, фантазуйте!

3. Воловані з ікрою: рецепт. Воловані — це французькі круглі (хоча сучасні господині роблять їх і трикутними, і квадратними) шарові пиріжки, які випікаються окремо, охолоджуються, після чого наповнюються холодною начинкою. Під ікру француженки випікали зовсім мініатюрні воловані, у кожен із яких клали по одній чайній ложечці ікри.

 Шарлене тісто для волованів можна приготувати так: взяти 150 г вершкового масла або маргарину та порубати його ножем, постійно присипаючи борошном. Коли олія стане м'якою, однорідною, підготуємо рідину для тіста: візьміть півстуканину холодної кип'яченої води, додамо туди половину чайної ложки лимонної кислоти або оцту, дрібку солі, перемішуємо. Уб'ємо у воду 1 яйце, ще раз вимішаємо. Додамо рідину до оливи з борошном. Помітно вводячи інше борошно (кілька візьме тісто), вимішаємо все — спочатку ножем, потім руками. Коли тісто стане густим, розпочнемо місити його на столі. Головне — домогтися однорідності, пластичності й еластичності. Качаємо тісто в кулю та приберемо в холодильник.

 100 г олії злегка розм'якшим, посиплом його борошном, щоб воно вийшло густим, в'язким. Розкачуємо або сліпимо з олії плоский квадратик і теж заберемо в холодильник. За годину дістанемо тісто, тонко розкачаємо його, покладемо в центр нашу оливу з борошном. Після цього тісто складемо конвертиком, щоб олія була всередині. Тепер розкачаємо тісто, але тільки в один бік. Знову складимо в кілька разів і приберемо в холодильник на 15-30 хвилин. Знову дістанемо його з холодильника, тонко розкачуємо (переводячи качалкою тільки в один бік), складимо конвертиком і знову заберемо в холодильник на 15-30 хвилин. Так повторимо раз три. Після цього розпочнемо безпосередньо формування волованів.

 Для цього розкачаємо тісто тонким пластом і виріжмо з нього маленькі круглі коржі. У половини ліжечок ми робимо круглі отвори в центрі, перетворивши кружечки на каблучки. Продаються, до речі, спеціальні формочки для нарізування тіста під вольовані. Деко змащене олією або вершковим маслом, укладання на нього наші кружечки з тіста (не кільця, а коржі без отворів!). Одне сире яйце злегка зб'ємо вилкою та промажемо ним наші кружечки. Потім на кожен кружечок зверху рівно укладка кільця (пелюшки з отворами). Їх не потрібно вдавлювати або скріплювати — потрібно просто рівно укласти. Кільця теж змажемо яйцем. Поставте деко в добре розігріту духовку та випікатимемо до підрум'янювання тіста.

 Воловані можна зробити високими, приклавши на один кухлик кілька кілочок. Якщо вирізати не кружечки, а квадратики — закуска "хвильовані з ікрою" вийде квадратною. Остиглі воловані розм'якшеною олією з рубаною зеленню або вершково-сирним кремом, а зверху поклади ікру. Французька закуска з ікрой готова!

4. Холодна закуска "Ікра з луком". Солодка червона цибуля нарізати "човниками". Смішану або густі вершки підсолити, додати спеції до смаку, рубену зелень. Покласти отриманий крем у лукові човники, зверху укласти ікру — червону або чорну. Викласти човники на велику плоску тарілку.

5. Рулети з червоної риби з ікрою. Нарізати червону малосолену або копчену рибу довгими тонкими смужками, на край кожної покласти по столовій ложці збитої вершкового масла, скрутити рулетики та поставити їх вертикально на плоску тарілку. На кожен рулет зверху покласти чайною ложечкою червоної ікри.

6. Закуски з ікрою та картоплею. Смак ікри чудово поєднується зі смаком картоплі. Тут варіантів багато. Можна вимити картоплю в шкірці, розрізати вздовж навпіл і запекти на листі в духовці. Коли половинки охолонуть, вийняти ложкою трохи м'якоті, заповнивши виїмку вершковим маслом і лий.

 Інший варіант закуски з ікроєм і картоплею: подати ікру прямо на вареному молодому картоплі, проклавши між овочем і ікрою "підкладку" з підсоленої сметани або густих вершків.

 Смажені картопляні драніки з ікрою. Картопля натирається на тертці, до отриманої Як подати ікру до святкового стодусу додається сіль, яйце та трохи борошна. З цього картопляного тіста смажяться на сковороді невеликі оладки. Подавати закуску можна й холодною, і гарячою. Зверху на кожну оладку кладеться столова ложка сметани, а поверх — червона або чорна. Можна змастити весь дранік чорної ікрий і накрити його другим — вийде шарена закуска, яку, до речі, подають у деяких ресторанах як делікатес.

7. Закуска “Икра на чипсах”. Викласти на велику плоску страву великі чипси типу "Принглс". На кожну чипсу покласти маленьку трояндочку з вершкового масла та чайну ложку ікри — червоної або чорної. Прикрасьте свіжою петрушкою. Готувати потрібно безпосередньо перед подаванням — через кілька годин страва втратить у смаку, позаяк чипси розмокнуть, увібралиши вологу з литки.

8. Ікра на млинцях. Млинці з ікрою — це традиційне подавання, майже настільки ж поширене, як і бутерброди з ікрою. Але й цей спосіб можна урізноманітнити. Приготувати млинці. Кожен млинець промазати вершковим сиром і скочувати в рулет. Довгий рулет, що вийшов, нарізати на кілька маленьких, укласти на плоску страву вертикально. На верх кожного млинцево-сирного ролу покласти по ложці червоної або чорної ікри. Такі ролі можна зробити зі смажених збитих яєць.

 Подавання литки на святковий стіл має бути гарним! Пробуйте, експериментуйте, не боячись помилитися, адже ікра поєднується з багатьма продуктами: з солоною й прісною випічкою, будь-якими овочами, рибою, смаженими та вареними яйцями, рисом та ін. Безмежних вам фантазій і приємного апетиту!

Гострий лосось з апельсиновим соусом

Сімга обсмажується в паніруванні з цукру та перцю, карамелізуючись зовні та залишаючись напрочуд ніжному всередині. Соус з апельсинового соку та свіжий шпинат на гарнір. Гостроту соусу ви регулюєте самі, тому страву можна зробити й зовсім не гострим.

Інгредієнти на 2 порції:
Сімга стейк — 600 г
Салат корн — 100 г
Цукор — 100 г
Чорний перець — 10 г
Перець чилі мелений — 10 г
Апельсин — 1 шт.
Імбир свіжий — 40 г
Перець чилі стручковий свіжий — 1 шт.

Енергетична цінність на порцію: 863 ккал (43%), 62 г білків (124%), 39 г жирів (60%), з них 9 г насичених (45%), 61 г вуглеводів (20%). У дужках вказані процентні до денної норми для дорослої людини з розрахунку 2000 ккал.

Час приготування: 30 хвилин.
Знадобиться cковорода, ковшик.

Приготування:

1. Змішайте цукор із сіллю та чорним перцем і меленим чилі на плоскій страві. Просушені насухо стейки із семги обвалюйте в суміші цукру та перцю. 
2. Розігрійте оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Викладіть у сковороду семгу та готуйте на середньому вогні, перевертаючи, поки лосось не карамелізується з обох боків.
3. У цей час приготуйте апельсиновий соус. Зріжте цедру з апельсина, сік вичавіть у ковшик. Дрібно наріжте цедру та імбир. Розріжте перець чилі вздовж, видаліть насіння (це найгостраша частина) і дрібно наріжте шматочок перцю — точна кількість регулюйте на свій смак. Додайте в ковшик воду в об'ємі апельсинового соку, цедру, імбир і чилі та доведіть до кипіння. Спробуйте соус — можна також додати трохи цукру та чорного перцю.
Перед подаванням процідіть.
4. Подавайте готовий лосось із зеленим салатом і гострим апельсиновим соусом.


 

Салат із червоною ікрою та рибою "Хозяїн річки"

200 г лосося

150 г червоної ікри

100 г рису

5 яєць варених

1 луковица

майонез

листя салату зеленого

Відварити рис до розсипчастого стану. Лук нарізати півкільцями й ошпарити окропом, промити холодною водою. Дрібно нарізати варені яйця та рибу. З'єднати охололий рис, яйця, цибулю, рибу, додати майонез, перемішати. Викласти салат у салатник, а зверху одним шаром викласти червону ікру.

 

 

Святковий салат із червоною ікрою

Ні в кого не викликає сумнівів той факт, що салат із червоною ікрою на будь-якому святковому столі має шикарний вигляд і цілком заслужено вважається його головною окрасою. Святкування Нового року, дня закоханих або Дня народження не обходиться без такого вишуканого частування. Салат із червоною ікрою — це красиво, смачно та корисно. Для багатого столу бутерброди з ікрою — страва гарна, але якщо ви приготуєте салат з ікрою та креветками, авокадо або червоною рибкою, це буде набагато оригінальнішою. Дивовижно виглядає і має просто казковий смак салат-роли, родзинкою якого є червона ікра. А якщо ікру з'єднати з такими модними сьогодні ролами, вам вдасться підкорити серця всіх, хто спробує цю страву. Готуватися такий салат дуже просто. Головне, щоб були всі необхідні для салату компоненти:

  • ікра червона — 1 баночка;
  • салатне листя — 1 пучок;
  • копчений лосось — 200 г;
  • лайм -1 шт.;
  • козий сыр-100 г.

Рибу поріжте неширокими смужками (2,5-3 см) і змастіть одну їх сторону козячим сиром. Згорніть рибу рулетиком, поставте на вимиті та укладені на тарілку салатне листя, а зверху на кожен рол викладіть трохи литки. Прикрасьте страву тонко порізаними кружечками лайма.

 

Оригінальний салат із червоною ікрою вийде, якщо укласти шарами такі продукти:

  • варена картопля — 3 шт.;
  • кальмари консервовані — 300 г;
  • сыр твердый- 150 г;
  • яйця — 6 шт.;
  • ікра червона — 150 г;
  • пучок зеленого лука.

Яйця відваріть та очистьте>. Картопля відваріть у мундирі, охолодіть і зніміть із неї шкірку. Кальмари поріжте дрібними кубиками. Картопля, сир і яйця натріть на великій тертці та укладіть усі зазначені продукти шарами, промазуючи кожен майонез. Верхній шар — червона ікра. Боки салату посипте подрібненим зеленим луком.

 

Витончений смак салату з ікрою й авокадо безсумнівно знайде своїх шанувальників. Для приготування цього порційного салату необхідно:

  • авокадо-2шт;
  • яйця-4шт;
  • цибуля салатна червона — 1 шт.;
  • салатне листя;
  • свіжий кріп;
  • майонез — 3ст.л.;
  • червона ікра 4 ст. л.


Розріжте авокадо на дві частини. Видаліть кісточку й акуратно вийміть м'якоть. Підготовлені «човники» наповніть салатом, для якого дрібно наріжте цибулину та відварені яйця. Водночас додайте м'якоть авокадо, майонез і перемішайте. Додайте сіль і чорний перець до смаку та наповніть салатом половинки авокадо. Зверху викладіть ікру та посипавши укропом, укладіть «човники» на промиті та просушені на паперовий рушник салатне листя.

 

 

САТ З КРІВЕТКАМИ І КРАСНОЮ ІЧРОЮ 

► Креветки — 150 г
► Варені яйця — 5 шт.
► М'який сир — 100 г
► Червона ікра — 100 г 
► Майонез 


Сир і яйця натерти на тертці. Змішати з креветками та червоною ікрою.
Заправити майонезом.

 

Лосось з апельсиновим джемом

Інгредієнти:

Лосось — 500 г
Апельсин — 1 шт.
Апельсиновий джем — 2 ст. л.
Діжонська гірчиці — 2 ст. л.
Соус соєвий — 2 ст. л.
Коріандр (молотий) — 1/2 ч. л.
Кунжут (сімена) для присипки

Приготування:

1. Витисніть сік з апельсина.
2. Змішайте сік, гірчицю, апельсиновий джем, соєвий соус і коріандр.
3. Викладіть рибу порційними шматочками у форму для запікання, залийте маринадом.
4. Залиште на пів години.
5. Посипте кунжутними січами (за бажанням) і поставте в розігріту до 180o З духовку на 15 хвилин.
6. Подавайте рибу гарячою з улюбленим гарніром.

Смачного!

 

Лосось, запечений із картоплею

Інгредієнти:

Картопля — 4-5 шт.
Філе лосося — 1 кг
Черрі — 6-8 шт.
Стебель селери, цибуля — на смак
Суміш ароматних гострих перців, розмарин, сіль — на смак
Оливкова олія — 4-5 ст. л.

Приготування:

1. Філе наріжте великими шматками. Подужайте сумішшю свіжозмелених перців, злегка посоліть і залиште для просочення на пів години.
2. Помідори розріжте на 4 частини, цибулю півкільцями, селерою тонкими шматочками попержок.
3. Картопля відваріть у шкірці до напівготовності. Потім остудіть, очистьте та наріжте круглими скибочками.
4. В мисці змішайте картоплю, розтертий розмарин, сіль, оливкову олію. Додайте помідори, цибулю та селеру. Перемішайте.
5. Розподіліть усе на деку зі шматками лосося, намагаючись, щоб картопля була знизу.
6. Запікайте в духовці на середньому вогні.

 

Гострий лосось з апельсиновим соусом

Сімга обсмажується в паніруванні з цукру та перцю, карамелізуючись зовні та залишаючись напрочуд ніжному всередині. Соус з апельсинового соку та свіжий шпинат на гарнір. Гостроту соусу ви регулюєте самі, тому страву можна зробити й зовсім не гострим.

Інгредієнти на 2 порції:

Семга стейк, 600 г
Салат корн, 100 г
Цукор, 100 г
Чорний перець, 10 г
Перець чилі мелений, 10 г
Апельсин, 1 шт.
Імбир свіжий, 40 г
Перець чилі стручковий свіжий, 1 шт.

Енергетична цінність на порцію: 863 ккал (43%), 62 г білків (124%), 39 г жирів (60%), з них 9 г насичених (45%), 61 г вуглеводів (20%). У дужках вказані процентні до денної норми для дорослої людини з розрахунку 2000 ккал.
Час приготування: 30 хвилин.
Знадобиться cковорода, ковшик.

Приготування:

1. Змішайте цукор із сіллю та чорним перцем і меленим чилі на плоскій страві. Просушені насухо стейки із семги обвалюйте в суміші цукру та перцю.
2. Розігрійте оливкову олію в сковороді на середньому вогні. Викладіть у сковороду семгу та готуйте на середньому вогні, перевертаючи, поки лосось не карамелізується з обох боків.
3. У цей час приготуйте апельсиновий соус. Зріжте цедру з апельсина, сік вичавіть у ковшик. Дрібно наріжте цедру та імбир. Розріжте перець чилі вздовж, видаліть насіння (це найгостраша частина) і дрібно наріжте шматочок перцю — точна кількість регулюйте на свій смак. Додайте в ковшик воду в об'ємі апельсинового соку, цедру, імбир і чилі та доведіть до кипіння. Спробуйте соус — можна також додати трохи цукру та чорного перцю.
Перед подаванням процідіть.
4. Подавайте готовий лосось із зеленим салатом і гострим апельсиновим соусом. 

 

Салат із сімгою

Інгредієнти:

солона семга — 400 г
твердий сир — 200 г
відварна картопля — 3 шт.
варені яйця — 3 шт.
яблука — 3 шт.
цибуля — 3 цибулини, олія — рослинна для обсмажування цибулі.
майонез — 300 г
червона ікра для прикрашання салату — 150 г
листя салату — для прикрашання

Приготування:

1. Натираємо на великій тертці відварну картоплю.
2. Яйця поділяють на білки та жовтки й теж натираємо на тертку окремо білки від жовтків.
3. Цибуля чистимо, нарізаємо півкільцями та обсмажуємо її на олії до золотистого кольору.
4. Сімгу нарізаємо невеликими шматочками — квадратиками.
5. Сир і яблука теж натрем на терту.
6. Коли всі продукти підготовлені, викладаємо салат на страву шарами, кожен шар змащується тонким шаром майонезу:
1-й — шар — семга та обсмажена цибуля — змащується майонезом.
2-й шар — картопля — змащувальний майонезом.
3-й шар — яблука — змастити шар майонезом.
4-й шар — сир — змастити майонезом.
5-й шар — білок — змащувальний майонезом.
6-й шар — жовтки та трішки сиру — змастити майонезом.
7. Коли салат зібраний, даємо просочитися перед подаванням на стіл, упродовж 3 годин, а ще краще накрити його харчовою плівкою і поставити в холодильник на ніч для просочення. Перед подаванням на стіл прикрашаємо страву червоною ікрою та листям салату.
 

 

Салат із сьомгою і червоною ікрою на апетитній овочевій «подушці»

Привіт кулінари! Раз уже Ви шукали салат з ікри, отже Ви на правильному шляху! Салат із сьомою та червоною ікрою на апетитній овочевій «подушці» прикрасить святковий стіл так само ефектно, як і традиційні бутерброди з ікрою. Приготувати салат навіть простіше, ніж бутерброди, звичайно, якщо знайдеться баночка ікри та малосолена семга (особливо, якщо сему ви засолили самостійно), та й різноманітність у плані подавання ікри сподобається гостям. Салати з ікрою готують по-різному. Найпопулярніший варіант приготування салату з відварним рисом — він сухий, розсипчастий, але на наш смак злегка важковатий. Ми готуємо з консервованою кукурудзяною:-) Салат виходить яскравим, солона риба та ікра приємно поєднуються в смаку з овочами. Ікру з іншими інгредієнтами, звичайно, перемішувати не треба — нею та скибочками насіння салат декорується. Подавати салат можна в загальній салатниці або порційно. У будь-якому разі об'єм салату не має бути занадто великий, щоб під час розбирання його гостями тарілками ікра не втратилася в загальній масі:-)

Вихід: 6 порцій

Інгредієнти

1 баночка ікри (120-130 г)

200 г насіння малосоленої

1 головка репчастої цибулі (середнього розміру)

часточка лимона

3-4 яйця

1 баночка консервованої кукурудзи

2 свіжі помідори

1/2 пучка зелени петрушки или укропа

5-6 листиків зеленого листового салату

сіль, цукор, перець чорний мелений — на смак

1 столова ложка рослинної (сонячної або оливкової) олії

 

Медовий лосось у фользі 

Інгредієнти: 

1/4 склянки меду
3 зубчики часнику, видавити 
1 столова ложка оливкової олії
1 столова ложка винного оцту
1 столова ложка свіжого чебрецю
сіль і мелений перець, на смак
900 г лосося

Приготування: 

Духовку нагрійте до 190 градусів. Деко застелите фольгою. 
У невеликій мисці змішайте віночком мед, часник, оливкову олію, винний оцет, чебрець, сіль і перець. 
Лосось вимийте та висушіть і викладіть на деко. Загніть краї фольги, щоб вийшов конверт. Змащуйте медово-олійною сумішшю рибу та відправте деко в духовку на 15-20 хвилин до готовності. Подавайте гарячим.

 

Яйця з червоною ікрою

Інгредієнти:
6 варених яєць
Лосось слабосолений
Червона ікра
Оливки
Кріп, зелена цибуля

Рецепт приготування скроєної закуски:
Для початку розрізати яйця вздовж навпіл і вийняти жовтки. Потім розтерти жовтки з майонезом (його можна замінити сиром), який вийшов масу викласти на яйця. З одного боку викласти ікру, з іншого боку покласти шматочок риби, згорнутий у трубочку, у яку покладена оливка.

 

 Запечена риба під йогуртом із зеленню

Інгредієнти:

175 мл 0% йогурта
60 г рубаної кінзи
2 зелені луки, дрібно порубати
2 чайні ложки цедри лайма
2 чайні ложки соку лайма
4 філе риби по 115 г (в оригіналі — тилапія)
1/2 чайної ложки солі
1/2 чайної ложки перцю
1/2 склянки борошна
30 мл оливкової олії
2 столові ложки несолоного вершкового масла

Приготування:

У невеликій мисці змішайте йогурт, кінзу, зелену цибулю, цедру та сік лайма.
Філе з обох боків посоліть і поперчіть. Обвалюйте у борошно. У великій сковороді нагрійте олію, оливкову та вершкову, на середньо-високій температурі. Обсмажте філе з обох боків до золотистої скоринки 4-5 хвилин. Подавайте із приготованим соусом.

 

 

Смажений лосось з ананасами та рожевим шампанським

Інгредієнти:

Ананас свіжий очищений 300 г
Селера стебеловий 30 г
Часник часточки 2 шт.
Філе лосося (Семги, форелі, кети, нерки) 500 г
Соль ½ ч.л.
Перець чорний горошком 5 шт.
Лавровий лист 1 шт.
Рослинна олія 20 мл
Соєвий соус 20 мл
Ананасовий сік 50 мл
Крохмаль кукурудзяний 5 г

Приготування:

1.Ананас очистьте від шкури та серцевини, м'якоть наріжте кубиками. Нам потрібно 300 грамів чистого продукту.
2. Стебель селери наріжте скибочками, якщо поздовжні волокна жорсткі, видаліть їх попередньо.
Часник подрібніть.
3.Філе риби покладіть на робочу поверхню шкірою вниз і зріжте філе гострим ножем.
Шкіру покладіть у каструлю, залийте холодною водою (щоб покрити шкіру), доведіть до кипіння. Заберіть піну, що з'явилася, зменште вогонь, додайте сіль і спеції та варіть приблизно 20 хвилин.
5.Філе наріжте кубиками як ананас, або трохи більший.
6.Простірну сковороду або вок з антипригарним покриттям сильно розігрійте з ложкою олії. Покладіть туди філе лосося і смажте 2 хвилини, акуратно перемішавши в процесі, потім приберіть рибу зі сковороди.
6.У сковороду покладіть ананас, селера та часник, додайте соєвий соус, ананасовий сік і 150 мл рибного бульйону (щолучився від варіння шкіри). Готуйте 5-6 хвилин.
7.Крахмаль розведіть 2 чайними ложками холодної води та вилийте в сковороду. Готуйте, поки соус не стане прозорим і злегка не загусає.
8. Верніть відкладену рибу в сковороду, перемішайте та прогрійте.
9.Блюдо готове, можна відкривати шампанське! До страв із лосося чудово підходить рожеве Брют.
10.Подавайте лосось гарячим, а шампанське добре охолодженим.

 

"Рецепт смачної семги"

Інгредієнти:
― Стейк семги (форелі) 200-250 г
― Лимонний сік
― Сіль
― Перець чорний мелений
— Вершкова олива 1 ст. л.
— Мука 1 ч. л.
― Вершки 150 мл
— Рослинна олія
— Зелений кроп
— Ікра червона 1 ст. л.

Приготування:
1. Семгу (форель) вимити, обсушити за допомогою паперового рушника та посипати сіллю, перцем, полити невеликою кількістю лимонного соку, дати промаринуватися 20-30 хвилин.
2. Рибу викласти на змащений олією лист і запікати за температури 180-200 градусів приблизно 20 хвилин.
3. На сковороду викласти вершкове масло, розтопити його невеликого вогню.
4. У розтоплені вершкові олії викласти борошно, все ретельно перемішати, щоб не було грудок.
5. Влити в сковороду вершки, інтенсивно помішуючи, щоб не утворилася грудка.
6. Додати в соус дрібно рубену зелень, довести до кипіння.
7. Полити отриманим гарячим соусом стейк семги, зверху покласти трохи червоної ікри.

 

Пропонуємо зробити легку, швидкою, але дуже смачну закуску — Фруктові тарталетки з ікрою.

Диню, ананас або соковите кисло-солодке яблуко почистьте та наріжте на тонкі часточки різних форм (круглі, трикутні, сердечка — це вже як фантазія розіграється). Яблуко обов'язково збризкаєте лимонним соком, щоб не темніло. На фруктові канапешки викладіть по порожнистій ложці литки та прикрасьте гілочкою кропу. Виходять дуже легкі та пікантні смаки. Якщо ж потрібно зробити тарталетки ситнішими, то на фруктову основу можна намазати сир, а зверху ікру. Запросіть друзів, відкрийте пляшечку білого вина та проведіть вечір вишукано.

 

Обов'язково приготуйте такий салат для себе та своїх близьких. Він виходить надзвичайно смачним, ніжним і ситним. А часу на нього йде дуже мало. Пробуйте! :)

Салат із малосольною червоною рибою

Опис приготування:
Салат виходить гарним і має чудовий вигляд на столі. А готувати його просто: поріжте всі інгредієнти — рибу, яблуко, цибулю, відварювальні картопля та моркву. Потім змішайте їх у мисці, посоліть, заправте майонезом. Розрівняйте поверхню салату, прикрасьте його червоною ікрою і свіжою зеленню, і подавайте на стіл. Смачного!
#салаты@ikorka.kiev

Призначення: На святковий стіл 
Основний інгредієнт: Риба та морепродукти/Овочі 
Блюдо: Салати
Інгредієнти:
Філе горбуші — 800 грамів
Червона ікра — 50 грамів
Лук — 1 Штука
Яблуко — 1 Штука
Картопля — 4 Штуки
Морква — 3 Штуки
Гілочка кропу — 1 Штука
Майонез — 3 Ст. ложки
Сіль — На смак
Кількість порцій: 4



Як приготувати "Салат із малосольною червоною рибою"

Рибне філе дрібно наріжте.
У яблука видаліть насіння та шкірку та дрібно наріжте.
Подрібніть цибулю.
Відваріть до готовності неочищену картоплю та моркву. Потім дрібно їх наріжте. Змішайте всі інгредієнти, додайте сіль до смаку та заправте майонезом. Розрівняйте поверхню салату, прикрасьте його червоною ікрою і свіжою зеленню, і подавайте на стіл.

 

Яскравий салат для яскравого настрою! Потіште себе та близьких корисним і дуже красивим морським салатом — "Нептун"! 

Інгредієнти:

300 г креветок,
300 г кальмарів,
200 г крабових паличок,
5 яєць,
130 г червоної ікри,
майонез.

Креветки та кальмари відварити. Усі інгредієнти нарізати. Усе перемішати, дразнити трохи майонез і знову перемішати, і вже наприкінці ввести червону ікру, сіль і перець.

 

 

Наскільки вам зручно на сайті?

Розповісти Feedback form banner